18.3 C
Pýrgos
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Α. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ: Άλλο ένα έργο που ωριμάσαμε και υποβάλαμε πρόταση παίρνει το δρόμο  για την υλοποίησή του…

spot_img

Προτεινόμενα

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νo 7

Άλλο  ένα έργο << Ασφαλτόστρωση Δρόμου προς Θίνες Καλυβίων >> που βρίσκεται εντός της Τ.Κ. Καλυβίων  της Δ.Ε. Βαρθολομιού  που ωριμάσαμε και υποβάλαμε πρόταση παίρνει το δρόμο  για την υλοποίησή του…

Με την από 16-01-2017 Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Ασφαλτόστρωση Δρόμου προς Θίνες Καλυβίων μεταξύ Δήμου Πηνειού και Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκίνησε η προς ένταξή του.

Με την υπ’ αρ. πρωτ. 6333/10-01-2018 Απόφαση της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών θεωρήθηκε και εγκρίθηκε η Μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πηνειού του έργου Ασφαλτόστρωση Δρόμου προς Θίνες Καλυβίων (αρ. Μελ.:5/2016, Π= 74.200,00€   ).

Με την υπ’ αρ. 395/2018 (27-12-2018) Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα τεύχη Δημοπράτησης του έργου Ασφαλτόστρωση Δρόμου προς Θίνες Καλυβίων.

Με την υπ’ αρ. 396/2018 (27-12-2018) Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για την πράξη <<Αναβάθμιση Δρόμου προς Θίνες Καλυβίων>> του υποέργου <<Ασφαλτόστρωση Δρόμου προς Θίνες Καλυβίων>> π/υ 74.200€ (με ΦΠΑ) στο Υποπρόγραμμα 1 <<Υποδομές Αποκατάστασης Πυρόπληκτων περιοχών>>.

Με το υπ’ αρ. πρωτ. 513/17-1-2019 υπβλήθηκε Αίτηση Χρηματοδότησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Δήμου, πρ. Δήμαρχο Πηνειού  συνοδευόμενη από τη Μελέτη, τα Τεύχη Δημοπράτησης, τις εγκρίσεις και  το τεχνικό δελτίο του έργου <<Ασφαλτόστρωση Δρόμου προς Θίνες Καλυβίων>> π/υ 74.200€.

Με το από 10-10-2019 /10ο Πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας  με το οποίο αξιολογήθηκε θετικά το έργο <<Ασφαλτόστρωση Δρόμου προς Θίνες Καλυβίων>>.

Mε την υπ’ αρ. 199/23-12-2019 Απόφαση το Περιφερειακό Συμβουλίου αποφάσισε για την υποβολή πρότασης για  ένταξη της πράξης <<Αναβάθμιση Δρόμου προς Θίνες Καλυβίων>> του υποέργου  <<Ασφαλτόστρωση Δρόμου προς Θίνες Καλυβίων>> π/υ 74.200€ (με ΦΠΑ) στη ΣΑΕΠ 401 Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο π/υ 74.200€ (με ΦΠΑ) του  υποέργου  <<Ασφαλτόστρωση Δρόμου προς Θίνες Καλυβίων>> είναι εξασφαλισμένος γιατί τα αδιάθετα  υπόλοιπα του ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΕΑΠ), <<Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις Πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- Ηλεία  (ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ) για το Δήμο Πηνειού είναι 279.122,39€

Απομένει η αποστολή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της ανωτέρω απόφασης στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την τυπική ολοκλήρωσή του και από τη πλευρά του Δήμου  η παράταση της Προγρ. Σύμβασης που είχε υπογραφεί στις 16-01-2017 από την προηγούμενη Δημοτική αρχή.

Με το εν λόγω υποέργο προβλέπεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους 450,00 μ. περίπου, αρχίζοντας  από το σημείο που τελειώνει ο υφιστάμενος ασφαλτοστρωμένος δρόμος  έως την παραλία των Καλυβίων της Δ.Ε. Βαρθολομιού και θα συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  του δάσους των θινών των Καλυβίων  και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τα πολλά έργα που σας αφήσαμε θα είναι εκείνα που θα πρωταγωνιστούν τη παρούσα Δημοτική περίοδο και θα τονώνουν τη ψυχολογία και την οικονομία της τοπικής κοινωνίας μετά και την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε λόγω του Κορωνοϊού για ένα καλύτερο Αύριο.

Αν πραγματικά επιθυμείτε να μιλήσετε για προσπάθειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής καλό είναι λοιπόν να εξασφαλίσετε νέες μελέτες, νέες χρηματοδοτήσεις και νέα έργα. Αναμένουμε.

Υ.Γ.1. Μη κωλυσιεργείτε άλλο και προχωρήστε στην υλοποίηση των    ευεργετικών διατάξεων για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο  δήμο μας .

Υ.Γ.2.  Ολοκληρώστε την καταγραφή των  ευπαθών κοινωνικών ομάδων για να λάβουν όλοι παροχές υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης.

Υ.Γ.3. Προχωρήστε σε πληρωμές επαγγελματιών, κατασκευαστών κλπ.  άμεσα εξαντλώντας τις ευεργετικές διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου  για τη στήριξη της Οικονομίας.

Υ.Γ.4.  Προβείτε άμεσα  σε δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις  έργων για να βοηθηθεί η οικονομία (από τη μεγάλη παρακαταθήκη που σας αφήσαμε).

 Υ.Γ.5. Αν υπάρχει απάντηση ή αμφισβήτηση την περιμένω με καρτερικότητα…

 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΘ. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα