Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
20 C
Pýrgos

Μια ομάδα με μέσο όρο τα 21,2 χρόνια, μας  έδειξε τον δρόμο!

spot_img

Μια ομάδα με μέσο όρο τα 21,2 χρόνια, μας έδειξε τον δρόμο!

Το επίτευγμα του Αστέρα να πάρει βαθμό μέσα στο Τραγανό την πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, μπορεί για τους μη μυημένους να μην λέει απολύτως τίποτα. Μάλιστα, μπορεί κάποιοι να παραξενεύτηκαν βλέποντας τον κόσμο του Πρωταθλητή της κατηγορίας να πανηγυρίζει για μια ισοπαλία απέναντι στη νεοφώτιστη Νίκη Τραγανού. Πίσω από τους αριθμούς όμως, κρύβεται όλη η αλήθεια.

Μια ομάδα με μέσο όρο τα 21,2 χρόνια, μας έδειξε τον δρόμο!

Γιατί αυτό που πέτυχε η ομάδα του Κώστα Κλάδη είναι ένα μικρό θαύμα, φτάνει μόνο να βάλουμε κάτω τους αριθμούς και να συγκρίνουμε τους μέσους όρους ηλικίας. Μιας ηλικίας, η οποία ειδικά σε αυτή την κατηγορία, τη Γ΄ Εθνική, παίζει αποφασιστικό ρόλο. Και παίζει ρόλο διότι η εμπειρία είναι αυτή που μετράει. Και μπορεί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Νίκης Τραγανού να κατέγραψαν χθες την πρώτη τους επίσημη συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική, μετρούν όμως εκατοντάδες επίσημες συμμετοχές στη μεγάλη τοπική κατηγορία, την ίδια ώρα που παίκτες όπως ο Ζωγάκης, ο Ντίνος Γιαννόπουλος, ο Μαρκόπουλος, μέχρι τώρα μετρούσαν συμμετοχές μόνο στο Πρωτάθλημα Κ15 της ΕΠΣΗ και τίποτα παραπάνω.

Μια ομάδα με μέσο όρο τα 21,2 χρόνια, μας έδειξε τον δρόμο!

Ανεξάρτητα λοιπόν από το γεγονός ότι η ομάδα αυτή του Αστέρα, η οποία δεν διέθετε και τους εμπειρότερους ποδοσφαιριστές με μεταγραφές, δεν είχε κάνει ούτε ένα κανονικό φιλικό, δεν είχε παρά ελάχιστες ώρες δουλέψει τακτική, είχε και ένα άλλο χάντικαπ. Τα 21.2 χρόνια μέσο όρο της αρχικής ενδεκάδας, ένας μέσος όρος ηλικίας ο οποίος συνολικά, με τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή, κατέβηκε στα 20 χρόνια. Απέναντι σε αυτό, είχαμε μια Νίκη Τραγανού με 28,7 μέσο όρο ηλικίας, αριθμός δηλαδή κανονικής ομάδας.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι η εμπειρία ορισμένες φορές περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ο νεανικός ενθουσιασμός ίσως, η συστηματική δουλειά στις Ακαδημίες επί σειρά ετών ίσως, ανέδειξαν χθες ένα τεράστιο ζήτημα. Ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ηλειακό, είναι ώρα να στρέψει το βλέμμα του στην παραγωγή παικτών με περισσότερη εμπιστοσύνη και πιο συστηματικό τρόπο.

Μια ομάδα με μέσο όρο τα 21,2 χρόνια, μας έδειξε τον δρόμο!

Δεν έχει κανένας την αυταπάτη ότι χωρίς μεταγραφές άμεσα, μπορεί αυτός ο Αστέρας να παραμείνει κατηγορία. Οι μεταγραφές που θα γίνουν όμως, θα πρέπει να έχουν στόχο να κρατήσουν την ομάδα και να στηρίξουν αυτά τα παιδιά, τα οποία μαζί και με τα υπόλοιπα που δεν έπαιξαν, είτε το θέλουμε είτε όχι, αποτελούν το μέλλον. Και με τη χθεσινή εμφάνισή τους στο Τραγανό, καθοδηγούμενα από την παλιά αλεπού των μεσσηνιακών γηπέδων Κώστα Κλάδη, έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις, δείχνοντας σε όλους μας τον δρόμο.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα