ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Α1 Dedalos: Ένσταση της Νίκης κατά του Ξενοφώντα

Ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Γιάννη Λώλη κατέθεσε η Νίκη Τραγανού σε βάρος του Ξενοφώντα, με σκοπό να κερδίσει στα χαρτιά το παιχνίδι και να μηδενιστεί ο Ξενοφών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ένστασης, ο Γιάννης Λώλης, έχει δίπλωμα προπονητή και έχει καταθέσει χαρτιά, πράγμα που απαγορεύεται από τον Κανονισμό.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών, ο προπονητής που έχει αποκτήσει ταυτότητα ή έχει καταθέσει χαρτιά (έχει δηλαδή την ιδιότητα του προπονητή), δεν μπορεί να αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής.

Η Νίκη Τραγανού, πληροφορήθηκε για το γεγονός αυτό, δεν κατόρθωσε όμως να αποσπάσει εγγράφως από την ΕΠΟ τα στοιχεία. Επικοινώνησε με την Ομοσπονδία και έλαβε την απάντηση ότι θα πρέπει να κάνουν ένα χαρτί, ώστε να λάβουν απάντηση σε διάστημα πέντε-έξι ημερών. Για να προλάβει τις προθεσμίας, η Νίκη κατέθεσε την ένσταση, έτσι πλέον εξαρτάται από την ΕΠΣΗ το πότε θα τη συζητήσει.
Σε περίπτωση που η Πειθαρχική Επιτροπή (η οποία πλέον έχει συχγωνευθεί με την παλιά επιτροπή ενστάσεων, αποφανθεί ότι η συμμετοχή είναι αντικανονική, ο Ξενοφών μηδενίζεται, η Νίκη κερδίζει το παιχνίδι με 3-0 και αφαιρούνται τρεις βαθμοί από την ομάδα των Κρεστένων στο βαθμολογικό πίνακα.

Περισσότερα σε λίγο…