ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α1 κατηγορία: Στο καλό σενάριο μπαίνει Ιούλιος, στο άσχημο, «καλό καλοκαίρι»!


Το νέο «στοπ» που μπήκε από την Κυβέρνηση στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, έχει τεράστιο αντίκτυπο και στις τοπικές κατηγορίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχει η Α1 κατηγορία, αυτή η οποία έχει και τις περισσότερες ομάδες, δεκαέξι τον αριθμό. Η καθυστέρηση στην έναρξη του Πρωταθλήματος για μια βδομάδα, σε συνδυασμό με την αναβολή της 5ης αγωνιστικής, έχουν αφήσει πίσω τη διοργάνωση, η οποία στο «αισιόδοξο» σενάριο, να πάνε δηλαδή όλα καλά και στις 30 Νοεμβρίου να λήξει το lockdown, σημαίνει ότι θα μπούμε στον Ιούλιο για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα, μια διοργάνωση η οποία απαιτεί ακόμα από 24 έως 27 αγωνιστικές ημέρες.

 

Βάλαμε κάτω το ημερολόγιο και με πρόχειρους υπολογισμούς, προσπαθήσαμε να βρούμε ημερομηνίες για τις 24 αγωνιστικές που υπολείπονται, στις οποίες θα προστεθούν αν χρειαστεί και οι επιπλέον τρεις αγωνιστικές των (αχρείαστων για τη σκοπιμότητά ύπαρξής τους) Πλέι Οφ. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Χωρίς καν να έχουμε υπολογίσει το γεγονός ότι κατά την επάνοδο, θα πρέπει να δοθεί στις ομάδες ένα εύλογο διάστημα προετοιμασίας δεκαπέντε ημερών για να ξαναμπούν στα ματς, καταλήξαμε ότι παίζοντας χωρίς ανάσα, Κυριακή και Τετάρτη, θα φάμε ολόκληρο τον Δεκεμβριο, θα παίξουμε προπαραμονή Χριστουγέννων, στις 30 Δεκεμβρίου και στις 3 Ιανουαρίου, για να μπορέσει να τελειώσει ο γύρος. Εάν δε, σε μια περίπτωση στην οποία αναβληθεί παιχνίδι ομάδας, λόγω τριών κρουσμάτων κορωνοϊού, θα περάσουμε του Αη Γιαννιού και δεν θα μπορεί να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος (εάν δεν ολοκληρωθούν όλα τα ματς, ακόμα και τα εξ’ αναβολής, δεν μπορεί να ξεκινήσει βάσει ΚΑΠ ο δεύτερος γύρος).

Εάν λοιπόν όλα κυλήσουν «ρολόι» και με μια εύλογη διακοπή ανήμερα του Πάσχα, με δεδομένο ότι οι Τετάρτες του 2021 θα έχουν και παιχνίδια Κυπέλλου, τότε πηγαίνουμε περί την 20η Ιουνίου, για να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα. Και ο Τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί στα τέλη του Ιουνίου. Επαναλαμβάνουμε όλα αυτά στο καλό σενάριο. Διότι υπάρχει και το σενάριο να υπάρξει παράταση στα περιοριστικά μέτρα. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση, για την Α1 κατηγορία τουλάχιστον (με τις 16 ομάδες της σε έναν όμιλο), θα πρέπει ήδη να πούμε… καλό καλοκαίρι!