Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022
24.5 C
Pýrgos

Α1 ΕΠΣΗ: Οι διευκρινίσεις επί των… διευκρινίσεων!

spot_img

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι μια προκήρυξη δεν επιδέχεται καμία τροποποίηση. Και βέβαια, και κανένα «διευκρινιστικό σημείωμα», δεν μπορεί να αλλάξει δεδομένους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να διευκρινίζει όποια σημεία είναι ασαφή, με την προϋπόθεση όμως αυτές οι διευκρινίσεις, να μην αλλοιώνουν τους όρους της προκήρυξης. Επίσης κάτι άλλο στο οποίο συμφωνούν έγκριτοι νομικοί, είναι ότι οποιαδήποτε κακή εφαρμογή της προκήρυξης, μπορεί να δικαιώσει τις εμπλεκόμενες πλευρές οι οποίες θα επιλέξουν τον δρόμο της προσφυγής στο διαιτητικό όργανο της ΕΠΟ.

Έτσι για παράδειγμα, ακόμα και αν η διευκρινιστική επιστολή της Ε.Ε./ΕΠΣΗ, αναφέρει ότι «σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας, ακολουθεί τρίτο παιχνίδι με παράταση και πέναλτι», δεν μπορεί αυτό να ισχύει για την περίπτωση των τριών ισοπαλιών και οποιαδήποτε θιγόμενη πλευρά προσφύγει μπορεί να δικαιωθεί.

Το όλο θέμα, φαίνεται πως αναγνώρισε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ Άρης Κουλούρης, ο οποίος μέσα από δηλώσεις του στο proini.news, εξαιρεί την περίπτωση των τριών ισοπαλιών.

Για να αποδειχθεί ότι το διευκρινιστικό σημείωμα, ήταν ημιτελές και απαιτούσε νέα «διευκρίνιση», διότι σε απλά ελληνικά, στον όρο απόλυτη ισοβαθμία, περιλαμβάνονται και οι ισοπαλίες, που είναι η απόλυτη εξάλλου μορφή ισοβαθμίας, κατά την οποιαδήποτε εκδοχή και ακολουθία.

Μάλιστα, το διευκρινιστικό αυτό σημείωμα, αντί να ξεμπερδέψει τα πράγματα, μπέρδεψε ακόμα περισσότερο τις ομάδες, οι οποίες θεώρησαν και εύλογα, ότι στις δυο ισοπαλίες, θα έχουμε τρίτο παιχνίδι με παράταση και πέναλτι.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός, είναι ότι οι διευκρινίσεις δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας της ΕΠΣΗ, σε κοινή θέα, ώστε να γνωρίζουν όλοι τις όποιες επεξηγήσεις επί της προκήρυξης (όπως συμβαίνει με την ίδια την προκήρυξη), αλλά αποτέλεσαν εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ της ΕΠΣΗ και των τεσσάρων μελών της που μετέχουν στα Πλέι Οφ.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα