ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α1 Dedalos: Η τετράδα έχει πολλούς «μνηστήρες»


Η 17η στροφή της Α1 Dedalos, δεν ξεμπέρδεψε τα πράγματα σε ό,τι αφορά την τετράδα, αλλά περισσότερο τα έμπλεξε. Η ισοπαλία που απέσπασαν τα Μακρίσια στο Λαντζόι, σε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στη νίκη, κρατάει την ομάδα του Φώντα Μοσχογιάννη «ζωντανή» στο παιχνίδι της εισόδου στα Πλέι Οφ. Την ίδια ώρα η νίκη που σημείωσε ο Ολυμπιακός Σαβαλίων σε βάρος του Ηλειακού, επαναφέρει και τους Ερυθρόλευκους σε τροχιά τετράδας, όπως το ίδιο συνέβη και με τη Δόξα Νέας Μανολάδας, η οποία συνήλθε άμεσα από τη βαριά ήττα στο Λαντζόι και επέστρεψε στις επιτυχίες.

Αν μια ομάδα έχασε έδαφος αυτή είναι η Προοδευτική, η οποία ηττήθηκε από τον Ξενοφώντα, ο οποίος με τη νέα αυτή νίκη του παρέμεινε στη δεύτερη θέση και έθεσε τις βάσεις, όχι μόνο για πρόκριση στα Πλέι Οφ, αλλά και για την απόκτηση του πλεονεκτήματος στον πρώτο γύρο.

Με εξαίρεση τη Νίκη Τραγανού, η οποία έχει αποσπαστεί και φαίνεται ότι θα μπει στα Πλέι Οφ και με το πράγμα εκείνο που έχει να διεκδικήσει να είναι η κατάκτηση του απόλυτου πλεονεκτήματος, οι υπόλοιπες θέσεις παραμένουν ανοιχτές, δεδομένου ότι ακόμα έχουμε σχεδόν ένα γύρο και όλες οι ομάδες θα παίξουν σχεδόν με όλες.

Επαναλαμβάνουμε να δίνουμε τόση σημασία στην είσοδο στα Πλέι Οφ, επειδή –θα το ξαναπούμε-το Πρωτάθλημα και την άνοδο δεν θα την κερδίσει ο πρώτος, αλλά εκείνος ο οποίος στο πρωταθληματάκι του Μαΐου, θα καταφέρει να πάρει τον τίτλο. Η επισήμανση αυτή, έχει και κυριολεκτική, αλλά και μεταφορική σημασία, καθώς το διαπιστώσαμε και πέρυσι με το κάζο που πήγε να πάθει ο Πανηλειακός, το έχουμε και στο παρελθόν δει να συμβαίνει, ομάδες οι οποίες δεν πήραν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, να πανηγυρίζουν στο τέλος την κατάκτηση του τίτλου. Το… σύστημα, το οποίο ασχέτως αν είναι καλό ή κακό, σωστό ή λάθος, είναι αυτό και δεν αλλάζει και με αυτό οι ομάδες γνωρίζουν ότι θα παίξουν.

Με αυτό το σύστημα κατέκτησε το 2009 τον τίτλο ο δεύτερος Ξενοφών, ο οποίος απέκλεισε στα ημιτελικά τον τρίτο Αστέρα, κερδίζοντας στον τελικό τον τέταρτο Αίαντα, ο οποίος απέκλεισε την πρώτη Δόξα Νέας Μανολάδας.

Δίνουμε πολλή σημασία στις πρώτες θέσεις, διότι το ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή εκεί εδράζει. Στην ουρά, ο σίγουρος υποβιβασμός του Εθνικού Αμεπλοκάμπου, ουσιαστικά φέρνει μόνο μια ομάδα να τον ακολουθεί. Για την ώρα, οι δυο ομάδες που θα παλέψουν για τη μια θέση, είναι ο Ατρόμητος και η ΑΕ Πηνείας. Το ενδιαφέρον σε αυτές τις δυο ομάδες είναι περισσότερο εξωαγωνιστικό, καθώς εκεί θα πρέπει να δούμε κατά πόσο θα ενισχυθούν και θα παλέψουν μέχρι τέλους. Φθάνει να σκεφτούμε ότι μέχρι τελευταία στιγμή παιζόταν η συμμετοχή του Ατρομήτου στο ματς στη Ζαχάρω, όπου τελικά κατέβηκε με δέκα ποδοσφαιριστές. Αν τελείωνε τώρα το Πρωτάθλημα, Ατρόμητος και ΑΕ Πηνείας θα έπαιζαν μπαράζ για το ποιος θα υποβιβαστεί.