ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αστέρας-Καλαμάτα: Αύριο Αμαλιάδα η Μαύρη Θύελλα εν μέσω εξελίξεων…


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, ένα 24ωρο πριν αυτή φτάσει στην Αμαλιάδα για το μεγάλο φιλικό παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα (αύριο στις 5μ.μ.).
Η μεγάλη και ιστορική ομάδα της Μεσσηνίας, η Μαύρη Θύελλα, διάγει εξαιρετικά κρίσιμες μέρες. Αφενός η μετριότατη μεταγραφική ενίσχυση, αφετέρου οι δυσκολίες στο οικονομικό, καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολη την καλή της πορεία στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, την ίδια ώρα που ο Αστέρας Αμαλιάδας και ο Αστέρας Βλαχιώτη φαντάζουν σαν τα δυο μεγάλα φαβορί.
Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, απουσιάζει τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν κυκλοφορήσει μια σειρά από σενάρια που έχουν να κάνουν με τη διαδοχή του και ουσιαστικά την προετοιμασία για αλλαγή στα διοικητικά πράγματα.
Σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενη αλλαγή, με τον ίδιο τον Σταύρο Παπαδόπουλο να επιλέγει το πού θα δώσει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής της Καλαμάτας.
Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα του sportstonoto.gr:
«Όπως αποκαλύψαμε και χθες στο Sportstonoto.gr, ήδη έχει ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών για διοικητική αλλαγή στην Μαύρη Θύελλα, υπό την “ευλογία” – συναίνεση όμως αυτή την φορά του ιδίου του Σταύρου Παπαδόπουλου και των στενών συνεργατών του, μια “αλλαγή” που θα επιφέρει άμεσες και σαρωτικές αλλαγές (αγωνιστικά κυρίως) στους “μελανόλευκους”.
Ονόματα αυτή την ώρα – διοικητικά και αγωνιστικά – δεν μπορούμε για ευνόητους λόγους να αποκαλύψουμε, όμως η ΤΕΡΆΣΤΙΑ πλέον οικονομική στενότητα της ομάδας, οι μεταγραφές που δεν υπάρχουν χρήματα να γίνουν, το μέλλον και η προοπτική για επανάκαμψη η οποία – κυρίως λόγω της ηλικίας, της διάθεσης (αρνητική, της οικογένειάς του) και της κατάστασης της υγείας του ιδίου του Σταύρου Παπαδόπουλου – δεν υπάρχει, κάνουν όλους, ειδικά τους ποδοσφαιρικούς συνεργάτες του προέδρου του ΠΣ Η Καλαμάτα, θα κινηθούν άμεσα και θετικά τούτη την φορά προσανατολισμένοι προς την κατεύθυνση πάντα πια της “αλλαγής”.
Το ερώτημα πάντως είναι – και εδώ κρατάμε τις επιφυλάξεις μας – πια αλλαγή θα προτιμηθεί (τελικά) από το περιβάλλον του κυρίου Σταύρου, μιας και έχουν ήδη δημιουργηθεί τρία (3) στρατόπεδα διαδοχής, για την επόμενη μέρα του μεγάλου αυτού διαχρονικού – φυσικού ηγέτη της Καλαμάτας.
Το ένα είναι των Ράλλη (!) – Παπαθεοδωρίδη (και μάλλον… Τσάκωνα – το θέλει ο Παπαδόπουλος τούτο το σενάριο, το έχουμε αποκαλύψει άλλωστε αυτό), το δεύτερο και πιο δυναμικό και ξεκάθαρο, αυτό του Δημήτρη Μανιατάκου, του εξαιρετικού Παναγιώτη Βασιλόπουλου και της ΕΠΣ Μεσσηνίας και το 3ο, αυτό το καινούριο, το οποίο όμως πήγε κατευθείαν στον πρόεδρο, ζητώντας του την έγκρισή του για να πάρει αυτό το δαχτυλίδι της διαδοχής, που – όπως προαναφέραμε, δείχνει να προχωράει.
Περισσότερα στο επόμενο “μελανόλευκο” ρεπορτάζ μας, πάντα αποκλειστικά από το Sportstonoto.gr. Λίγη ακόμη όμως υπομονή… ».
Την ίδια ώρα στον Αστέρα Αμαλιάδας, όλα πηγαίνουν ρολόι. Με ικανοποίηση έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης, ένα πρόγραμμα το οποίο βοηθάει την ομάδα να βρει το ρυθμό της και να σημειώσει κάποιες νίκες ψυχολογίας στο ξεκίνημα της κούρσας. Ο Τίμος Καβακάς, ο οποίος δεν αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί και με δηλώσεις του αρκετές φορές έχει αναφερθεί σε αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας ότι οι νίκες και οι τίτλοι έρχονται μέσα στο γήπεδο, θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει την ομάδα του σε δυο ακόμα φιλικά, σήμερα με Καλαμάτα και Σάββατο με Αχαϊκή (πάντα στην Αμαλιάδα), πριν πάει στην πρεμιέρα (ξανά στην Αμαλιάδα) της 1ης Οκτωβρίου απέναντι στον Παλληξουριακό. Όπως έδειξε και στη Βάρδα, πλέον η διαχείριση των αγώνων είναι διαχείριση επίσημων αγώνων, με μια αρχική ενδεκάδα και τέσσερις μόλις αλλαγές (ίσως κάνει το ίδιο και αύριο), ενώ διαφαίνεται ότι προσανατολίζεται να δοκιμάσει ξανά το σχήμα με το οποίο έκανε την ανατροπή στη Βάρδα, δηλαδή το 4-4-2 με Μπαρμπαρούση και Μαρουκάκη στην επίθεση, τους Τόρες στα αριστερά και Κέρι στα δεξιά.