ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Αυγερινοπούλου: Οικονομική Ενίσχυση στους Δήμους Ν. Ηλείας και την Περιφέρεια από τον κορονοϊό Sars-Cov 2


Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκεται εδώ και μέρες η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής, Ν. Ηλείας, τόσο με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Σκάλκο, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ώστε να σταλεί έκτακτη οικονομική βοήθεια στους Δήμους του Νομού Ηλείας. Οι Δήμοι του Νομού Ηλείας, με έμφαση στους Δήμους Πύργου, Ήλιδας και Πηνειού, οι οποίοι φιλοξενούν τα περισσότερα κρούσματα, αλλά και οι λοιποί τέσσερις δήμοι, έχουν κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, ώστε να οργανωθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού Sars Cov2 στην Ηλεία. Ομοίως, σε επικοινωνία βρίσκεται η κα Βουλευτής και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Σε αυτά τα αιτήματα της κας Βουλευτού, και στην αδήριτη ανάγκη για οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση, η οποία και αποφάσισε να επιχορηγήσει εκτάκτως με 5.000.000 ευρώ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και 14.000.000 ευρώ τους Δήμους οι οποίοι πλήττονται από την εξάπλωση του Covid 19. Οι λεπτομέρειες για την κατανομή των κονδυλίων θα ανακοινωθούν από την Δευτέρα. Η Δρ. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε θερμά τον Υπ. Εσωτερικών και τους Γενικούς Γραμματείς για τη άμεση ανταπόκρισή τους στα αιτήματα της Ηλείας.

 

Αυγερινοπούλου: Μέριμνα για το Δήμο Πηνειού

 

Με το Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στους οποίους μετέφερε την ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα με έκτακτα κονδύλια ο Δήμος Πηνειού, ενόψει των αυξημένων αναγκών που έχει λόγω της εξάπλωσης των περιστατικών του COVID-91. Ο μεγαλύτερος αριθμός συγκέντρωσης κρουσμάτων σήμερα ανά τη χώρα εξακολουθεί να παρουσιάζεται στο Δήμο Πηνειού, Ν. Ηλείας. Ο Δήμος, οι υπηρεσίες του, η τοπική κοινωνία και η οικονομία δέχονται αλλεπάλληλες πιέσεις, οικονομικές, υγείας, αλλά και κοινωνικές μετά την ξαφνική εμφάνιση του ιού.

Μετά από επικοινωνία με τον Δήμο Πηνειού, η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε ότι: «Ο Δήμος έχει ανάγκη οικονομικής και υλικοτεχνικής ενίσχυσης, καθώς και ενίσχυσης στις υπηρεσίες του, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα δεδομένα μας ως σήμερα. To Yπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε, μετά και από εισηγήσεις μας, να εκδώσει άμεσα έκτακτα κονδύλια προς τους Δήμους. Ο Δήμος Πηνειού πρέπει να πάρει αναλογικά ένα σημαντικό ποσό ενίσχυσης. Όλος ο Νομός Ηλείας πρέπει δε να ενισχυθεί οικονομικά – δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς. Τις επόμενες ημέρες η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει και άλλα μέτρα οικονομικής στήριξης.»

Χρειάζεται να προβεί σε εκστρατεία ενημέρωσης τοπικά, ώστε να ακολουθήσουν όλοι οι κάτοικοι τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αποτελεσματικά και να δημιουργήσει εντός του Δήμου συνθήκες που θα αποτρέψουν την περαιτέρω διάδοση του ιού. Επίσης, πρέπει να στηριχθεί η αγορά οικονομικά, επιπροσθέτως των μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις.

Η κα Βουλευτής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με συναρμόδιους υπουργούς για την άμεση αντιμετώπιση των αναδυόμενων αναγκών.