Α1 κατηγορία: Δεν δηλώνουν τα Μακρίσια-Δήλωσε το Κουρτέσι

spot_img

Προτεινόμενα

Είδηση-“βόμβα” έρχεται από το Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του ilia.news υπάρχει προφορική ειδοποίηση στην ΕΠΣΗ από τα Μακρίσια, ότι δεν δηλώνουν συμμετοχή στην Α1, αλλά θα πάνε στην Α2. Την ίδια ενημέρωση έχει η Ένωση και για τον Ενιπέα, ότι δεν δηλώνει συμμετοχή, την ώρα που ο ΑΠΟ Κουρτεσίου δηλώνει, αν δεν το έχει ήδη κάνει.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός απροόπτου η ΕΕ της ΕΠΣΗ συνεδριάζει την άλλη βδομάδα και προβιβάζει τον Κόροιβο Κατσαρού, αλλά και τον Πέλοπα Πελοπίου.

Από εκεί και πέρα, δεν είχε κανένα λόγο να αλλάξει το επιτυχημένο σύστημα ανάδειξης Πρωταθλητή η ΕΠΣ Ηλείας και δεν το άλλαξε. Έτσι λοιπόν τα Πλέι Οφ  ανόδου στη Γ΄ Εθνική της νέας σεζόν θα διεξαχθούν με το ίδιο ακριβώς σύστημα όπως και πέρσι, οπότε και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Φυσικά πάντοτε υπήρχαν αντιρρήσεις και πάντοτε θα υπάρχουν, ωστόσο η διαχρονική πρόθεση είναι να στηριχθούν οικονομικά οι ομάδες μέσω των εισιτηρίων σε αυτά τα ελκυστικά παιχνίδια, αλλά φυσικά και να αποφευχθεί το φαινόμενο η σεζόν να κρίνεται σε ένα παιχνίδι. Αντίθετα εδώ υπάρχει ένα Πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών, όπου δίνεται η ευκαιρία και ένα άσχημο παιχνίδι να γίνει, να το επανορθώσει μια ομάδα στην πορεία.

Το νέο Πρωτάθλημα των 14 ομάδων, ανεβάζει το επίπεδο ποιοτικά (πέρσι είχαμε 16 ομάδες), σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας των συλλόγων, ενώ η νέα σεζόν θα έχει και ομάδες με “βαρύ” όνομα, όπως ο Αστέρας, ο Αίας, η Δόξα, ο νταμπλούχος Ξενοφών, η Νίκη Τραγανού, αλλά και παραδοσιακές και οργανωμένες δυνάμεις όπως ο Αλφειός, η Προοδευτική, ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, καθώς και φιλόδοξα συγκροτήματα όπως η Ολυμπιάδα, αλλά και οι νεοφώτιστοι και ενισχυμένοι Ηλειακός Βαρθολομιού και  Πέλοπας Πύργου.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες, θα μπουν σε ένα μίνι Πρωτάθλημα δυο γύρων, με βαθμολογία, στο οποίο οι βαθμοί θα είναι απόρροια της πορείας των ομάδων στο Πρωτάθλημα, καθώς θα διαιρείται η διαφορά βαθμών δια του τρία,  με τον πρώτο να έχει μίνιμουμ τριών βαθμών διαφοράς από τον δεύτερο.

Παράλληλα δεν αλλάζει τίποτα και στο θέμα του υποβιβασμού, με τα Πλέι Άουτ, τα οποία θα διεξαχθούν με τον ίδιο τρόπο, όπως και πέρσι.

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής είναι μέχρι τη Δευτέρα 19 Αυγούστου.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα