ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α2 κατηγορία: Η «σημαδιακή» 29η Φεβρουαρίου και πώς ανεβαίνει ο Κεραυνός Βρίνας


Αν μιλούσαμε για φινάλε πρωταθλήματος, θα μιλάγαμε για ένα χιτσκοκικό φινάλε, το οποίο θα θυμόμασταν για πολλά χρόνια. Πέντε ομάδες σε απόσταση μόλις δυο βαθμών, με τα εισιτήρια ανόδου να είναι μόνο δυο. Ωστόσο στην Α2 κατηγορία Ηλείας, όχι κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά το φινάλε λόγω κορωνοϊού ήταν πρόωρο, άδοξο και ίσως και παράδοξο, με αποτέλεσμα τώρα κάποιες ομάδες να πανηγυρίζουν στα χαρτιά την άνοδο, ενώ κάποιες άλλες να το φυσάνε και να μην… κρυώνει.

 

Ποιος στ’ αλήθεια μπορούσε να πιστέψει στις 29 Φεβρουαρίου, όταν παιζόταν η 22η αγωνιστική, ότι θα ήταν και η τελευταία και τα μεταξύ των ομάδων παιχνίδια θα έμελλε να είναι αυτά που θα έκριναν τη χρονιά. Ούτε φυσικά και η ΕΠΣΗ, όπως και κανένας, δεν θα περίμενε τέτοια τροπή. Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε μέχρι σήμερα, η βαθμολογία που αναρτούσε η διοργανώτρια στην επίσημη ιστοσελίδα της, δεν είχε καν κατατάξει ορθά τις ομάδες, οι οποίες και ούτως ή άλλως, θα είχαν και συνέχεια και τις όποιες διαφορές τους θα τις έλυναν στη διαδικασία των Πλέι Οφ.

Η πορεία της πανδημίας ωστόσο, ανέτρεψε τα πάντα. Ακόμα και τα όποια σχέδια για επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Η ΕΠΟ, αποφάσισε να λύσει τον γόρδιο δεσμό με έναν τρόπο δραστικό. Επικύρωση όλων των βαθμολογιών εκεί που είχαν μείνει πριν τη διακοπή, ακόμα κι αν τα πρωταθλήματα δεν είχαν ολοκληρωθεί.

 

Όλα κρίθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου

Και κάπως έτσι, η βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε στις 29 Φεβρουαρίου, έμελλε να είναι και η… τελική.

Τι έγινε όμως στις 29 Φεβρουαρίου; Η Δάφνη μετά τη νίκη της σε βάρος του Ηλειακού Λεχαινών στο ντέρμπι, έμπαινε στην 22η αγωνιστική πρωτοπόρος, με 43 βαθμούς. Μετά από μήνες προσπάθειας, η Δάφνη θα πατούσε την κορυφή, ελπίζοντας ότι η ώρα της μεγάλης επιστροφής στην Α1 πλησίαζε. Ο Ερμής Πλατάνου είχε βρεθεί μετά από καιρό στη δεύτερη θέση, με 41 βαθμούς, Κεραυνός και Θύελλα είχαν 40 ενώ ο Εθνικός Γερακίου βρέθηκε στους 39, πέμπτος, μετά από πολύ καιρό τόσο χαμηλά και μετά από μια ήττα-σοκ με 1-5 από την ΑΕ Πηνείας μέσα στην έδρα του. Τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής παίχτηκαν και τα αποτελέσματα που μας ενδιαφέρουν, είχαν ως εξής: Ηλειακός-Γεράκι 2-4, Θύελλα-Δάφνη 3-0, Κεραυνός-Αετός 4-1, Ερμής-Λέοντες 3-2. Ο Ερμής, θα επέστρεφε στην κορυφή στη θέση της Δάφνης, αθώς με τρία γκολ του Χρήστου Παπαγεωργίου, νίκησε με 3-2 τους Λέοντες. Προσπέρασε τη Δάφνη, η οποία θα έχανε το μεγάλο ματς από τη Θύελλα Πύργου με 3-0. Ο Κεραυνός Βρίνας θα έπιανε στη βαθμολογία τη Θύελλα και τη Δάφνη και λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδια,  άφησε πίσω του και τις δυο ομάδες.

Και έτσι, η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Ερμής 44
  • Κεραυνός 43
  • Θύελλα 43
  • Δάφνη 43
  • Γεράκι 42

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η βαθμολογία αυτή έμελλε να είναι και η τελική. Έκτοτε δεν ξανάγιναν παιχνίδια, η ΕΠΟ αποφάσισε την επικύρωση της τρέχουσας βαθμολογίας και με βάση την ισχύουσα προκήρυξη, εφόσον ο Ολυμπιακός Ζαχάρως και ο Πανηλειακός υποβιβαστούν από τη Γ΄ Εθνική, τότε ο Ερμής Πλατάνου και ο Κεραυνός Βρίνας, θα πάρουν την άνοδο για την Α1. Ο δε Κεραυνός, υπερτερώντας σε μια τριπλή ισοβαθμία με Θύελλα και Δάφνη. Όσο για τη Θύελλα, αλλά ιδιαίτερα τη Δάφνη, σε εν συνεχεία και το Γεράκι, θα έχουν να θυμούνται για πολύ καιρό αυτό που συνέβη.

 

Δείτε μέσα από τονπαρακάτω σύνδεσμο, πώς με βάση τις αποφάσεις της ΕΠΟ και τις ισχύουσες προκηρύξεις (και εφόσον δεν υπάτρξει αλλαγή), διαμορφώνονται οι τρεις κατηγορίας στην Ηλεία για τη νέα σεζόν:

ΕΠΣΗ: Πώς θα είναι οι τρεις τοπικές κατηγορίες, εφόσον τηρηθούν οι προκηρύξεις