ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βάλτερ Βαζ: “Ο κ. Τσίρκοβιτς μεταμόρφωσε την ομάδα” (βίντεο)


Είναι το κεντρικό πρόσωπο της ομάδας του Παμβουπρασιακού, καθώς «υπέγραψε» τη νίκη της ομάδας απέναντι στο Τσιλιβή και έβαλε τα θεμέλια για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Ο Βάλτερ Βαζ, μίλησε στο ilia.news για τη μεταμόρφωση της ομάδας, μια πορεία η οποία στο τέλος της, αν συνεχιστεί, μπορεί να φέρει εκτός από την παραμονή και ένα καλό πλασάρισμα. Ο Γάλλος στράικερ, με παραστάσεις από τη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία της Ουρουγουάης, με τη φανέλα της , ερμηνεύει με μια λέξη τη μεταμόρφωση της ομάδας αυτή. «Τσίρκοβιτς»

 

Ο Βάλτερ Βαζ, στάζει «μέλι» για τον προπονητή της Βάρδας, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς: «Είμαι ένας ψηλός παίκτης, με αρκετή δύναμη, ωστόσο δεν είμαι καθαρόαιμο εννιάρι. Είμαι περισσότερο ένας παίκτης που κινείται πίσω και περιφερειακά». Η αλήθεια είναι ότι ο Βάλτερ Βαζ, παραπέμπει σε έναν κλασικό σέντερ φορ, όμως οι κινήσεις του περιφερειακά, η ευχέρεια που έχει με τη μπάλα στα πόδια και στους χώρους, μαρτυρούν ότι πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να αποδώσει καλύτερα με ελευθερία κινήσεων.

 

Πώς έγινε η «μεταμόρφωση»

Ο Τσίρκοβιτς βρήκε το «κουμπί» του Γάλλου, σε συνδυασμό με την απαραίτητη χημεία μέσα στην ομάδα. Έβαλε πλάι στον Βάλτερ Βαζ, τον Ανδρέα Γούρμο και πήγε σε σχήμα με δυο κυνηγούς, αξιοποίησε τους μέσους που διαθέτει για να εφαρμόσει τον ρόμβο που του αρέσει, πιστεύει και διδάσκει με μαεστρία όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας και χώρους για τους πλάγιους μπακ του, να ανέβουν και να σεντράρουν. Πέτυχε ουσιαστικά να καλύψει την έλλειψη καθαρόαιμων εξτρέμ, να αξιοποιήσει τη μεγάλη ποιότητα που διέθετε στο κέντρο, αλλά συνάμα και να «αφυπνίσει» έναν παίκτη όπως ο Βάλτερ Βαζ, ο οποίος ήρθε στην ομάδα με πολύ καλές συστάσεις και βιογραφικό.

 

“Ο κ. Τσίρκοβιτς μου έδωσε μεγαλύτερη ελευθερία” 

Ο Βάλτερ Βας, αφού μίλησε για τη νίκη της περασμένης Κυριακής, έπλεξε το εγκώμιο του Μίκι Τσίρκοβιτς, για τη συνολική εικόνα της ομάδας: «Το παιχνίδι της Κυριακής ήταν εξ’ αρχής δύσκολο, καθώς παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Στη διάρκειά του έγινε περίπλοκο. Χρειαζόταν ηρεμία και καλή διαχείριση και τα καταφέραμε. Η παρουσία του κ. Τσίρκοβιτς άλλαξε τα πάντα στην ομάδα. Mου έδωσε περισσότερη ελευθερία κινήσεων, αλλά συνάμα η παρουσία του άλλαξε και ολόκληρη την ομάδα. Η παρουσία του, οι οδηγίες του στο γήπεδο, ο λόγος του στα αποδυτήρια. Έχει το μεγάλο μερίδιο της αλλαγής που συντελέστηκε στην ομάδα μας», αναφέρει ο Βάλτερ Βαζ, ο οποίος για τη συνέχεια, έκανε λόγο για σκληρή δουλειά και προσπάθεια, ώστε να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

 

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα από το παιχνίδι του Παμβουπρασιακού με το Τσιλιβή, ματς στο οποίο ο Βάλτερ Βαζ αγωνίστηκε ερχόμενος απευθείας και χωρίς ξεκούραση από το Παρίσι στη Βάρδα.