Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
24.6 C
Pýrgos

Βαρύς ο πέλεκυς για τους εμπόρους αυτοκινήτων που γυρίζουν τα χλμ. – Από 5 έως και 100.000 τα πρόστιμα

spot_img

[sg_popup id=”96209″ event=”inherit”][/sg_popup]

Τέλος στα κόλπα των εμπόρων εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων επιχειρεί να βάλει το Υπ. Μεταφορών.

«Στις δαγκάνες του» θα βρεθούν όσοι επιτήδειοι επιχειρήσουν εφεξής να εξαπατήσουν τους αγοραστές δια της μεθόδου του «στρίβειν διά των χιλιομέτρων» των αυτοκινήτων και να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα που θα αγγίξουν τις 100.000 ευρώ.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο καθώς, εκτός του ότι αν διαπιστωθεί ανακολουθία χιλιομέτρων δεν θα εκδίδεται Άδεια Κυκλοφορίας, θα απαιτούνται εφεξής και επιπρόσθετα έγγραφα όπως, Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου της χώρας προέλευσης, τιμολόγιο αγοράς στο οποίο θα αναγράφονται τα διανυθέντα χιλιόμετρα, Πιστοποιητικό Ταξινόμησης στο οποίο επίσης θα αναγράφονται τα διανυθέντα χιλιόμετρα κατά την ημερομηνία εισαγωγής του οχήματος και Ελληνικό Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου.

Το πρόστιμο που θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες, θα κυμαίνεται από 5 έως και 50.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής με την τέλεση της ίδιας παράβασης εντός τριών ετών από την έκδοση της απόφασης επιβολής του ανωτέρω προστίμου, το ποσό του προστίμου διπλασιάζεται και μπορεί να ανέλθει έως και τις 100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα