ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αστέρας: Πήρε αυτό που περίμενε μισόν αιώνα… (Τί λέει ο ΚΑΠ, οι εξελίξεις στον Ηρόδοτο)


 

Αυτό που περίμενε μισόν αιώνα, είναι γεγονός. Ο Αστέρας είναι στη Β΄ Εθνική. Ο Λόρι Κέρι, με το δεξί του, σημείωσε ένα γκολ το οποίο ανήκει πλέον στην ιστορία. Πλάι στα ιστορικά εκείνα του γκολ του Τάκη Δουλιγέρη και της «χρυσής» ομάδας του ΄72, θα μπουν κα τα γκολ που σημείωσε ο Κέρι, ο Μπαρμπαρούσης, ο Παγώνης, αλλά και τα άλλα παιδιά της ομάδας του σήμερα.

Ο Αστέρας Αμαλιάδας, περιμένει πλέον την τυπική επικύρωση της ανόδου του, μια άνοδος η οποία θα έρθει μέσα από την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα και της τελικής κατάταξης της Γ΄ Εθνικής. Μια τελική επικύρωση η οποία θα δεν θα μπορέσει να έρθει, παρά μόνο μετά την τελεσίδικη απόφαση των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων. Ωστόσο, πλέον, εδώ που έχουμε φτάσει, όποια κι αν είναι η απόφαση του αθλητικού δικαστή για το ματς με τον Ηρόδοτο, ο Αστέρας βρίσκεται στη Football League, ανήκει στα επαγγελματικά σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι τουλάχιστον πέμπτος στην τελική κατάταξη της Γ΄ Εθνικής, την ίδια στιγμή που ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης δεν έχει δικαίωμα να ανέβει στη Football League.

 

Τα άρθρα του ΚΑΠ

Σχετικά με το Ηρακλή, ο οποίος φέτος ενώ είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στη Football League,αποσύρθηκε και δήλωσε στη Γ΄ Εθνική, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και μόνο κάποιος ο οποίος δεν θέλει να δει την πραγματικότητα την αποκρύπτει. Στο Παράρτημα 2, άρθρο 2 του ΚΑΠ, αναφέρεται ξεκάθαρα:

«Μη δήλωση συμμετοχής Π.Α.Ε στο πρωτάθλημα που δικαιούται Π.Α.Ε., που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί:

 α) Είτε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής στην οποία θα δικαιούταν να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά

β) Είτε στην κατηγορία που δικαιούται να μετέχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού την πρώτη αγωνιστική περίοδο. Το δικαίωμα προβιβασμού θα αποκτήσει την επόμενη, δεύτερη, περίοδο εφόσον στην πρώτη που θα αγωνισθεί στην αυτή κατηγορία καταλάβει μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας ή του ομίλου της κατηγορίας».

Κατά συνέπεια, ο Ηρακλής έπαιξε νόμιμα στα μπαράζ, κατετάγη στην πρώτη τετράδα, αλλά δεν έχει δικαίωμα να ανέβει.

Εν συνεχεία, βάσει άρθρου 4 του ΚΑΠ, από τη Γ Εθνική ανέρχονται οι πρώτοι τέσσερις των μπαράζ. Οι άλλοι τέσσερις κατατάσσονται με βάση την προκήρυξη της Γ Εθνικής. Ο καλύτερος τρίτος στην 5η θέση. Ο άλλος τρίτος στην 6η κ.ο.κ. μέχρι την όγδοη θέση. Ο Αστέρας είναι ό,τι και να συμβεί πλέον στην πέμπτη θέση, άρα μη ανεβαίνοντας ο Ηρακλής, είναι η ομάδα που θα αναπληρώσει τη θέση του.

Η υπόθεση με τον Ηρόδοτο

Όλα όσα περιγράψαμε πιο πάνω, αποτελούν το «κακό» σενάριο. Διότι υπάρχει και ένα καλό σενάριο, το οποίο είναι πάρα πολύ πιθανό. Και λέει ότι πιθανότατα για τα επεισόδια της Αμαλιάδας, να τιμωρηθεί και ο Ηρόδοτος, ως συνυπεύθυνος. Εξάλλου υπάρχουν μαρτυρίες, φωτογραφίες, εκθέσεις, επίσημες αναφορές. Σε μια τέτοια περίπτωση, αν ο Ηρόδοτος κριθεί συνυπεύθυνος, τότε μηδενίζονται και οι δυο ομάδες, τους αφαιρούνται τρεις βαθμοί και ο Αστέρας πηγαίνει στους 6, είναι δεύτερος πάνω από τον Εθνικό, ο οποίος μένει τρίτος λόγω ισοβαθμίας, αφήνοντας τέταρτο τον Ηρόδοτο με 1 βαθμό. Μάλιστα στην Κρήτη, κάθε άλλο παρά βέβαιοι μπορεί να νιώθουν πια ότι θα κερδίσουν τους βαθμούς, καθώς και στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ομάδας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί και ο Ηρόδοτος για τα όσα έγιναν στην Αμαλιάδα.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ηροδότου

Στο μεταξύ, έχουμε μια παραίτηση η οποία μπορεί να σημαίνει και πολλά για το μέλλον του Ηροδότου. Την παραίτηση του προέδρου Στέλιου Σωκιανού. Μια παραίτηση η οποία συνοδεύεται και από μια ανακοίνωση:  «Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η πορεία του Ηροδότου είναι ονειρική, μαγική και ιστορική. Αισθάνομαι υπερηφάνεια για την ομάδα αυτή. Χθες το γήπεδο ήταν κατάμεστο και πιστεύω ότι τα παιδιά έκαναν μια φανταστική αρχή στο ματς με τον Αστέρα Αμαλιάδας. Μετά ίσως έπαιξε ρόλο το άγχος και η κούραση. Το σημαντικό είναι ότι η πορεία μας κρίνεται αξιέπαινη. Πετύχαμε κάτι που λίγοι μπορούν να το πετύχουν. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Είμαστε στεναχωρημένοι όμως οφείλουμε να συνεχίσουμε και να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα είτε είμαστε στην Γ’ Εθνική είτε στην Football League, έχοντας εμπιστοσύνη απόλυτη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλω να είμαι κοντά στην ομάδα. Είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα παρέμενα για δυο χρόνια στην ομάδα, όσο διαρκεί η θητεία της διοίκησης και μετά θα αποχωρήσω. Δεν θα συνεχίσω να ηγούμαι αλλά θα βρίσκομαι κοντά στο σύλλογο».

Μπαξεβάνος του Ηρακλή: «Κρατάω μικρό καλάθι»

Το ότι συστηματικά τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας αποκρύπτουν τα εμπόδια που προβάλλονται σαν τείχος, λόγω ΚΑΠ για τον Ηρακλή, αλλά και η άνευ λόγου και ουσιαστικού αντικειμένου συνάντηση (πλην μόνο του θέματος των χρεών) ανάμεσα στον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργου Βασλειάδη με τους ιθύνοντες του Ηρακλή για τα χρέη, έρχονται να «κουκουλώσουν» την όλη υπόθεση, δεν σημαίνει ότι όλα είναι εύκολα για τον «Γηραιό». Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Μπαξεβάνος, μιλώντας στο Metropolis 95,5, τόνισε: «Περιμένουμε κάτι οριστικό. Με τα λόγια πολλά λένε και τα παίρνουν πίσω. Θέλουμε κάτι γραπτό για να συνεχίσει την επόμενη μέρα του ο Ηρακλής. Κρατάω μικρό καλάθι, ευχόμαστε να γίνει ότι μας υποσχέθηκαν για να ξεκινήσει ο Ηρακλής για την επόμενη μέρα».

Με τη μόνη διαφορά, ότι αυτή την υπόσχεση δεν μπορεί να την δώσει η πολιτική ηγεσία του τόπου και ο κ. Βασιλειάδης, επειδή είναι θέμα αρμοδιότητας της ΕΠΟ και των ποδοσφαιρικών Αρχών και όχι της Κυβέρνησης.

 

Αστέρας: “Είμαστε στη Football League”

Τη βεβαιότητα λοιπόν ότι είτε για τον ένα λόγο, είτε για τον άλλο, ο Αστέρας θα είναι στη Football League, εκφράζει και η ομάδα με την επίσημη ανακοίνωσή της, προχθές Κυριακή. Μια ανακοίνωση η οποία δεν εμβαθύνει σε θέματα που επίκειται να μας απασχολήσουν, αφήνει να εννοηθεί ότι από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν οι Κανονισμοί, η Βυσσινί ομάδα θα είναι στη Β΄ Εθνική. Μάλιστα και από τις τάξεις της ομάδας, διαχέεται όχι απλά μια αισιοδοξία, αλλά η βεβαιότητα ότι ο Αστέρας πρέπει να προετοιμάζεται σιγά-σιγά, για να αγωνιστεί στα επαγγελματικά σαλόνια. Εξάλλου και με πολύ νόημα η προχθεσινή ανακοίνωση αναφέρει ότι «η άνοδος δεν μας προσφέρεται, αλλά η άνοδος μας ανήκει…».

 

Δείτε εδώ ένα βίντεο με τα πανηγύρια του κόσμου του Αστέρα και των παικτών, στην Καλλιθέα:

Publiée par A.O. Αστέρας Αμαλιάδας sur Dimanche 27 mai 2018