Αστέρας-Πανηλειακός: Η τελευταία συνάντηση στην Αμαλιάδα (βίντεο)

spot_img

Προτεινόμενα

Αστέρας-Πανηλειακός, αποτελεί αναμφίβολα το πιο ελκυστικό ζευγάρι της Ηλείας, δυο ομάδες που πρεσβεύουν τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις, αναμφίβολα ένα παραδοσιακό ντέρμπι, το οποίο ωστόσο δεν συναντάται και τόσο εύκολα στο παρελθόν. Και αυτό καθώς οι δυο ομάδες έχουν διαγράψει τα τελευταία χρόνια εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες. Ο Πανηλειακός στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες, ο Αστέρας στις απογοητεύσεις και στο ασανσέρ μεταξύ τοπικού και Δ΄ Εθνικής.

Για να βρούμε επίσημη συνάντηση ανάμεσα στις δυο ομάδες στην Αμαλιάδα, πρέπει να ανατρέξουμε οκτώ χρόνια πίσω. Και συγκεκριμένα στις 17 Φεβρουαρίου του 2010. Ήταν ένας ημιτελικός Κυπέλλου Market In.

Ο Πανηλειακός, βρισκόταν στην ολοκλήρωση μιας σπουδαίας σεζόν και της θριαμβευτικής κατάκτησης του τίτλου της Δ΄ Εθνικής, η οποία του χάρισε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Τόγια.

Ο Αστέρας αγωνιζόταν στην Α1 Dedalos, όπου κατέκτησε στη συνέχεια το Πρωτάθλημα και ανέβηκε στη Δ΄ Εθνική, υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Ανδριόπουλου.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στην Αμαλιάδα και ο Αστέρας κέρδισε με 2-0, χάρη σε τέρματα που σημείωσαν ο Θοδωρής Λούρμπας στο 12΄, με κεφαλιά από σέντρα του Σπύρου Παπαθεοδώρου και ο Τάσος Φερεκίδης στο 83΄.

Στα αξιοσημείωτα είναι από εκείνο το παιχνίδι, αγωνίζονταν και δυο παίκτες οι οποίοι θα παίξουν και τώρα. Ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού Γιάννης Καπετανάκης, ο οποίος αγωνίζεται ακόμα και σήμερα και πιθανότατα θα είναι και αυτός που θα υπερασπιστεί τα γκολπόστ του Πανηλειακού, καθώς και ο Γιάννης Σωτηρόπουλος, ο οποίος τότε έπαιζε στόπερ και στο σημερινό παιχνίδι, θα αγωνιστεί επιθετικός.

Από τον σημερινό Αστέρα, υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί τότε σε εκείνο το ματς, ήταν στον πάγκο, νεαρός τότε, ο Νίκος Μπουζούρας.

Αντίθετα, είχαν αγωνιστεί κάποιοι παίκτες οι οποίοι έχουν σήμερα αλλάξει «στρατόπεδο». Στον Αστέρα αγωνιζόταν ο Νίκος Δαβουρλής, ο οποίος σήμερα παίζει στον Πανηλειακό, ενώ στον Πανηλειακό, αγωνιζόταν ο Θανάσης Αντωνόπουλος, ο οποίος σήμερα παίζει στον Αστέρα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνο το ματς τα γκολπόστ του Αστέρα υπερασπιζόταν ο τωρινός προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας της Αμαλιάδας, Ανδρέας Τρυφωνόπουλος.

Οι συνθέσεις

Αστέρας: Τρυφωνόπουλος, Μαρσέλης, Τσολόπουλος, Ρούνης, Γαργαρώνης, Γκρίλλας, Δαβουρλής, Παρασκευόπουλος (75΄Μαργαρώνης), Παπαθεοδώρου (66΄Λυμπέρης), Λούρμπας, Φερεκίδης (90΄Παναγιωτόπουλος).

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Τσαντίλης, Αντωνόπουλος (77΄Παναγιωτακόπουλος), Κοτσώνης, Σωτηρόπουλος, Τσουκαλάς, Θωνιάτης, Μπράβος, Γκέρτσος, Δούλος (66΄Παπαγεωργίου), Μενίκου.

Ας δούμε ένα βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα από εκείνο το ματς:

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα