ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α1 Dedalos: Η αποτίμηση της τέταρτης αγωνιστικής


Έναν μεγάλο κερδισμένο ανέδειξε η τέταρτη αγωνιστική της Α1 Dedalos. Και είναι η Νίκη Τραγανού, η οποία βρέθηκε ήδη στο +5 από τη Δόξα Νέας Μανολάδας και τον Ξενοφώντα, τους δυο θεωρητικά μεγάλους αντιπάλους της.

Όμως πέρα από το βαθμολογικό πλεονέκτημα, η Νίκη Τραγανού αναδεικνύει και ένα αγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους της, μια υπεροχή σε όλους τους τομείς. Παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, είναι δημιουργική, διαθέτει την καλύτερη επίθεση, ενώ δεν έχει ακόμα δεχθεί γκολ.

Σε αντίθεση μάλιστα με το παιχνίδι της πρεμιέρας στα Κρέστενα, όπου η Νίκη δεν ήταν καλή, αυτή τη φορά είχε και καλή απόδοση, παίζοντας οργανωμένα και βγάζοντας κατά διαστήματα αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, δείχνοντας ότι το πλάνο του Θοδωρή Ανδριόπουλου αρχίζει και λειτουργεί.

 

Από την άλλη πλευρά, η Δόξα έδειξε σαφώς ότι έχει αδυναμίες στο ρόστερ της και ελλείψεις. Έδειξε ότι είναι μια ομάδα η οποία δύσκολα θα δέχεται γκολ όποτε αποφασίζει να μαζευτεί μπροστά από την εστία του Κανελλόπουλου, το πρόβλημα όμως θα συναντιέται στα παιχνίδια με θεωρητικά μικρότερους αντιπάλους, όπου θα χρειάζεται να επιτεθεί και να σκοράρει. Αν ο Ανδρέας Γούρμος βρει στηρίγματα και συνάμα την ευχέρεια στο γκολ που έχει, τότε η Δόξα θα πάρει βαθμούς και θα μπορέσει να διατηρηθεί ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Χθες στο Τραγανό πάντως, θα μπορούσε να είναι αυτή που θα έφευγε νικήτρια ή έστω με το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο η τύχη σε δυο περιπτώσεις της γύρισε χαρακτηριστικά την πλάτη.

 

Η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός Σαβαλίων. Έκπληξη όχι για το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει καλά, καθώς οι κινήσεις που έκανε το καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι έπειθαν ότι κάτι καλό γίνεται στα Σαβάλια, όσο για τη συνέπεια που έχει δείξει μέχρι τώρα. Μετράει 4χ4 νίκες, έχει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του στην A1 Dedalos και όσο θα συνεχίσει να κερδίζει, θα πρέπει να αρχίσουμε να τον υπολογίζουμε σοβαρά στην εξίσωση για την είσοδό του στην πρώτα τετράδα που οδηγεί στα Πλέι Οφ.

 

Αντίθετα με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων, καθόλου βέβαιοι δεν θα πρέπει να είμαστε για τον Ενιπέα, ο οποίος γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά στο Χάβαρι, την ίδια στιγμή που αναδεικνύονται ομάδες όπως η Θύελλα, ο Αλφειός και τα Μακρίσια, τα οποία θα πιέσουν για ένα καλό πλασάρισμα.

 

Στην ουρά για άλλη μια φορά φάνηκε ότι ο Ηλειακός αντιμετωπίζει πρόβλημα, όπως επίσης δύσκολη θα είναι η κατάσταση για τον ΑΠΟ Κουρτεσίου και την ΑΕ Πηνείας, οι οποίες είναι οι δυο πιο αδύναμες θεωρητικά ομάδες αυτή τη στιγμή. Αντίθετα με την Προοδευτική, η οποία αν αξιοποιήσει την πάντα σκληρή έδρα της, θεωρητικά θα κερδίσει τους βαθμούς που χρειάζεται για να παραμείνει στην κατηγορία.