ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαγγέλης Αγγελής για Πανηλειακό και Αστέρα: «Χρόνια τώρα κάποιοι διοικούν και κάποιοι κάθονται απ’ έξω και γαβγίζουν»


Έχει καταγράψει στο βιογραφικό του κάποιες σπουδαίες επιτυχίες στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Βαγγέλης Αγγελής, ως τεχνικός διευθυντής, έχει να επιδείξει πλούσια διαδρομή και ταυτόχρονα συνδέεται με την Ηλεία, έχοντας περάσει από τους δυο μεγαλύτερους συλλόγους της, τον Πανηλειακό και τον Αστέρα. Η χρονική συγκυρία, είναι τέτοια, που πιθανόν να βρει τους δυο μεγάλους συλλόγους τη νέα σεζόν, μαζί στο τοπικό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να ανατρέξουμε σαράντα και πλέον χρόνια πίσω για να βρούμε και τους δυο συλλόγους τόσο χαμηλά, ταυτόχρονα.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ο Βαγγέλης Αγγελής, μίλησε σήμερα αποκλειστικά στο ilia.news και απάντησε στο επίκαιρο ερώτημα της αναδιάρθρωσης, το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και των δυο ιστορικών ομάδων της Ηλείας. Προχώρησε σε μια παραδοχή, ότι η ευθύνη για το γεγονός ότι ο Αστέρας δεν είχε συνέχεια, βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο, επειδή δεν ήταν παρών για να μπορέσει να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε, να φέρει κοντά δυο μεγάλους επιχειρηματίες, όπως ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο Κώστας Νικολόπουλος. Ο Βαγγέλης Αγγελής, μέσα από την εμπειρία του, τη γνώση των ιδιαιτεροτήτων των δυο ομάδων όπως τις έζησε, αλλά και πάνω απ’ όλα τη δεδομένη μεγάλη ιστορία τους, σχολιάζει την κατάσταση.

 

«Δεν κατάλαβα γιατί διαλύθηκε ο Πυρσός»

Για τον Πανηλειακό και το ενδεχόμενο τη νέα σεζόν να βρεθεί στο τοπικό Πρωτάθλημα: «Δεν είναι ότι το καλύτερο αυτό που συμβαίνει. Πέρασα από τον Πανηλειακό. Είναι κρίμα που έχουν περάσει κάποια χρόνια και δεν μετέχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Πανηλειακός είχε παίξει στην Α΄ Εθνική. Και σήμερα είναι μια ιδιαίτερη επέτειος, όταν το 2003 ανέβηκε με τον Σάκη Τσιώλη στην Α΄ Εθνική. Θέλω να πιστεύω ότι λύση θα βρεθεί. Δεν ήμουν κοντά στον Πανηλειακό για να ξέρω, αλλά ο «Πυρσός» ήταν νέα παιδιά με όρεξη, όπως ο φίλος μου Χρήστος Μπεβούδας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διαλύθηκε…».

 

«Πανηλειακός και Αστέρας θα περάσουν μεταβατικό στάδιο»

Στο σημείο αυτό κάνει μια συνολική αναφορά και στις δυο ομάδες: «Και ο Πανηλειακός και ο Αστέρας, είναι ιστορικές ομάδες. Σίγουρα υπάρχουν σοβαροί επιχειρηματίες στον νομό, που δεν θα αφήσουν ούτε τον πυρσό, ούτε το αστέρι να χαθεί. Εύχομαι όμως όποιος και να ασχοληθεί, να κοιτάξει το Α και να αφήσει το Ω. Το Α είναι οργάνωση και το Ω οι μεταγραφές. Μόνο με πλάνο και προγραμματισμό πενταετίας μπορεί να γίνει κάτι. Και στις δυο ομάδες που πέρασα, προσπάθησα να αλλάξω τις συνθήκες. Γιατί αν δεν έχεις συνθήκες να υποδεχθείς τους ποδοσφαιριστές, τότε καλύτερα να μην τους φέρεις. Εάν λοιπόν δεν μπορούν να κάνουν οργάνωση, δεν έχει νόημα να κάνουν τίποτα. Κατά τη γνώμη μου, οι δυο ομάδες θα περάσουν ένα μεταβατικό στάδιο. Και σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, θα χρειαστεί να γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις. Με ανησυχεί ότι η νέα σεζόν αρχίζει σε πενήντα μέρες και ακόμα δεν έχω δει κάτι συγκεκριμένο στον ορίζοντα. Εύχομαι να διαψευστώ πανηγυρικά. Και στις δυο ομάδες χρόνια τώρα, όταν βλέπουν άλλους μέσα, κάθονται κάποιοι απ’ έξω και γαβγίζουν. Εύχομαι την επόμενη φορά που κάποιοι θα αναλάβουν, να μην γαβγίζουν οι απέξω, αλλά μόνο να νιαουρίζουν…».

 

«Για την κατάληξη του Αστέρα υπεύθυνος είμαι εγώ…»

Για την κατηφόρα του Αστέρα, ανέφερε:  «Με τον Αστέρα, πριν μερικά χρόνια έφερα κοντά δυο επιχειρηματίες, τον Θανάση Παπαγεωργίου και τον Κώστα Νικολόπουλο. Δυο εκρηκτικούς χαρακτήρες. Για την αποτυχία συνεννόησης, δεν έφταιγαν αυτοί, αλλά έφταιγα αποκλειστικά εγώ. Είχα μια πρόταση και πήγα στα Τρίκαλα, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν χωρούσαν δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Αν ήμουν εγώ εκεί (σ.σ. Αμαλιάδα) τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, γιατί και στους δυο είχα βρει τα κουμπιά τους».

 

«Καλύτερη λύση είναι η διεύρυνση των κατηγοριών»

Για την αναδιάρθρωση, ή μάλλον καλύτερα για τη διάρθρωση των κατηγοριών, υποστηρίζει τη λογική της διεύρυνσης: «Οι αναδιαρθρώσεις πρέπει να γίνουν. Είμαι υπέρ, όπως και πολλοί. Όλοι τη θέλουν. Η SL1 να είναι 16 ομάδες και δυο ομίλους η SL2. Δεν μπορεί να φεύγει ομάδα από την Ηγουμενίτσα και να πηγαίνει στην Κρήτη. Είναι πολλά τα έξοδα. Αυτή η αναδιάρθρωση θα βοηθήσει και τις ιστορικές ομάδες. Άρεσε σε κανέναν αυτό που είδαμε φέτος; Από εκεί και κάτω, μπορεί να υπάρξει μια ερασιτεχνική κατηγορία, όπως ήταν παλιά. Ενδεδειγμένη είναι η διευρυμένη κατηγορία. Η ΕΠΟ θα πρέπει να ρωτήσει τις ομάδες».

 

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σαν το κρουαζιερόπλοιο»

Για το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Βαγγέλης Αγγελής αναφέρει: «Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δίνεται βάση μόνο στη Σούπερ Λιγκ 1. Δεν ασχολείται κανένας με τις μικρότερες κατηγορίες. Είναι σαν τον Τιτανικό. Υπάρχει η first class θέση και οι πιο κάτω. Έχουμε γίνει κρουαζιερόπλοιο. Αν θέλει η SL1 να ξεκινήσει, ας ξεκινήσει. Οι άλλοι τι φταίνε; Ή μήπως θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα σε αυτές τις κατηγορίες; Και γιατί αφού το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σταμάτησε, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη SL2 και τη FL. Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει. Θα ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα; Θα παίζουν μέχρι τον Σεπτέμβριο; Φτάσαμε τα τέλη Μαΐου. Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι έξω πάνω από δυο μήνες-δυόμισι, δεν είναι ρομπότ να επανέλθει. Είναι άλλες οι ταχύτητες με τη μπάλα στα πόδια και άλλες όταν κάνεις μόνο δρόμους και βάρη. Ούτε η πανδημία δεν πρόκειται να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν αλλάξαμε νοοτροπία το 2004, δεν θα αλλάξουμε τώρα. Όλοι για τα συμφέροντά τους. Οι μεγάλες ομάδες τον καημό τους και όλοι οι άλλοι να πάνε να χαθούν».