25.8 C
Pýrgos
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Α1 κατηγορία: Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το φετινό Πρωτάθλημα

spot_img

Προτεινόμενα

Συνελήφθη μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές σε σούπερ μάρκετ

Συνελήφθη μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές σε σούπερ μάρκετ Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη τριών μελών της που αναζητούνται Εξιχνιάστηκαν συνολικά (20) περιπτώσεις σε Αχαΐα, Πύργο, Καλαμάτα, Φωκίδα,...

Το Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ολοκληρώθηκε. Από χθες το απόγευμα αποτελεί ήδη μια ανάμνηση, ανήκοντας στο παρελθόν. Ο Ξενοφών, το φαβορί όταν το Πρωτάθλημα ξεκινούσε, στέφθηκε Πρωταθλητής, αρπάζοντας στο… νήμα την πρωτιά από έναν Ενιπέα ο οποίος έκανε τεράστιες υπερβάσεις και άγγιξε έναν ανεπανάληπτο άθλο, όντας πρωτοπόρος μέχρι το… φότο φίνις!

Το Πρωτάθλημα ωστόσο δεν ήταν μόνο ο Ξενοφών και ο Ενιπέας. Ήταν και άλλες δώδεκα υπέροχες ομάδες (συν άλλες δυο που αποχώρησαν νωρίς), οι οποίες χάρισαν μια συναρπαστική κούρσα, εννέα  μήνες γεμάτους χρώμα, εναλλαγές συναισθημάτων, στιγμές και καταστάσεις, οι οποίες όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα μείνουν αναλλοίωτες στη μνήμη όσων τις έζησαν.

Το ilia.news, το οποίο σας μετέφερε ζωντανά δεκάδες παιχνίδια, αλλά και την εξέλιξη αυτών για 36 αγωνιστικές ημέρες, οι οποίες στην πραγματικότητα ήταν πολύ περισσότερες αν αναλογιστούμε ότι οι περισσότερες από αυτές είχαν διάρκεια δύο ή ακόμα και τριών ημερών,  προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό το Πρωτάθλημα. Ένα Πρωτάθλημα το οποίο απέδειξε πόσο λαοφιλές είναι, επειδή το αγκάλιασαν χιλιάδες φίλοι του ηλειακού ποδοσφαίρου, εντός και εκτός νομού, ακόμα και από το εξωτερικό, από την Ευρώπη, μέχρι τη μακρινή Αυστραλία.

Μια τέτοια σεζόν, σημαδεύτηκε και από κάποια πρόσωπα, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καθόρισαν τις εξελίξεις. Πρόσωπα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, πρόσωπα τα οποία απασχόλησαν, συζητήθηκαν και σήμερα που όλα έχουν τελειώσει, είναι αυτά που σημάδεψαν το Πρωτάθλημα που μόλις ολοκληρώθηκε.

Από αυτά τα πρόσωπα, επιλέξαμε κάποια, τα οποία σας παρουσιάζουμε σήμερα και τα οποία θα δούμε ένα-ένα αμέσως παρακάτω:

 

Γιάννης Βρέτταρος

Όποτε έκανε δημόσιες τοποθετήσεις, το διαδίκτυο έπαιρνε “φωτιά” και η επισκεψιμότητα χτυπούσε “κόκκινο”. Οι δηλώσεις του προκαλούσαν πάντοτε συζητήσεις. Η παρουσία του στα Μακρίσια, κατέστησε την ομάδα σαν μια υπολογίσιμη δύναμη. Πέτυχε δε τον Γενάρη, να φτιάξει μια ομάδα συνόλου, απεξαρτημένη πια από τον Άγγελο Μούτσο, έχοντας “ξαλαφρώσει” το μπάτζετ, το οποίο στο μέγιστο βαθμό καλυπτόταν από τον ίδιο.  Ωστόσο επηρέασε τις εξελίξεις στο Πρωτάθλημα καταλυτικά, όταν και συμφώνησε ώστε ο προορισμός του υπό παραχώρηση παίκτη του, του Άγγελου Μούτσου, να είναι ο Ξενοφών. Μια κίνηση που ισοδυναμούσε εκείνη την ώρα με deus ex machina για τους μετέπειτα Πρωταθλητές!

 

Μιχάλης Παπουτσής

Εξελίσσεται στον άνθρωπο των «ειδικών αποστολών». Έχει κατορθώσει μέχρι τώρα, όποια ομάδα κι αν πήρε και αυτή βρισκόταν σε δύσκολη θέση, να τη βγάλει πέρα και να τη σώσει κατηγορία. Το πέτυχε με τον Εθνικό Αμπελοκάμπου, το πέτυχε με τον Ηλειακό Λεχαινών. Πηγαίνοντας φέτος στο Κουρτέσι, κινδύνευε σοβαρά το ρεκόρ αυτό να «πέσει». Κι όμως όχι απλά τα κατάφερε, αλλά πέτυχε και κάτι που λίγες βδομάδες πριν θα έμοιαζε με θαύμα. Να διατηρήσει την ομάδα απευθείας, χωρίς να χρειαστεί να δώσει παιχνίδια Πλέι Άουτ. Και μάλιστα με μια νίκη σε βάρος του Ηλειακού στο Κουρτέσι, έστειλε ουσιαστικά την ομάδα στην οποία εργαζόταν πέρσι, απευθείας στην Α2 κατηγορία.

 

Γιώργος Μπάδας

Ο πολύς κόσμος μπορεί και να μην γνώριζε ποιος είναι ο πρόεδρος στον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Σχεδόν σίγουρα όμως γνώριζε ποιος είναι ο αντιπρόεδρος. Και αυτό καθώς ο Γιώργος Μπάδας, εκτός από την πολύτιμη οικονομική συμβολή του στο σύλλογο, είχε και ένα ισχυρό επικοινωνιακό προφίλ. Η πρόθεσή του ήταν να θέσει ξανά την ομάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων, να κινητοποιήσει ξανά τον φίλαθλο κόσμο και να καταστήσει τον Ολυμπιακό ξανά πρωταγωνιστή. Η ομάδα πέτυχε να μπει στα Πλέι Οφ και να τερματίσει τρίτη, βάζοντας ένα τέλος στα “πέτρινα χρόνια”.

 

Νίκος Μπακοβασίλης

Όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια ο Ενιπέας, φέρουν τη δική του σφραγίδα. Ειδικά φέτος, όλα αυτά που πέτυχε, ήταν εντυπωσιακά. Έκανε κόσμο να επισκεφθεί το χωριό του Λαντζοΐου, από όλα τα μήκη και πλάτη της Ηλείας, ακόμα και από τη γειτονική Μεσσηνία. Κόσμο ο οποίος υπό άλλες συνθήκες, δεν θα γνώριζε ούτε προς τα πού πέφτει το Λαντζόι. Ο Νίκος Μπακοβασίλης, δημιούργησε μια ομάδα η οποία έφτασε δέκα λεπτά από την άνοδό της στη Γ΄ Εθνική. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά και έναν οργανισμό πρότυπο για τη λειτουργία του.

 

Νίκος Γκρίλλας

Στα δυο χρόνια της παρουσίας του Νίκου Γκρίλλα, ο Ενιπέας άλλαξε πρόσωπο. Ειδικά φέτος, κατάφερε να επιτύχει ένα μίγμα εμπειρίας και φιλοδοξίας. Έφτιαξε μια ομάδα η οποία αποτελούνταν από παίκτες 16 ετών, μέχρι παίκτες που έφταναν ακόμα και 36. Μια ομάδα, η οποία στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος τερμάτισε πρώτη, γεγονός πολύ σημαντικό για τη δουλειά ενός προπονητή κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης σεζόν τριάντα αγωνιστικών. Μέχρι την 35η αγωνιστική βρισκόταν στην πρώτη θέση και αγκαλιά με τον τίτλο. Ο Ενιπέας του Γκρίλλα, θα μείνει στην ιστορία σαν μια ομάδα Γ΄ Εθνικής, με… δέκα λεπτά απόσταση!

