22.9 C
Pýrgos
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Αστέρας: Σε κρίσιμο “σταυροδρόμι”-Στην Αμαλιάδα με τον κόσμο του την Κυριακή

spot_img

Προτεινόμενα

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται πλέον ο Αστέρας Αμαλιάδας, ο οποίος ουραγός, χωρίς νίκη, την Κυριακή θα παίξει για πρώτη φορά στην έδρα του με κόσμο. Αφενός η τιμωρία που κουβαλούσε από πέρσι με τα τέσσερα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, αφετέρου η επισπορά που δεν του επέτρεψε να παίξει στην Αμαλιάδα με τον Διαγόρα, καθιστούν το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Παναιγιάλειο το πρώτο κανονικό εντός έδρας παιχνίδι των Βυσσινί.

Όπως είναι φυσικό κι επόμενο, στο παιχνίδι αυτό οι Βυσσινί προσδοκούν τόσο στην ηθική, όσο και την οικονομική στήριξη από την πόλη και τον κόσμο τους, καθώς στο φετινό Πρωτάθλημα υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, έχοντας εκτός των άλλων προβλημάτων και εκείνο της έδρας.

Οι Πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην τελευταία θέση, με μόλις δυο βαθμούς συγκομιδή, αλλά και με μια ομάδα η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία φυσικά και ελπίδες για ανάκαμψη υπάρχουν, με μια βασική προϋπόθεση. Να ενισχυθεί η ομάδα. Και όχι να ενισχυθεί με έναν-δυο παίκτες, αλλά ουσιαστικά να αποκτηθεί μια νέα ομάδα, με 7-10 παίκτες εγνωσμένης αξίας, παίκτες οι οποίοι σε συνδυασμό με εκείνους οι οποίοι θα μείνουν (είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και πολλοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν, εφόσον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κατηγορίας), θα φτιάξουν μια δυνατή ομάδα η οποία θα κάνει πρωταθλητισμό στο δεύτερο γύρο και θα μπορεί με βάσιμες πιθανότητες να διεκδικήσει τους 24-25 βαθμούς που έχει ανάγκη για να παραμείνει.

Για να γίνουν βεβαίως όλα αυτά, απαιτούνται λεφτά και διοίκηση. Και τη στιγμή αυτή τίποτα από τα δυο δεν είναι εξασφαλισμένο. Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν το αν και κατά πόσον θα συντρέξουν οι δυο προϋποθέσεις, ώστε να «τρέξει» η ομάδα και να μπορέσει να διεκδικήσει παραμονή. Είναι μέρες κρίσιμων αποφάσεων, καθώς αν δεν προωθηθούν και δεν δρομολογηθούν αποφάσεις προς τα εμπρός, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η ύπαρξη της ομάδας.

Το ενδιαφέρον Παπαγεωργίου για την Παναχαϊκή

Τη στιγμή αυτή, υπάρχει και ένα ακόμα θέμα το οποίο εμμέσως δυνητικά θα μπορούσε να επηρεάσει τον Αστέρα Αμαλιάδας, αν και πρακτικά, δεν μπορεί να το κάνει.  Είναι το ενδιαφέρον του Θανάση Παπαγεωργίου για την Παναχαϊκή. Και λέμε ότι δεν μπορεί να επηρεάσει, επειδή έχουμε να κάνουμε με δυο διαφορετικά πράγματα, ανόμοια μεγέθη, τα οποία ειδικά αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μπουν στη ζυγαριά. Η προσφορά του Θανάση Παπαγεωργίου σε μια ερασιτεχνική ομάδα όπως ο Αστέρας, είναι διαφορετικό κεφάλαιο με την εμπλοκή του σε μια μεγάλη επαγγελματική ομάδα. Χώρια ότι αν προχωρήσει μια τέτοια εμπλοκή, μακροπρόθεσμα μόνο οφέλη μπορεί να προσκομίσει τόσο τον Αστέρα όσο και στο ηλειακό ποδόσφαιρο.

Εξάλλου δεν είναι κάτι καινούργιο το γεγονός ότι ο Θανάσης Παπαγεωργίου, παρά το γεγονός ότι συνεισφέρει οικονομικά στον Αστέρα (είναι αμφίβολο το αν θα υπήρχε σήμερα αν δεν χρηματοδοτούσε ο ίδιος και δεν έκλεινε διαρκώς τρύπες δεξιά και αριστερά), η ομάδα έχει (ή μάλλον θα έπρεπε να έχει) προ πολλού μπει σε μια νέα εποχή, σε μια νέα φάση, στην οποία θα έχει τον τρόπο από μόνη της, με τη συνεισφορά της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, να καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών της.

Το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» του Αστέρα

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα λοιπόν για τον Αστέρα, είναι πώς θα μπορέσει να εξασφαλίσει ένα ποσό και πώς θα μπορέσει να συγκροτήσει μια ντόπια διοίκηση, με πρόσωπα και ξεκάθαρες αρμοδιότητες, τα οποία θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν την πορεία. Και εντός αυτού του πλαισίου, θα μπορέσουν να προσεγγίσουν και να ζητήσουν και από τον Θανάση Παπαγεωργίου να συνεισφέρει και αυτός, όπως  κάνει τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας τον τόπο του. Όσο βεβαίως δεν συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, όσο δεν υπάρχει διοικητικό πλαίσιο και προσφορά από την ευρύτερη περιοχή, όσο δηλαδή δεν υπάρχει εξασφάλιση ενός μίνιμουμ των απαιτούμενων πόρων, δεν μπορεί πάλι μόνο ένας άνθρωπος να σηκώσει το οικονομικό βάρος, σε μια κατηγορία μάλιστα χωρίς έσοδα και χωρίς συγκεκριμένο επαγγελματικό πλαίσιο λειτουργίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα