ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου σε Χρυσοχώρι – Λογγό – Βρεστό


Επέβλεψε το έργο οδοποιίας και κατέγραψε προβλήματα και ανάγκες, για τον νέο προγραμματισμό έργων.

   Αυτοψία στις εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, που εκτελούνται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ζαχάρως, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, καταγράφοντας παράλληλα προβλήματα και ανάγκες σε άλλα σημεία, εκτός της εργολαβίας, που χρήζουν αντιμετώπισης.

Ο κ. Γιαννόπουλος, νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή της Μηλέας, και ενημερώθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας, για την πορεία του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση βατότητας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του νότιου τμήματος Ν. Ηλείας 2019-2020» που υλοποιείται στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ζαχάρως και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, άρση καταπτώσεων, καθαρισμό τάφρων, κατασκευή επιχωμάτων όπου υπάρχει ανάγκη, οδοστρωσία κ.α.

Σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας με αιρετούς της περιοχής, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε και την Τ.Κ Χρυσοχωρίου, όπου ενημερώθηκε από την πρόεδρο Ελένη Καραθανάση για μια σειρά άλλων προβλημάτων και αναγκών που παρουσιάζει το επαρχιακό οδικό δίκτυο και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η κατάσταση, να αποκατασταθεί η  βατότητα και η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων, και συνεπώς, η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής. Τέλος, ακολουθώντας τη διαδρομή από Χρυσοχώρι προς Λογγό και Τ.Κ Βρεστού (σ.σ τα δυο τελευταία ανήκουν στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων), είδε και ενημερώθηκε από κατοίκους και εκπροσώπους συλλόγων της περιοχής, καταγράφοντας τα προβλήματα οδικής σύνδεσης μεταξύ των παραπάνω τοπικών κοινοτήτων και οικισμών. Με την επίσκεψη του στις εν λόγω περιοχές, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος θέλησε να διαπιστώσει και ο ίδιος από κοντά το εύρος των παρεμβάσεων που απαιτούνται να γίνουν στα σημεία αυτά, αλλά και τις δυνατότητες παρέμβασης που υπάρχουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προκειμένου να προγραμματιστούν οι εργασίες και να εκτελεστούν το ταχύτερο δυνατό.