ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Αύριο η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κουρκούτα για τον Χαράλαμπο Βιλαέτη


Το βιβλίο «Χαράλαμπος Βιλαέτης (1780-1821)-Ο ήρωας οπλαρχηγός του Πύργου», που επιμελήθηκε και συνέγραψε ο καθηγητής και Γραμματέας της Φιλαρμονικής Πύργου κ. Γεώργιος Κουρκούτας παρουσιάζεται αύριο, Σάββατο, στις 7 το απόγευμα,  στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας, έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου. Την εκδήλωση διοργανώνει η Φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων» σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Ηλείας.

Με εισηγήσεις ανθρώπων που μελέτησαν το βιβλίο και γνωρίζουν το ιστορικό πλαίσιο που περιγράφει, οι αναγνώστες εντός και εκτός Ηλείας θα κατανοήσουν την πολυδιάστατη μορφή αυτού του λησμονημένου ήρωα του 1821. Του Χαραλάμπη Βιλαέτη, του ηρωικού οπλαρχηγού του Πύργου και της Ηλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση της 30ης Νοεμβρίου στην Αποστολική Διακονία Πύργου θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου – Πανεπιστημιακός κ. Αθανάσιος Φωτόπουλος ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ηλείος πανεπιστημιακός κ. Αλέξιος Καράμπελας.

Θα προλογίσουν την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος και ο συγγραφέας του βιβλίου – Φιλόλογος και Ιστορικός Ερευνητής Γιώργος Κουρκούτας.