Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
18 C
Pýrgos

Βαγγέλης Γεωργιόπουλος: «Το καλοκαίρι πήραμε μεγάλο οικονομικό ρίσκο»

spot_img

Ηλειακός Βαρθολομιού! Μια ομάδα-μοντέλο, η οποία ξεκίνησε από πέρσι δειλά-δειλά, αλλά με μεγάλη όρεξη, μια νέα προσπάθεια. Στόχος να γυρίσει σελίδα και να αφήσει πίσω τα «πέτρινα χρόνια» στο Βαρθολομιό. Να ξαναζήσει η ομάδα ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια, να καταστεί πάλι ο Ηλειακός Βαρθολομιού μια υπολογίσιμη δύναμη στο ηλειακό ποδόσφαιρο.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Πίσω από όλα αυτά, ο Πρόεδρος του συλλόγου Βαγγέλης Γεωργιόπουλος, ο οποίος χθες, πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στο Κύπελλο Ηλείας, φθάνοντας με τον Ηλειακό ένα βήμα πριν από τον προημιτελικό γύρο. Την ίδια ώρα που η ομάδα του Βαρθολομιού βρίσκεται στην κορυφή του βορείου ομίλου και διεκδικεί με αξιώσεις ακόμα και τη συμμετοχή της στους τελικούς των Πλέι Οφ, πραγματοποιεί πορεία και στο Κύπελλο.

Η χθεσινή πρόκριση, πανηγυρίστηκε έξαλλα, καθώς ήταν απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη της Ηλείας, όπως η Νίκη Τραγανού. Μια Νίκη, την οποία ο Ηλειακός εκτός του ότι παλεύει με αξιώσεις να αφήσει πίσω του στο Πρωτάθλημα, την αποκλείει και στο Κύπελλο.

Βαγγέλης Γεωργιόπουλος: «Το καλοκαίρι πήραμε μεγάλο οικονομικό ρίσκο»

Σε έναν όμιλο στον οποίο συμμετέχει μια ομάδα η οποία έχει παίξει στη Β΄ Εθνική, δυο ομάδες που έχουν παίξει στη Γ΄ Εθνική και μια ομάδα που έχει παίξει στη Δ΄ Εθνική, ο Ηλειακός, ο οποίος ποτέ του δεν έχει μπορέσει να φτάσει σε μια εθνική κατηγορία, προπορεύεται και αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά. Όταν το καλοκαίρι, πολλοί προσπαθούσαν να «προσγειώσουν» τους πάντες στο Βαρθολομιό, ο Βαγγέλης Γεωργιόπουλος το πίστευε. Δεν πετούσε στα σύννεφα. Πίστευε στην αξία της προσπάθειας, στον προγραμματισμό.

Βαγγέλης Γεωργιόπουλος: «Το καλοκαίρι πήραμε μεγάλο οικονομικό ρίσκο»

Ο Βαγγέλης Γεωργιόπουλος, με τον Αντιπρόεδρο του Ηλειακού Μάκη Βλασσόπουλο 

Πριν μερικές μέρες, ο Ηλειακός Βαρθολομιού, δέχθηκε απαξιωτικά σχόλια από μερίδα του τοπικού Τύπου, ότι δεν μπορεί να αποκτήσει παίκτες από εθνικές κατηγορίες. Ότι δεν έχει λεφτά και ότι δεν έχει «φανέλα». Ο Ηλειακός Βαρθολομιού όμως, δίνει καθημερινά τις δικές του απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Είναι η ομάδα η οποία ξεκίνησε πρώτη τον σχεδιασμό της. Στα τέλη Ιουλίου, είχε ήδη ανανεώσει με τον Μιχάλη Παπουτσή στην τεχνική ηγεσία. Ο Παπουτσής, ήταν ο πρώτος Ηλείος τεχνικός που έπιασε δουλειά. Δείγμα της σταθερότητας, αλλά και του χρονικού πλαισίου, το οποίο είχε στη διάθεσή του, να σχεδιάσει με ηρεμία την ομάδα.

 

“Έπρεπε πρώτα ο Ηλειακός να ξαναγίνει μέρος της καθημερινότητας των Βαρθολομαίων” 

Βαγγέλης Γεωργιόπουλος: «Το καλοκαίρι πήραμε μεγάλο οικονομικό ρίσκο»

«Το καλοκαίρι, μας έλεγαν τρελούς. Μην πετάτε τα λεφτά σας», λέει ο Βαγγέλης Γεωργιόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ilia.news, αποδέχεται το υψηλό ρίσκο που πήρε: «Αναμφίβολα πήραμε ένα υψηλό ρίσκο το καλοκαίρι. Ξοδέψαμε κάποια χρήματα, έχοντας την περσινή εμπειρία του lockdown. Το αναγνωρίζω. Όμως η έγκαιρη έναρξη του σχεδιασμού, αυτό το ρίσκο που λέμε, μας βοήθησε να πετύχουμε τους πρωταρχικούς μας στόχους. Ο Ηλειακός, είναι μια ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια δεν είχε διακρίσεις. Έπρεπε να ξεκινήσουν πολλά, σχεδόν όλα από την αρχή. Πρώτα να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο μας, ο οποίος βλέποντας ότι ο Ηλειακός δεν είχε διακρίσεις, είχε απομακρυνθεί από το γήπεδο. Έπειτα να υπάρξει εξωστρέφεια. Να ξαναγίνει ο Ηλειακός μέρος της καθημερινότητας των Βαρθολομαίων. Να μπορέσουν να έρθουν κοντά σε αυτόν, να βοηθήσουν, οικονομικά και ηθικά. Να αποτελέσουν κομμάτι αυτής της προσπάθειας”.

 

“Δημιουργήσαμε μια ομάδα του προπονητή και όχι των παραγόντων”

Βαγγέλης Γεωργιόπουλος: «Το καλοκαίρι πήραμε μεγάλο οικονομικό ρίσκο»

Ο Βαγγέλης Γεωργιόπουλος, έχοντας πετύχει μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια, να διευρύνει τη συμμετοχή και στήριξη, να αποτελέσει το παράδειγμα και για άλλες ηλειακές ομάδες, στον τομέα των χορηγικών εσόδων, μιλάει και για το αγωνιστικό σκέλος. Για το πώς καταφέρνει η ομάδα του να βρίσκεται στην επικαιρότητα με τα εξαιρετικά της αποτελέσματα.

«Ο Ηλειακός είναι μια ομάδα η οποία όπως είπαμε, δεν δημιουργήθηκε στο πόδι. Όταν με τους συνεργάτες μου και τον Μιχάλη Παπουτσή τρέχαμε μέσα στο κατακαλόκαιρο, μας περνούσαν όπως σας είπα για τρελούς. Μέσα στον καύσωνα, εμείς σχεδιάζαμε την ομάδα μας για να παίξει το Φθινόπωρο. Ούτε με ποιον τρόπο θα ξεκινούσαμε τις προπονήσεις ακόμα δεν γνωρίζαμε, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Κι έπειτα, ήταν αυτή η προσμονή. Το Πρωτάθλημα ξεκίνησε τον Νοέμβριο, πράγμα που θα μπορούσε να μας κουράσει. Ωστόσο όχι απλά δεν μας κούρασε ψυχολογικά, αλλά μπορώ να πω ότι μας βοήθησε να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα τον σχεδιασμό μας, τις προπονήσεις μας, τα φιλικά μας, να προετοιμαστούν ακόμα καλύτερα οι ποδοσφαιριστές μας. Δεν αφήσαμε τον χρόνο να πάει χαμένος. Τον αξιοποιήσαμε. Κάθε μέρα δουλεύαμε με μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάναμε».

 

“Αποκτήσαμε, αυτό ακριβώς που είχε ανάγκη η ομάδα. Κανένας παίκτης που πλησιάσαμε δεν μας απέρριψε”

Βαγγέλης Γεωργιόπουλος: «Το καλοκαίρι πήραμε μεγάλο οικονομικό ρίσκο»

Μιλώντας πιο κάτω για τους στόχους και αυτά που πέτυχε ο Ηλειακός, ο Βαγγέλης Γεωργιόπουλος αναφέρει:

«Μας θεώρησαν κάποιοι σαν τους νεόπλουτους της κατηγορίας. Όμως εμείς όπως αποδείξαμε, όχι απλά δεν σπαταλήσαμε χρήματα, αλλά τα αξιοποιήσαμε στο έπακρο. Χωρίς μεγάλο μπάτζετ, αλλά ρεαλιστικό-με μηδέν λεφτά αντιλαμβάνεστε ότι δεν γινόταν, δημιουργήσαμε μια ομάδα η οποία είναι πρωτοπόρος. Φτιάξαμε μια ομάδα του προπονητή και όχι μια ομάδα των παραγόντων. Πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή κάναμε κινήσεις και όχι αυθαίρετα. Εμείς βεβαίως ως διοίκηση, πάντα έχουμε καθήκον να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, γι’ αυτό και πάντα κινούμαστε γι’ αυτό. Πάντα όμως, όταν ερχόταν η ώρα των αποφάσεων, τον λόγο είχε ο προπονητής. Φτάσαμε τον Γενάρη, επιχειρούμε να κάνουμε κάποιες μεταγραφές. Συζητήσαμε, πλησιάσαμε, πάντα όμως, όταν ήρθε η ώρα των αποφάσεων, ο λόγος του προπονητή μετρούσε. Και δεν μετανιώνουμε γι’ αυτό. Με έπαιρναν τηλέφωνα ποδοσφαιριστές και μου ζητούσαν να έρθουν στην ομάδα. Αποκτήσαμε, αυτό ακριβώς που είχε ανάγκη η ομάδα. Κανένας παίκτης που πλησιάσαμε δεν μας απέρριψε. Εμείς κρίναμε, μαζί με τον προπονητή, αν θα έπρεπε να αποκτηθεί ή όχι κάποιος. Δημιουργούμε στον Ηλειακό μια ομάδα, η οποία προσπαθεί να παίξει καλή μπάλα. Ένα σύνολο το οποίο πρώτα απ’ όλα, λειτουργεί με μια ποδοσφαιρική λογική. Με προπονήσεις 22 ποδοσφαιριστών, με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές μας. Θεωρώ ότι αυτό είναι το ιδανικό μοντέλο λειτουργίας μιας ομάδας όπως ο Ηλειακός και αυτό είναι το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα