ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Αστυνομική βία ή Παρεξήγηση η υπόθεση στο Λευκοχώρι ;

  • 172
    Shares

Αστυνομική βία σε βάρος παιδιού με ειδικές ανάγκες καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Λευκοχωρίου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Λευκοχωρίου, περίπου στις 10 το βράδυ προχθές, ένας 22χρονος με ειδικές ανάγκες βγήκε από το σπίτι του για έναν σύντομο περίπατο.

Κατά την διάρκεια ωστόσο της βόλτας του, έπεσε πάνω σε «μπλόκο» της ΕΛΑΣ που του ζήτησαν τα στοιχεία του.

Ο Γ. Μ. που είναι μαθητής στο Ειδικό Σχολείο Πύργου, δεν μπορούσε να τους καταλάβει ούτε να απαντήσει, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν πάντα οι κάτοικοι του Λευκοχωρίου, οι αστυνομικοί να προσπαθήσουν να τον συλλάβουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να περάσουν στο παιδί χειροπέδες, ενώ τον έριξαν στον δρόμο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο ένα του πόδι.

Κάτοικοι του Λευκοχωρίου που συνειδητοποίησαν τι γίνεται βγήκαν από τα σπίτια τους και προσπάθησαν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν πάντα οι κάτοικοι του Λευκοχωρίου, μπήκαν στα περιπολικά και τράπηκαν σε φυγή.

Το Ilia.news πήγε στο συμβάν 5 λεπτά αφού οι Αστυνομικοί είχαν αποχωρήσει και βρήκαμε καποιους κατοίκους εκεί εξοργισμένους .

Στην συνέχεια του ρεπορτάζ μάθαμε ότι οι Αστυνομικοί ήταν στην περιοχή, όχι για ελέγχους Κορονοϊού ,αλλά για συγκεκριμένη αποστολή , μετά από διαταγή της ηγεσίας ΕΛ.ΑΣ Ηλείας.

Από την πλευρά των Αστυνομικών μετά το ρεπορτάζ μας αναφέρθηκε, ότι όταν ο 22χρονος ΑΜΕΑ αντιλήφθηκε το περιπολικό και το τύπου Τζιπ της αστυνομίας με τους Φάρους Ανοιχτούς,  τράπηκε σε φυγή,τότε οι αστυνομικοί έπραξαν την δουλειά τους, να τρέξουν να ακινητοποιήσουν τον υποτιθέμενο δράστη αφού τους κίνησε το ενδιαφέρων η πράξη φυγής του .

Σίγουρα ανέφεραν δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι ένας νεαρός (ψηλό άτομο) που δεν έδειχνε να έχει κινητικά προβλήματα είναι ΑΜΕΑ.

Στην προσπάθεια τους να τον ακινητοποιήσουν έπεσαν μαζί στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να τραυματιστεί στο πόδι.

Αυτές ειναι οι δυο απόψεις που αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ του Ilia.news .

Τις φωτογραφίες ανέβασαν στο Facebook κάτοικοι του Λευκοχωρίου.


  • 172
    Shares