Εκτός από όλα τα άλλα, το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι το οποίο χρειάζεται και τύχη. Μπορεί στο τέλος, τις περισσότερες φορές να κερδίζει ο πιο δυνατός, όμως έχει καταστεί ο βασιλιάς των σπορ, επειδή για να αναδειχθεί ο νικητής, πρέπει πρώτα και οι ομάδες να παίξουν. Σε αντίθεση με άλλα σπορ, στα οποία ο καλύτερος κερδίζει τις εννέα στις δέκα φορές, στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν κερδίζει ο καλύτερος.
Ένα ιδιότυπο είδος ατυχίας, ακολουθεί τον Παμβουπρασιακό, από την τριτη αγωνιστική και μετά. Και αυτό, καθώς η αποχώρηση του Κενταύρου Σωστίου, έφερε στο πρόγραμμα την εξής ανωμαλία. Ο αντίπαλος του Παμβουπρασιακού, την προηγούμενη αγωνιστική θα ξεκουράζεται, έχοντας ένα ρεπό, καθώς θα κερδίζει στα χαρτιά το ματς με την ομάδα από τον Δήμο Ήλιδας.
Και μπορεί η διαφορά του Παμβουπρασιακού στις πλείστες των περιπτώσεων να είναι πολύ μεγάλη με τους αντιπάλους του, λόγω όμως της καθυστερημένης έναρξης του πρωταθλήματος, οι ημερομηνίες έχουν συμπτυχθεί και πολλές φορές θα παίζουν κάθε τρεις μέρες. Όπως έγινε με τη Δόξα, στο ντέρμπι της Βουπρασίας, όπου οι Αετοί πιο ξεκούραστοι περίμεναν τον Παμβουπρασιακό, το ίδιο θα συμβεί και τώρα.
Ειδικότερα, ο Παμβουπρασιακός, αντιμετωπίζει στις 4 Ιανουαρίου τον Ηλειακό Βαρθολομιού, σε ένα εξ’ ορισμού δύσκολο ματς, για να πάει τρεις μέρες μετά, να αντιμετωπίσει στο Σκουροχώρι τον Λευκό Αστέρα, ο οποίος θα έχει τρεις μέρες περισσότερες για ξεκούραση και θα έρχεται χωρίς ματς και πιο φρέσκος από τις γιορτές. Το ίδιο και μια βδομάδα μετά οπότε και θα υποδεχθεί τα Μακρίσια, τα οποία θα έχουν την προηγούμενη αγωνιστική την ευκαιρία να ξεχρεώσουν πιθανές τιμωρίες.
Αυτό όλο δεν μπορεί να αλλάξει και θα υφίσταται μέχρι το τέλος, χαρίζοντας μια έξτρα… γοητεία στη διοργάνωση, καθώς μπορεί για την ομάδα της Βάρδας να μην είναι καλό, είναι όμως για τους ουδέτερους οι οποίοι θέλουν να υπάρχει ενδιαφέρον σε όλα τα ματς.
Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος