9.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Αστέρας: Aυτά που έδειξε και αυτά που είδε ο Σούλης στο Τραγανό

spot_img

Σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την εικόνα που έβγαλε ο Αστέρας στο φιλικό με τη Νίκη Τραγανού, εμφανίστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος. Βγάζοντας από την εξίσωση το παιχνίδι στην Καλαμάτα, ένα ντέρμπι κορυφής με ιδιαιτερότητες και ανάγκη για το αποτέλεσμα, ουσιαστικά χθες, ήταν η πρώτη φορά στην οποία ο νέος τεχνικός των Βυσσινί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει με ηρεμία και χωρίς την πίεση του αποτελέσματος την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές του.

 

Παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο σχετικά ήρεμος, σηκώθηκε μερικές φορές να κάνει ορισμένες παρατηρήσεις στους παίκτες, ιδιαίτερα να τους ζητήσει να παίξουν τη μπάλα πιο γρήγορα. Είναι βέβαιο όμως ότι στο μυαλό του σημείωσε πάρα πολλά πράγματα και σύντομα, θα ξεκινήσει να τα βελτιώνει.

Ο Αστέρας είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεση, ισορροπία και δημιούργησε καλές ευκαιρίες. Του έλλειψε το γκολ, η τελική προσπάθεια, πράγμα το οποίο θα χρειαστεί δουλειά με έμφαση. Μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος βρίσκεται ελάχιστες μέρες και είναι πρακτικά αδύνατον να προλάβει να δουλέψει σε όλες τις ατέλειες της ομάδας και των παικτών του ατομικά. Συμπερασματικά, περισσότερη δουλειά σε τομείς που χρειάζεται και η απαραίτητη ενίσχυση με παίκτες, εξειδικευμένα στις θέσεις που η ομάδα το έχει ανάγκη, είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος ήθελε στο ματς αυτό να χρησιμοποιήσει δυο ενδεκάδες, αλλά δεν ήταν εφικτό. Κατά συνέπεια, πέρα από τις θέσεις στις οποίες έχει ανάγκη η ομάδα, υπάρχει και αριθμητικό πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι το ρόστερ χρειάζεται συμπλήρωση, όχι απαραίτητα με μεγάλα ονόματα, αλλά με κάποιους παίκτες ικανούς ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν.

Άρεσε ο Ντιέγκο Τόρες

Στα θετικά του χθεσινού παιχνιδιού, ήταν ο Ισπανός Ντιέγκο Τόρες. Ο Σούλης Παπαδόπουλος τον χρησιμοποίησε σε μια εσωτερική θέση. Ο Γαλιθιάνος είχε καλή παρουσία, κράτησε, μοίρασε μπάλα, πάτησε σχεδόν κάθε σπιθαμή του γηπέδου και απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι η θέση του είναι στον άξονα και όχι στα «φτερά». Και βέβαια, ένας παίκτης ο οποίος δεν έχει ακόμα βρει το ρόλο του μέσα στην ομάδα, δεν έχει τον απαιτούμενο ρυθμό και ίσως και την ψυχολογία, πράγματα τα οποία είναι βέβαιο ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος θα δουλέψει πάνω σε αυτά και θα του δώσει τις ευκαιρίες που πρέπει.

 

Η ευελιξία του συστήματος

Σε γενικές γραμμές, ο Σούλης Παπαδόπουλος, φανέρωσε και ορισμένες από τις σκέψεις και τους προσανατολισμούς του αναφορικά με την ομάδα. Παρουσίασε ένα σύστημα με βάση το 4-3-3, το οποίο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού παρουσιάζει μια ευελιξία, μεταβαλλόμενο σε 4-2-3-1, με τους περιφερειακούς κυνηγούς του και μέσους να εναλλάσσουν τις θέσεις τους. Παίκτες με ποικιλία κινήσεων, όπως π.χ. οι Ρόβας, Κέρι και Τόρες, μπορούν να αλλάξουν εύκολα θέση και ρόλο και να μπερδέψουν τους αντιπάλους τους. Αυτή η ευελιξία, θα επιτρέψει στον προπονητή να αξιοποιήσει και παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, απαραίτητοι για το βάθος που πρέπει να έχει η ομάδα.

Οι σκέψεις και για την άμυνα

Ο Αστέρας διαθέτει μικρό ρόστερ, αλλά διαθέτει και παίκτες «πολυθεσίτες», όπως για παράδειγμα ο Μπανούσης και ο Παγώνης, οι οποίοι χθες έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας. Απόντος του Αρβανίτη και με δυο αποχωρήσεις στη θέση αυτή, ο Παπαδόπουλος αναζητεί λύσεις εκ των ενόντων. Όπως ο ίδιος ο Σούλης έχει πει, στις ομάδες που πηγαίνει του αρέσει να δουλεύει και να βελτιώνει τους παίκτες που βρίσκει. Και στον Αστέρα βρήκε έναν Τάσο Παγώνη, με πλούσιο βιογραφικό μεν, παγκίτη δε, από τον οποίο κοιτάζει να αξιοποιήσει αυτή την εμπειρία, την τεχνική κατάρτιση και την ταχύτητα, στη θέση του στόπερ, μια υπόθεση που ενέχει και μια προοπτική για τον ποδοσφαιριστή, στα 32 του, να φανεί χρήσιμος στους προπονητές του για αρκετά ακόμα χρόνια, ως κεντρικός αμυντικός. Αν το στοίχημα αυτό κερδηθεί, πραγματικά τότε ο Σούλης Παπαδόπουλος θα έχει χωρίς να ξοδέψει την ομάδα ένα ευρώ, βγάλει… λαγό από το καπέλο!

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα