ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ

Α.ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ: Οφειλόμενη ενημέρωση Νο 9


ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νo 9

ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ- ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ.  

Μετά από σειρά χρονοβόρων ενεργειών αναρτήσεις διαγραμμάτων, προσφυγές πολιτών στις δικαστικές αρχές (διοικητικά πρωτοδικεία, διοικητικά εφετεία, συμβούλιο επικρατείας), ενστάσεις , εξέταση ενστάσεων, γνωμοδοτήσεις και σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου κλπ καταφέραμε να αποσταλεί ο φάκελος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έγκριση της Αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Γαστούνης στις Πολεοδομικές Ενότητες <<Βόρεια Γειτονιά>> και <<Νότια Γειτονιά>>.

Στη συνέχεια και κατόπιν επανειλημμένων συναντήσεων με στελέχη  του Υπουργείου με την μελετήτρια κ. Ιφ. Σκαμνάκη και την Διευθύντρια των Τ.Υ. του Δήμου Πηνειού, προχωρήσαμε σε επιπλέον διαδικασίες, εγκρίσεις και διαβιβάστηκαν συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατόπιν της συμπλήρωσης του φακέλου της μελέτης και την υποβολή των σχετικών διαγραμμάτων με τις νέες προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας  διαβιβάστηκαν τα σχετικά  στο συμβούλιο  ΚΕΣΥΠΟΘΑ  του Υπουργείου όπου στις 27-03-2019 υπήρξε θετική ομόφωνη γνωμοδότηση και στη συνέχεια ο φάκελος από την Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού  διαβιβάστηκε στις 3-5-2019  στη Δ/νση Νομοθετικού Έργου και πρωτοβουλίας/ ΥΠΕΝ.

Ακολούθησαν δημοτικές και εθνικές εκλογές.

Πριν ένα μήνα περίπου ο φάκελος με το σχέδιο του Π.Δ.  από τη Δ/νση Νομοθετικού Έργου και πρωτοβουλίας/ ΥΠΕΝ με σχετικές παρατηρήσεις επέστρεψε στην  Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού όπου διευκρινίστηκαν,   και παίρνει σειρά τελικών υπογραφών ακολουθώντας την ιεραρχία του Υπουργείου προκειμένου να διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Ευτυχώς για το τόπο ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για το Δήμο Πηνειού πήρε το δρόμο  για την τελική έκδοσή του και δυστυχώς για σας που ως Δημοτική Αρχή 8 μήνες είστε απούσα (λόγω πολιτικής-αυτοδιοικητικής  ανεπάρκειας και άγνοιας)!!!

Για άλλη μία φορά διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες με έργα και πράξεις γιατί εμείς όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε και αποδώσαμε έργο στο τόπο και παραδίδουμε παρακαταθήκη έργων, χρηματοδοτήσεων και υποδομών.

Υ.Γ.1. Μήπως με μία επίσκεψη καταφέρατε και πείσατε και για αυτό….(είναι να γελάει κανείς)…

Υ.Γ.2. Αν υπάρχει απάντηση ή αμφισβήτηση την περιμένω με καρτερικότητα…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΘ. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