• ΗΛΕΙΑ
 • Αστικές αναπλάσεις και αγροτικές οδοποιίες στο Δήμο Πηνειού – Τεχνική σύσκεψη και πορεία υλοποίησης (βίντεο)

Αστικές αναπλάσεις και αγροτικές οδοποιίες στο Δήμο Πηνειού – Τεχνική σύσκεψη και πορεία υλοποίησης (βίντεο)

2018.10.12 @ Τεχνική σύσκεψη για τα έργα στο Δήμο Πηνειού, στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαστούνης, που κατασκευάστηκε με το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

 

Αστικές αναπλάσεις και αγροτικές οδοποιίες που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο του Δήμου Πηνειού – Τεχνική σύσκεψη και πορεία υλοποίησης.

Αστικές αναπλάσεις σε πέντε πόλεις και κωμοπόλεις, δύο αγροτικές οδοποιίες και  ο βιολογικός καθαρισμός Γαστούνης που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης συνθέτουν ένα  ολοκληρωμένο  πρόγραμμα παρεμβάσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Δήμο  Πηνειού Ηλείας. «Η συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης αποδεικνύεται καθοριστική. Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα και αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής», τόνισε  χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας,  ο οποίος,  σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, επισκέφθηκε το Δήμο Πηνειού και προήδρευσε σε τεχνική σύσκεψη για τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή.

«Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη Περιφερειακή Στρατηγική, με τοπική κοινωνική και οικονομική στόχευση. Μια στρατηγική με όραμα, για τη συμβολή μας στην τοπική ανάπτυξη που  αγκαλιάστηκε από τις τοπικές κοινωνίες. Συνεχίζουμε αυτό το σχέδιο. Ακούμε τις τοπικές κοινωνίες για βελτιώσεις. Και θα προσπαθούμε συνεχώς να διασφαλίζουμε πόρους για τις τοπικές ανάγκες» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις αστικές αναπλάσεις, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, που αφορά δημοτικό παραλιακό  δρόμο, φορέας υλοποίησης του οποίου θα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θα συνδέει τους παραλιακούς οικισμούς, αναδεικνύοντας την τουριστική ταυτότητα της περιοχής.

Στη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου που θα ξεκινάει από τη διασταύρωση Βαρθολομιού – Θίνες και θα καταλήγει στη Μπούκα Παλαοχωρίου, αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί χρηματοδότηση 6.000.000 ευρώ,  για τη β΄ φάση του έργου, που θα ολοκληρώνει τον παραλιακό δρόμο από τη διασταύρωση Βαρθολομιού – Θίνες έως τη Γλύφα.

«Τελειώνουν όμως και με έναν βραχνά» είπε ο κ. Κατσιφάρας, παραπέμποντας στον Βιολογικό Καθαρισμό της Γαστούνης που πλέον εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού περίοπυ 2.000.000 ευρώ, που αποτελείται από δύο υποέργα (προμήθεια και ολοκλήρωση εγκαταστάσεων), τα οποία αναμένεται σύντομα να συμβασιοποιηθούν, καθώς ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες, με στόχο την άμεση εγκατάσταση εργολάβου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι τόσο από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, όσο και από την τρέχουσα χρηματοδοτούνται έργα που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της περιοχής, βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών και διαμορφώνουν ένα ελκυστικό περιβάλλον που είναι βέβαιο ότι θα αναπτυχθεί τουριστικά.

Η τεχνική σύσκεψη για τα έργα στο Δήμο Πηνειού, φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαστούνης, η ανέγερση της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013). Συμμετείχαν ακόμη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Πλατανιάς και Γεωργία Μαρτζάκλη, ο Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών ΠΔΕ Δημήτρης Καραβίδας, ο Προϊστάμενος Μονάδας Α: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεωργίου Ευάγγελος, ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γεώργιος Παπαδιαμαντόπουλος, από την πλευρά του Δήμου Πηνειού οι Σπύρος Βασιλείου, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Σάκκης Γεωργόπουλος, Βασίλης Κασσιανός, Αθανάσιος Τσάτσος, Βάντα Κοντούλη, Γεώργιος Αναστασόπουλος, Νικόλαος Μαφρέδας και Νίκη Κοκκαλιάρη.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, για έργα και παρεμβάσεις στο Δήμο Πηνειού, στο σύνδεσμο: 

Ποιες είναι οι πέντε αστικές αναπλάσεις

 

 • ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ Δ.Κ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 2.387.966,51

Ανάπλαση της περιοχής Αγγινάρας που βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου εντός του σχεδίου πόλης Γαστούνης. Οι εργασίες ανάπλασης των οδών έχουν ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού χώρου της περιοχής, πετυχαίνοντας παράλληλα την ενοποίησή της με το ιστορικό – εμπορικί κέντρο της Γαστούνης. Το συνολικό μήκος των οδών είναι 2460 μ. Το αντικείμενο του έργου συνοπτικά περιλαμβάνει:

 1. Διαμόρφωση και ανάπλαση των πεζοδρομίων των οδών εκατέρωθεν για την ομαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ, βελτιώνοντας παράλληλα κατά πολύ την εικόνα της πόλης στις περιοχές παρέμβασης. Δενδροφύτευση και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού όπου τα πλάτη των πεζοδρομίων το επιτρέπουν.
 2. Ασφαλτόστρωση των οδών με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών και των βλαβών των οδοστρωμάτων.
 3. Ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου
 4. Αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων.
 5. Αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης στις οδούς όπου γίνεται η ανάπλαση της περιοχής Αγγινάρας.
 6. Εργασίες υπογειοποίησης εναέριων δικτύων χαμηλής τάσης διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 • ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ & ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 611.000,00

Το έργο αφορά δύο υποέργα. Το πρώτο υποέργο σχετίζεται με  την ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων του οικισμού Παλαιοχωρίου. Οι εργασίες έχουν ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού στο σύνολό του. Ενώ το δεύτερο υποέργο αφορά την ανάπλαση της πλατείας στην συμβολή των οδών Θινών Αρχαίας Ήλιδας του Βαρθολομιού. Οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας έχουν ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού χώρου της περιοχής. Για την ανάπλαση της πλατείας προβλέπονται χώροι πρασίνου – παρτέρια με διαδρομές πλάτους 2,00μ από κυβόλιθους και μπαγκάκια για την ξεκούραση των κατοίκων.

 

 • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΟΥΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΠΑΡΟΔΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Δ.Κ ΤΡΑΓΑΝΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 651.200,00

Ανάπλαση δημοτικών οδών Αγ. Χαραλάμπους, Μακεδονίας και παρόδου Αρχαίας Ήλιδας της Δ.Κ.  Τραγανού. Οι εργασίες ανάπλασης έχουν ως στόχο την λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση του οικισμού. Πιο συγκεκριμένα θα μελετηθεί το ανατολικό τμήμα του περιφερειακού δημοτικού δρόμου μήκους 750m περίπου το οποίο αποτελείται από την οδό Αγίου Χαραλάμπους και τμήμα της οδού Μακεδονίας, καθώς επίσης και από την πάροδο της οδού Αρχαίας Ήλιδος μήκους 95m περίπου.

 

 • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΡΑΝΑ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 1.130.000,00

Ανάπλαση του οικισμού Βρανά της ΔΕ Βαρθολομιού του Δ. Πηνειού, καθώς και την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.  Οι εργασίες έχουν στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού χώρου της περιοχής, την ομαλή κυκλοφορία των πεζών, την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των παραθεριστών-τουριστών, καθώς επίσης και την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης.

 

 • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ.Κ. ΤΡΑΓΑΝΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 1.477.900,00

Ανάπλαση της Κεντρικής Οδού Αγίου Νικολάου Δ.Κ. Τραγανού. Οι εργασίες ανάπλασης θα έχουν ως στόχο την λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση του οικισμού. Πιο συγκεκριμένα θα μελετηθούν δυο τμήματα της οδού Αγ. Νικολάου:  το δυτικό τμήμα μήκους οδού 659m και το ανατολικό τμήμα μήκους οδού 546m περίπου. Με το  υποέργο θα υλοποιηθούν:

 1. Διαμόρφωση και ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων σε συνολικό μήκος οδού περίπου 1205μ  εντός του οικισμού Τραγανού με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, την ομαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ καθώς και την αισθητική αναβάθμιση  της πόλης.
 2. Διευθέτηση των όμβριων με τη συμπλήρωση του υφισταμένου δικτύου με αγωγούς όμβριων, προκατασκευασμένοι από σκυρόδεμα, κυκλικής διατομής, Φ500 και μήκους περίπου 1464,00μ & Φ600 μήκους 361,00μ  καθώς 49 μ Φ400.
 3. Θα τοποθετηθούν 171 φωτιστικά σώματα  μονόφωτα ανά 13m διαγώνια στις δυο πλευρές των πεζοδρομίων . Στο τμήμα οπού υπάρχει σήμερα νησίδα  και αναδιαμορφώνεται με νέο χαμηλό τοιχίο και χώρο πρασίνου θα τοποθετηθούν δίφωτα φωτιστικά.
 4. Θα τοποθετηθεί σύγχρονος αστικός εξοπλισμός (κάδοι απορριμμάτων, καλαθάκια κλπ).

Έργα αγροτικής οδοποιίας

 • ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Κ. ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΑΥΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 428.900,00

Βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε αγροτικές, κτηνοτροφικές και μεικτές εκμεταλλεύσεις (ζωικής και φυτικής παραγωγής) της γύρω περιοχής. Το προτεινόμενο έργο συνδέεται με συνεχές υφιστάμενο ασφαλτοστρωμένο δίκτυο. Αντικείμενο της μελέτης είναι ο τελικός σχεδιασμός του έργου και η αντιμετώπιση των κύριων τεχνικών θεμάτων.

 

 • ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 600.000,00

Βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε αγροτικές, κτηνοτροφικές και μεικτές εκμεταλλεύσεις. Το προτεινόμενο έργο συνδέεται με συνεχές υφιστάμενο ασφαλτοστρωμένο δίκτυο.

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Αναγνώριση – Στήριξη – Συμπόρευση: Από τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην Ηλεία !

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ Αναγνώριση – Στήριξη  –  Συμπόρευση Από τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην Ηλεία …

Κυκλοφοριακό για … ‘’γερά νεύρα’’ δημιούργημα και αυτό των αστοχιών  της σημερινής δημοτικής αρχής

‘ΗΛΙΔΑ- Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ’ Ουτοπία η ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της Αμαλιάδας Κυκλοφοριακό για … ‘’γερά νεύρα’’ δημιούργημα και …

Από τους πολίτες με Δήμο ισχυρό-συγκροτημένο για τους πολίτες!…(βίντεο)

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ  ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΡΤ TV Από …

Κώστας Τζαβάρας προς Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν συμμετέχω στη σύσκεψη στο Μαξίμου, ζητώ αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος της Ηλείας»

-Αναλυτικά η σχετική επιστολή του βουλευτή Ηλείας:   Την απόφασή του να μη συμμετέχει στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για …

Ανάστατη η κοινωνία της Πηνείας από τις πυρκαγιές – Μιλούν για εμπρησμό

Μπορεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού να κέρδισαν την ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα της Πηνείας, ωστόσο, από χθες κιόλας, …

Δύσκολη η νύχτα για την περιοχή της Πηνείας!

Ο εφιάλτης του 2007 επέστρεψε στην περιοχή της Πηνείας αφού μετά την εκκένωση της Βάλμης και της Κοτρώνας δόθηκε εντολή …

 • ΗΛΕΙΑ
 • Αστικές αναπλάσεις και αγροτικές οδοποιίες στο Δήμο Πηνειού – Τεχνική σύσκεψη και πορεία υλοποίησης (βίντεο)

Αστικές αναπλάσεις και αγροτικές οδοποιίες στο Δήμο Πηνειού – Τεχνική σύσκεψη και πορεία υλοποίησης (βίντεο)

2018.10.12 @ Τεχνική σύσκεψη για τα έργα στο Δήμο Πηνειού, στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαστούνης, που κατασκευάστηκε με το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

 

Αστικές αναπλάσεις και αγροτικές οδοποιίες που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο του Δήμου Πηνειού – Τεχνική σύσκεψη και πορεία υλοποίησης.

Αστικές αναπλάσεις σε πέντε πόλεις και κωμοπόλεις, δύο αγροτικές οδοποιίες και  ο βιολογικός καθαρισμός Γαστούνης που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης συνθέτουν ένα  ολοκληρωμένο  πρόγραμμα παρεμβάσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Δήμο  Πηνειού Ηλείας. «Η συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης αποδεικνύεται καθοριστική. Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα και αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής», τόνισε  χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας,  ο οποίος,  σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, επισκέφθηκε το Δήμο Πηνειού και προήδρευσε σε τεχνική σύσκεψη για τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή.

«Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη Περιφερειακή Στρατηγική, με τοπική κοινωνική και οικονομική στόχευση. Μια στρατηγική με όραμα, για τη συμβολή μας στην τοπική ανάπτυξη που  αγκαλιάστηκε από τις τοπικές κοινωνίες. Συνεχίζουμε αυτό το σχέδιο. Ακούμε τις τοπικές κοινωνίες για βελτιώσεις. Και θα προσπαθούμε συνεχώς να διασφαλίζουμε πόρους για τις τοπικές ανάγκες» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις αστικές αναπλάσεις, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, που αφορά δημοτικό παραλιακό  δρόμο, φορέας υλοποίησης του οποίου θα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θα συνδέει τους παραλιακούς οικισμούς, αναδεικνύοντας την τουριστική ταυτότητα της περιοχής.

Στη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου που θα ξεκινάει από τη διασταύρωση Βαρθολομιού – Θίνες και θα καταλήγει στη Μπούκα Παλαοχωρίου, αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί χρηματοδότηση 6.000.000 ευρώ,  για τη β΄ φάση του έργου, που θα ολοκληρώνει τον παραλιακό δρόμο από τη διασταύρωση Βαρθολομιού – Θίνες έως τη Γλύφα.

«Τελειώνουν όμως και με έναν βραχνά» είπε ο κ. Κατσιφάρας, παραπέμποντας στον Βιολογικό Καθαρισμό της Γαστούνης που πλέον εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού περίοπυ 2.000.000 ευρώ, που αποτελείται από δύο υποέργα (προμήθεια και ολοκλήρωση εγκαταστάσεων), τα οποία αναμένεται σύντομα να συμβασιοποιηθούν, καθώς ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες, με στόχο την άμεση εγκατάσταση εργολάβου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι τόσο από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, όσο και από την τρέχουσα χρηματοδοτούνται έργα που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της περιοχής, βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών και διαμορφώνουν ένα ελκυστικό περιβάλλον που είναι βέβαιο ότι θα αναπτυχθεί τουριστικά.

Η τεχνική σύσκεψη για τα έργα στο Δήμο Πηνειού, φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαστούνης, η ανέγερση της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013). Συμμετείχαν ακόμη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Πλατανιάς και Γεωργία Μαρτζάκλη, ο Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών ΠΔΕ Δημήτρης Καραβίδας, ο Προϊστάμενος Μονάδας Α: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεωργίου Ευάγγελος, ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γεώργιος Παπαδιαμαντόπουλος, από την πλευρά του Δήμου Πηνειού οι Σπύρος Βασιλείου, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Σάκκης Γεωργόπουλος, Βασίλης Κασσιανός, Αθανάσιος Τσάτσος, Βάντα Κοντούλη, Γεώργιος Αναστασόπουλος, Νικόλαος Μαφρέδας και Νίκη Κοκκαλιάρη.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, για έργα και παρεμβάσεις στο Δήμο Πηνειού, στο σύνδεσμο: 

Ποιες είναι οι πέντε αστικές αναπλάσεις

 

 • ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ Δ.Κ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 2.387.966,51

Ανάπλαση της περιοχής Αγγινάρας που βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου εντός του σχεδίου πόλης Γαστούνης. Οι εργασίες ανάπλασης των οδών έχουν ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού χώρου της περιοχής, πετυχαίνοντας παράλληλα την ενοποίησή της με το ιστορικό – εμπορικί κέντρο της Γαστούνης. Το συνολικό μήκος των οδών είναι 2460 μ. Το αντικείμενο του έργου συνοπτικά περιλαμβάνει:

 1. Διαμόρφωση και ανάπλαση των πεζοδρομίων των οδών εκατέρωθεν για την ομαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ, βελτιώνοντας παράλληλα κατά πολύ την εικόνα της πόλης στις περιοχές παρέμβασης. Δενδροφύτευση και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού όπου τα πλάτη των πεζοδρομίων το επιτρέπουν.
 2. Ασφαλτόστρωση των οδών με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών και των βλαβών των οδοστρωμάτων.
 3. Ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου
 4. Αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων.
 5. Αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης στις οδούς όπου γίνεται η ανάπλαση της περιοχής Αγγινάρας.
 6. Εργασίες υπογειοποίησης εναέριων δικτύων χαμηλής τάσης διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 • ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ & ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 611.000,00

Το έργο αφορά δύο υποέργα. Το πρώτο υποέργο σχετίζεται με  την ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων του οικισμού Παλαιοχωρίου. Οι εργασίες έχουν ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού στο σύνολό του. Ενώ το δεύτερο υποέργο αφορά την ανάπλαση της πλατείας στην συμβολή των οδών Θινών Αρχαίας Ήλιδας του Βαρθολομιού. Οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας έχουν ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού χώρου της περιοχής. Για την ανάπλαση της πλατείας προβλέπονται χώροι πρασίνου – παρτέρια με διαδρομές πλάτους 2,00μ από κυβόλιθους και μπαγκάκια για την ξεκούραση των κατοίκων.

 

 • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΟΥΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΠΑΡΟΔΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Δ.Κ ΤΡΑΓΑΝΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 651.200,00

Ανάπλαση δημοτικών οδών Αγ. Χαραλάμπους, Μακεδονίας και παρόδου Αρχαίας Ήλιδας της Δ.Κ.  Τραγανού. Οι εργασίες ανάπλασης έχουν ως στόχο την λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση του οικισμού. Πιο συγκεκριμένα θα μελετηθεί το ανατολικό τμήμα του περιφερειακού δημοτικού δρόμου μήκους 750m περίπου το οποίο αποτελείται από την οδό Αγίου Χαραλάμπους και τμήμα της οδού Μακεδονίας, καθώς επίσης και από την πάροδο της οδού Αρχαίας Ήλιδος μήκους 95m περίπου.

 

 • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΡΑΝΑ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 1.130.000,00

Ανάπλαση του οικισμού Βρανά της ΔΕ Βαρθολομιού του Δ. Πηνειού, καθώς και την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.  Οι εργασίες έχουν στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού χώρου της περιοχής, την ομαλή κυκλοφορία των πεζών, την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των παραθεριστών-τουριστών, καθώς επίσης και την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης.

 

 • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ.Κ. ΤΡΑΓΑΝΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 1.477.900,00

Ανάπλαση της Κεντρικής Οδού Αγίου Νικολάου Δ.Κ. Τραγανού. Οι εργασίες ανάπλασης θα έχουν ως στόχο την λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση του οικισμού. Πιο συγκεκριμένα θα μελετηθούν δυο τμήματα της οδού Αγ. Νικολάου:  το δυτικό τμήμα μήκους οδού 659m και το ανατολικό τμήμα μήκους οδού 546m περίπου. Με το  υποέργο θα υλοποιηθούν:

 1. Διαμόρφωση και ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων σε συνολικό μήκος οδού περίπου 1205μ  εντός του οικισμού Τραγανού με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, την ομαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ καθώς και την αισθητική αναβάθμιση  της πόλης.
 2. Διευθέτηση των όμβριων με τη συμπλήρωση του υφισταμένου δικτύου με αγωγούς όμβριων, προκατασκευασμένοι από σκυρόδεμα, κυκλικής διατομής, Φ500 και μήκους περίπου 1464,00μ & Φ600 μήκους 361,00μ  καθώς 49 μ Φ400.
 3. Θα τοποθετηθούν 171 φωτιστικά σώματα  μονόφωτα ανά 13m διαγώνια στις δυο πλευρές των πεζοδρομίων . Στο τμήμα οπού υπάρχει σήμερα νησίδα  και αναδιαμορφώνεται με νέο χαμηλό τοιχίο και χώρο πρασίνου θα τοποθετηθούν δίφωτα φωτιστικά.
 4. Θα τοποθετηθεί σύγχρονος αστικός εξοπλισμός (κάδοι απορριμμάτων, καλαθάκια κλπ).

Έργα αγροτικής οδοποιίας

 • ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Κ. ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΑΥΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 428.900,00

Βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε αγροτικές, κτηνοτροφικές και μεικτές εκμεταλλεύσεις (ζωικής και φυτικής παραγωγής) της γύρω περιοχής. Το προτεινόμενο έργο συνδέεται με συνεχές υφιστάμενο ασφαλτοστρωμένο δίκτυο. Αντικείμενο της μελέτης είναι ο τελικός σχεδιασμός του έργου και η αντιμετώπιση των κύριων τεχνικών θεμάτων.

 

 • ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ/ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΔ ΕΡΓΟΥ 600.000,00

Βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε αγροτικές, κτηνοτροφικές και μεικτές εκμεταλλεύσεις. Το προτεινόμενο έργο συνδέεται με συνεχές υφιστάμενο ασφαλτοστρωμένο δίκτυο.

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Αναγνώριση – Στήριξη – Συμπόρευση: Από τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην Ηλεία !

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ Αναγνώριση – Στήριξη  –  Συμπόρευση Από τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην Ηλεία …

Κυκλοφοριακό για … ‘’γερά νεύρα’’ δημιούργημα και αυτό των αστοχιών  της σημερινής δημοτικής αρχής

‘ΗΛΙΔΑ- Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ’ Ουτοπία η ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της Αμαλιάδας Κυκλοφοριακό για … ‘’γερά νεύρα’’ δημιούργημα και …

Από τους πολίτες με Δήμο ισχυρό-συγκροτημένο για τους πολίτες!…(βίντεο)

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ  ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΡΤ TV Από …

Κώστας Τζαβάρας προς Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν συμμετέχω στη σύσκεψη στο Μαξίμου, ζητώ αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος της Ηλείας»

-Αναλυτικά η σχετική επιστολή του βουλευτή Ηλείας:   Την απόφασή του να μη συμμετέχει στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων