ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βάλτερ Βαζ: Νοίκιασε αυτοκίνητο για να προλάβει από το αεροδρόμιο να βρίσκεται Βάρδα στην ώρα του!


Όταν ανακοίνωσε στους ανθρώπους του Παμβουπρασιακού ότι παντρεύεται η ξαδερφή του, με την οποία μεγάλωσε μαζί και την έχει σαν αδερφή  και θα έπρεπε να πεταχτεί με το αεροπλάνο μέχρι το Παρίσι για να παραστεί στην Εκκλησία, επιστρέφοντας την Κυριακή για να παίξει στο ματς με το Τσιλιβή, οι ιθύνοντες της ομάδας του είπαν αν θα ήθελε, θα μπορούσε να μείνει εκεί. Η απάντηση του Βάλτερ Βαζ ήταν ότι το ματς με το Τσιλιβή είναι πάρα πολύ κρίσιμο για την παραμονή της ομάδας και θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να είναι παρών.

 

Την Παρασκευή, μετά την τελευταία προπόνηση, αναχώρησε για την Αθήνα και στη συνέχεια για τη γαλλική πρωτεύουσα. Την άλλη μέρα ήταν κανονικά παρών στο Μυστήριο. Και εν συνεχεία, πήρε το αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Ελλάδα και την Αθήνα.

Εκείνο όμως το οποίο έκανε τους ανθρώπους του Παμβουπρασιακού να μην μπορούν να πιστέψουν, είναι το πώς πρόλαβε τρεις παρά είκοσι να είναι παρών στο «Γρηγόριος Καλάκος». Η λύση ήταν απλή. Στην Αθήνα που βρέθηκε και για να μην χάσει χρόνο, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, το πήρε και έφτασε όσο πιο γρήγορα γινόταν στη Βάρδα. Σήμερα Δευτέρα μάλιστα έφυγε για να πάει πίσω το αυτοκίνητο.

Ο επαγγελματισμός σε όλο του το μεγαλείο. Χωρίς να βρει την παραμικρή δικαιολογία να καθυστερήσει, ο Βάλτερ Βαζ ήταν παρών στο παιχνίδι και ο Μίκι Τσίρκοβιτς έτριβε τα… μάτια του. Η συνέχεια γνωστή. Τον έβαλε στο παιχνίδι παρά την κούραση και αυτός κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια. Μάλιστα για τους κόπους του και τις θυσίες, ήρθε και η επιβράβευση, που ήταν ένα καθοριστικό γκολ, με το οποίο η ομάδα του έφτασε στη νίκη και ατενίζει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Είναι μια από τις ποδοσφαιρικές ιστορίες, οι οποίες μένουν χαραγμένες στη μνήμη όλων. Ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, άριστος επαγγελματίας, πάντα χαμηλών τόνων εκτός γηπέδου, αλλά και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο, ο Βάλτερ Βαζ έχει κάνει τους πάντες στη Βάρδα να πίνουν νερό στ’ όνομά του.

Με το… σπαθί του!

 

Από την Εκκλησία στο Παρίσι…

 

Στη Βάρδα στο γήπεδο…

 

Με δικό του γκολ χάρισε τη νίκη…