ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλητής “σε αναμονή” ο ΑΣΣ Αμαλιάδας-“Δεδικασμένο” ο Ίκαρος Καλλιθέας-Θα “πειθαρχήσει” η ΕΣΚΑΗ;

  • 118
    Shares

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο ΑΣΣ Αμαλιάδας, θα ανακηρυχθεί Πρωταθλητής ΕΣΚΑΗ και θα ανέβει στη Γ΄ Εθνική, όσο κι αν κύκλοι από την Αχαΐα επιμένουν σε ένα τρελό σενάριο, να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με αλλαγή στην προκήρυξη, μια αλλαγή η οποία αφενός δημιουργεί ζητήματα μεροληψίας, αλλά ταυτόχρονα και είναι εξαιρετικά απίθανο, μέσα στο επόμενο διάστημα να προλάβουν οι ομάδες και να αγωνιστούν.

 

Και βέβαια, προκύπτει και ένα ζήτημα «ίσης μεταχείρισης», καθώς στη Γ΄ Εθνική της νέας περιόδου θα αγωνιστούν ομάδες οι οποίες θα έχουν κατακτήσει την άνοδο «στα χαρτιά». Ήδη μια από αυτές τις ομάδες, είναι και ο Ίκαρος Καλλιθέας, ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής ΕΣΚΑΝΑ, καθώς η Ένωση Νοτιοανατολικής Αττικής, προχώρησε σε επικύρωση της βαθμολογίας. Μάλιστα η ΕΣΚΑΝΑ, λαμβάνοντας χθες την επιστολή της ΕΟΚ και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «πειθάρχησε» στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, γεγονός το οποίο γεννάει εύλογα ερωτηματικά, πότε και η ΕΣΚΑΗ θα «πειθαρχήσει» στις αποφάσεις της υπερκείμενης Αρχής του μπάσκετ στη χώρα.

Αναλυτικά  ανακοίνωση της ΕΣΚΑΝΑ:

«Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. μετά από την απόφαση της ΕΟΚ για διακοπή και λήξη των Εθνικών Πρωταθλημάτων με επικύρωση βαθμολογιών ,  έλαβε την απόφαση να βάλει τέλος στα πρωταθλήματα της Ένωσης  ανδρών ,  γυναικών, νέων ανδρών παίδων εφήβων κορασίδων νεανίδων αλλά και σε όλα τα τουρνουά μικρότερων ηλικιών (παμπαίδων , μίνι αγοριών , προμίνι , παγκορασίδων και μίνι κοριτσιών) για τη σεζόν 2019-20. Επίσης επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες όπως ακριβώς είχαν διαμορφωθεί μέχρι την ημέρα διακοπής της 11ης Μαρτίου 2020 . Δεν θα ολοκληρωθούν φέτος, λόγω του κινδύνου που ελλοχεύει για την υγεία των αθλητών.
Σε νέο Δ.Σ. στις επόμενες ημέρες θα αποφασισθεί , με γνώμονα και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας η άνοδος και ο υποβιβασμός από τις όποιες κατηγορίες φύλων και ηλικιών , με γνώμονα πάντα τις ιδιαιτερότητες της κατάστασης .
Τέλος όπως κάθε χρόνο αποφασίστηκε να προσκληθούν τα σωματεία της Ένωσης όπως αποστείλουν με έγγραφο τις προτάσεις τους για τα πρωταθλήματα 2020-21  της νέας αθλητικής περιόδου και τον τρόπο διεξαγωγής τους . Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση eskana@otenet.gr  είτε με απευθείας παράδοση εγγράφου στα γραφεία της Ένωσης στην Καλλιθέα (Σπάρτης 90 και Αραπάκη)».

 

Παραάτω παραθέτουμε το επίσημο έγγραφο της ΕΟΚ προς τις Ενώσεις, που είναι ξεκάθαρο, μιλάει για διακοπή όλων των πρωταθλημάτων και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Έγγραφο με το οποίο πρέπει και η Α1 ΕΣΚΑΗ να τερματιστεί άμεσα και να ανακηρυχθεί Πρωταθλητής ο ΑΣΣ Αμαλιάδας ανεβαίνοντας στη Γ΄ Εθνική. 

 

Σ. Φραγκογιαννόπουλος 


  • 118
    Shares