ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α1 κατηγορία: Υποβιβάζονται Αστέρας, Ξενοφών, Δόξα, Νίκη αν δεν εγγραφούν έως τις 30/6


Μόνο τα νόμιμα σωματεία, συγκεκριμένα αυτά που θα έχουν προλάβει να εγγραφούν στο Μητρώο  έως τις 30/6, θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στα “μεγάλα” πρωταθλήματα των Ενώσεων, την πρώτη κατηγορία δηλαδή.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν προφτάσουν να εγγραφούν, θα υποβιβαστούν ομάδες όπως ο Αστέρας, η Νίκη, ο Ξενοφών και η Δόξα και τη θέση τους θα πάρουν οι ομάδες του Μητρώου, δηλαδή ο Κένταυρος Σωστίου, οι Λέοντες, τα Λαστέικα και οι Πρίγκιπες. Οι ομάδες δηλαδή που ψηφίζουν στις εκλογές.

Η σχετική τροπολογία έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην Άνοιξη και μαλιστα θα ακολουθήσει ερηνευτική εγκύκλιος, με την οποία θα ζητείται εκ νέου ο εναρμονισμός των καταστατικών με τον Νόμο, με προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου, ενώ παράλληλα το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι Ενώσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν διάταξη στην οποία θα προβλέπεται η συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, μόνο των ομάδων με δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Σε διαφορετική περίπτωση και αν δεν συμβούν όλα τα παραπάνω, η οικεία ΕΠΣ θα χάνει την ειδική αθλητική αναγνώριση. Οι ομάδες που δεν είναι στο Μητρώο, θα υπαγονται στο εφεξής στα εδάφια του Νόμου περί μαζικού αθλητισμού και θα αγωνίζονται στις πιο μικρές τοπικές κατηγορίες.

Ως εκ τούτου,  οι ομάδες της Ηλείας, θα πρέπει να σπεύσουν να φτιάξουν τα χαρτιά τους έγκαιρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, στην Α1 κατηγορία της σεζόν 2021-22, θα παίζουν οι 16 ομάδες που ψηφίζουν στις εκλογές.