 

Ντάνι Έλιοτ

Ο Ντάνιελ Έλιοτ ήταν ο πραγματικός ηγέτης του Ολυμπιακού Ζαχάρως, ο άνθρωπος που σημείωσε όλα τα «μεγάλα» γκολ της ομάδας. Ο Νιγηριανός με γαλλικό διαβατήριο στράικερ, δέχθηκε ένα ισχυρό «σοκ» τον Γενάρη, ένα «σοκ» για όλη την ποδοσφαιρική Ηλεία, όταν ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, για οικονομικούς λόγους και επειδή δεν είχε τα χρήματα, αποφάσισε να τον διώξει. Άμεσα πολλές ομάδες στράφηκαν επάνω του, με τον Γιώργο Μπάδα να απαντάει κατηγορηματικά «όχι» στη Νίκη Τραγανού, όταν του τον ζήτησε, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό κινητοποίηση στη Ζαχάρω, να βρεθούν τα χρήματα και να συνεχίσει ο Έλιοτ στην ομάδα.

 

Άγγελος Κουής 

Δεν πρέπει να υπάρχει απαραίτητα κάποιος λόγος για να βρίσκεται ο Άγγελος Κουής ανάμεσα στα πρόσωπα που σημάδεψαν το Πρωτάθλημα. Ο άνθρωπος που εδώ και κοντά δυο δεκαετίες βρίσκεται στον Ξενοφώντα, έχει προσφέρει τα πάντα σε έναν σύλλογο που στις αρχές του 21ου αιώνα καλά-καλά δεν υπήρχε, βολοδέρνοντας στα… αλώνια των μικρών κατηγοριών. Σήμερα ο Ξενοφών, χωρίς τον μεγάλο οικονομικό παράγοντα κοντά του, κατακτά Πρωτάθλημα, Κύπελλο, άνοδο στη Γ΄ Εθνική και συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Άγγελος Μούτσος

Τον Γενάρη, το ilia.news, όταν πρώτα και αποκλειστικά σας μετέφερε την είδηση της μετακίνησης του Αγγελου Μούτσου από τα Μακρίσια στον Ξενοφώντα, τον χαρακτήρισε ως μια μεταγραφή η οποία θα άλλαζε τις ισορροπίες στο Πρωτάθλημα. Ο αρχισκόρερ των Μακρισίων με 13 τέρματα, θα πήγαινε στον Ξενοφώντα. Δεν είναι τόσο τα εννέα τέρματα που σημείωσε με τον Ξενοφώντα, αλλά το γεγονός ότι ήταν το κομμάτι που έλλειπε από το παζλ της ομάδας των Κρεστένων. Με αυτόν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπακατσέλο, τον Κωνσταντόπουλο και τον Μπουτσικάκη, ο Ξενοφών βρήκε ισορροπία, καθώς δημιούργησε μια τετράδα στην επίθεση, η οποία έκανε… θαύματα!

 

Χρήστος Αγγελόπουλος

Ο Χρήστος Αγγελόπουλος, πέτυχε με την Ολυμπιάδα Γουμέρου κάτι που έμοιαζε με άπιαστο όνειρο. Να παραμείνει στην Α1 κατηγορία. Μια ομάδα βασισμένη σε παιδιά του χωριού, χωρίς το μεγάλο μπάτζετ, υποσκέλισε παραδοσιακά ονόματα, όπως ο Ηλειακός Λεχαινών. Η Ολυμπιάδα ωστόσο πέτυχε εκτός από την παραμονή, να πάρει κάποια αποτελέσματα που προκάλεσαν αίσθηση. Αποτελέσματα όπως η ισοπαλία στην έδρα του Ξενοφώντα, η νίκη σε βάρος του Ενιπέα, αλλά και το διπλό στη Γαστούνη επί του Αίαντα, αποδεικνύοντας ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά, αρκεί να μην βασίζεται κανείς μόνο στην τύχη.

 

Λύσσανδρος Τζαβάρας

Ο Λύσσανδρος Τζαβάρας είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδων. Το ίδιο χαμηλών τόνων ήταν και η άφιξή του στον Αλφειό, στο μέσον της σεζόν. Μια ομάδα η οποία αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, της έλλειπε  σταθερότητα και κινδύνευε να βρεθεί πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Η ανάληψη των καθηκόντων του, κάτω από αντίξοες συνθήκες, έφερε σταδιακά αποτελέσματα, με αποκορύφωμα την είσοδο του Αλφειού στην πρώτη τετράδα και στα Πλέι Οφ για την ανάδειξη του Πρωταθλητή. Ακόμα και μετά το 0χ4 των πρώτων αγωνιστικών, κράτησε την ομάδα συμπαγή και κατάφερε να πάει σε ένα αξιοπρεπέστατο φινάλε, με δυο συνεχείς ισοπαλίες, απέναντι σε Ενιπέα και Ολυμπιακό Ζαχάρως.

 

Ντέγιαν Μιλοσέσκι

Δύσκολα θα βρει κανείς προπονητή και μάλιστα σε τόσο νεαρή ηλικία, με τόσο ισχυρή επίδραση στα αποδυτήρια της ομάδας του. Ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι το κατάφερε αυτό. Όπως επίσης κατάφερε να δημιουργήσει στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος, μια ομάδα η οποία θα έμπαινε στο γήπεδο και θα γνώριζε αυτό που έπρεπε να κάνει. Τα μοντέλα παίκτη-προπονητή συναντιούνται πολλά χρόνια πίσω. Η καλή συνεργασία με το υπόλοιπο τιμ και ιδιαίτερα τον Νίκο Αντωνόπουλο, έφτιαξαν μια ομάδα η οποία του έδινε το περιθώριο ο ίδιος την ίδια ώρα να παίζει, καθώς η χημεία είχε επιτευχθεί. Εξάλλου όπως οι παίκτες και οι φίλοι του Ξενοφώντα έλεγαν φέτος χαριτολογώντας, ο Ντέγιαν είναι ποδοσφαιριστής. Προπονητής είναι ο… Μιλοσέσκι!

 

Θανάσης Μπακατσελος-Πάρης Κωνσταντόπουλος

Ίσως θα έπρεπε η τελική αναφορά να γίνει για τον Θανάση Μπακατσέλο. Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος με την επάνοδό του μετά τον στρατό στον Ξενοφώντα, σημείωσε καθοριστικά τέρματα στον δεύτερο γύρο, με κορυφαίο εκείνο που απέφυγε τη μισή ομάδα του Ενιπέα στο 2-1 στην Κρέστενα πρόσφατα. Ωστόσο το γκολ που καθόρισε τον Πρωταθλητή και τελικά έκανε τη διαφορά ανάμεσα σε δυο σχεδόν ισοδύναμες ομάδες, ήταν αυτό που σημείωσε ο Πάρης Κωνσταντόπουλος, δέκα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού στο Λαντζόι. Ο Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του στον τελικό Κυπέλλου δεν ξεκίνησε σε κανένα ματς των Πλέι Οφ, έτεινε να εξελιχθεί στον απόλυτο κομπάρσο των Πλέι Οφ.

Κι όμως, η μοίρα του επιφύλασσε το καλύτερο για το τέλος. Να σημειώσει ένα γκολ που θα χάριζε στον Ξενοφώντα τον τίτλο. Ένα τέρμα το οποίο θα μείνει στην ιστορία και για έναν άλλο λόγο. Επειδή έκρινε το πιο αμφίρροπο και συναρπαστικό Πρωτάθλημα των τελευταίων είκοσι χρόνων.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα