ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύριο η Γ.Σ. της ΕΠΟ με «καυτό» θέμα την κατάργηση του τρίτου βαθμού απονομής δικαιοσύνης-Κουλούρης-Βύτανος εκπροσωπούν την ΕΠΣ Ηλείας


Αύριο το πρωί στις 10π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, με μεγάλο θέμα την κατάργηση του τρίτου βαθμού απονομής αθλητικής δικαιοσύνης. Δηλαδή, την κατάργηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, στο οποίο μπορεί να προσφεύγει μια ομάδα όταν δεν την ικανοποιεί μια απόφαση που έχει εκδώσει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Το θέμα αυτό, αποτελεί ξεκάθαρη επιθυμία της FIFA, η οποία ζητάει την κατάργηση του τρίτου βαθμού, έτσι ώστε να υπάρχουν πιο γρήγορα αποφάσεις και αν απονέμεται σε πιο γρήγορο χρόνο η δικαιοσύνη, σε μια ούτως ή άλλως αργή διαδικασία που ισχύει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Το θέμα αυτό, θα ενταχθεί μέσα στο γενικότερο θέμα των τροποποιήσεων του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Από εκεί και πέρα, θα γίνει ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της αγωνιστικής περιόδου που λήγει.

Την ΕΠΣ Ηλείας, θα εκπροσωπήσουν σε αυτή τη Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος Άρης Κουλούρης και ο Β΄αντιπρόεδρος, Δημήτρης Βύτανος.

Σε περίπτωση κατάργησης, θα έχουμε τρίτο βαθμό απονομής δικαιοσύνης απευθείας από το διεθνές διαιτητικός δικαστήριο, το CAS, όπως συνέβαινε και παλιά.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, σε περίπτωση μη απαρτίας αύριο, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 11 το πρωί στον ίδιο χώρο.