ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αστέρας: «Ναυάγησαν» οι προσπάθειες-Αποσύρεται ο Χριστοδουλόπουλος- Την Τετάρτη η Γ.Σ.

  • 37
    Shares

Εδώ και περίπου ένα μήνα, ο Βασίλης Χριστοδουλόπουλος έκανε κάποιες πολύ συντονισμένες προσπάθειες να βρεθούν οι άνθρωποι που θα οδηγούσαν τον Αστέρα και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Η προσπάθειά αυτή, δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς οι όποιες προσπάθειες, προσέκρουσαν πάνω σε γενικές και αόριστες υποσχέσεις «σε βάθος χρόνου». Και βέβαια, για μια ομάδα η οποία σχεδίαζε την επόμενη μέρα της με βασικό άξονα τον πρωταθλητισμό, ήταν αδύνατον να «εκκινήσει» χωρίς συγκεκριμένες εγγυήσεις και πάνω απ΄όλα ρευστό πάνω στο τραπέζι.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ο χρόνος πέρασε και το πλάνο ενίσχυσης της ομάδας άρχισε να έχει «διαρροές». Οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να φεύγουν και να κλείνουν σε άλλες ομάδες, με αποτέλεσμα οι επιλογές για τον Αστέρα από τη ντόπια αγορά να έχουν πλέον περιοριστεί δραματικά. Επίσης, μπαίνει και ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση. Με δεδομένο ότι το Πρωτάθλημα αρχίζει στις 12 Σεπτέμβρη, ήδη η ομάδα θα έπρεπε τη βδομάδα που διανύουμε να βρίσκεται στο γήπεδο. Μια ομάδα η οποία κάνει πρωταθλητισμό αν μη τι άλλο. Την ώρα ας πούμε που βασικές ανταγωνίστριες ομάδες, όπως ο Πανηλειακός και η Νίκη Τραγανού, θα μπαίνουν στο γήπεδο για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους, ο Αστέρας θα διεξάγει ακόμα Γενική Συνέλευση για να αναδείξει διοίκηση, μη έχοντας παίκτες στο δυναμικό του, αλλά και γήπεδα. Και αυτό καθώς οι μεν παίκτες της περσινής ομάδας, στην πλειοψηφία τους φεύγουν σε άλλες πόλεις για σπουδές, οι δε εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τα όσα διημείφθησαν στο πρόσφατο Δ.Σ. του νομικού προσώπου που τις διαχειρίζεται, προσδιορίζεται τον Σεπτέμβριο να ανοίξουν για τα αθλητικά σωματεία.

Κάτω από αυτές τις δυσχερείς συνθήκες, ο Γιώργος Λαγός αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα, ενώ είναι ηλίου φαεινότερον ότι κανένας προπονητής που σέβεται τον εαυτό του δεν θα αναλάμβανε μια ομάδα να την κατεβάσει στο Πρωτάθλημα με είκοσι μέρες προετοιμασίας μετά από πεντάμηνη αποχή των παικτών (εκτός και αν πιστέψει κανένας ότι μέσα σε πέντε μέρες μπορούν να λυθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα και να βρεθούν και 18-20 ποδοσφαιριστές, οπότε και να τηρηθεί ένα υποτυπώδες προπονητικό χρονοδιάγραμμα).

 

Γενική Συνέλευση την Τετάρτη

Ανεξάρτητα με τα ανυπέρβλητα προβλήματα, σύμφωνα με την νομοθεσία ο Αστέρας οφείλει να κάνει Γενική Συνέλευση, ώστε έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, να βρεθεί ενδιαφερόμενος, να αναλάβει την ομάδα, προκειμένου αυτή να μην διαλυθεί. Μια Γενική Συνέλευση με τυπικό χαρακτήρα με βάση τα τωρινά δεδομένα.  Κατά συνέπεια, με ανακοίνωσή του ο σύλλογος, έκανε γνωστό ότι την προσεχή Τετάρτη στις 8μ.μ., θα διεξαχθεί Γενική Συνέλευση, με θέμα την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., μήπως έστω και την ύστατη ώρα. βρεθεί διοίκηση, τουλάχιστον να μην μείνει “ακέφαλος” ο σύλλογος.

O Αστέρας, είναι προφανές εδώ και μια τριετία από τότε που κατέκτησε στο γήπεδο την άνοδο για τη Σούπερ Λιγκ 2 (μια άνοδος η οποία θα μπορούσε να επισφραγιστεί και τυπικά αν δεν μεθοδεύονταν φωτογραφικές ευνοϊκές ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΠΟ ώστε να προβιβαστεί ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης), έχει μπει στην “μετά-Παπαγεωργίου εποχή”, σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας, χωρίς επίσημα να υπάρχει κάποια άλλη πλευρά η οποία να ενδιαφέρεται να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Και με την περσινή  σημαντική προσπάθεια, να μην τυχγάνει στήριξης με αποτέλεσμα να παραμείνει και αυτή ημιτελής.

Η ανακοίνωση:

«Την προσεχή Τετάρτη στις 8μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας, θα διεξαχθεί Γενική Συνέλευση των μελών, με θέμα την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Καλούνται όλα τα μέλη του συλλόγου σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο, να στηρίξουν με την παρουσία τους την ομάδα».


  • 37
    Shares