ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βασίλης Χατζηαποστόλου: «Στη Γ΄ Εθνική πρέπει να επικρατήσει η άποψη της διεύρυνσης»


Έναν δυνητικό «σύμμαχο» στη δύσκολη προσπάθειά του να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική, θα μπορούσε να βρει ο Πανηλειακός, από το μακρινό Κιλκίς, στο πρόσωπο του πρώην Αναπληρωτή Προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Χατζηαποστόλου, ο οποίος μπορεί αυτή τη στιγμή να μην μετέχει ούτε στην Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά ούτε να κατέχει και τον προεδρικό θώκο της ΕΠΣ Κιλκίς, ωστόσο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και πάντοτε οι απόψεις του αποτελούν απόσταγμα εμπειρίας ετών. Και είναι η άποψή του για διεύρυνση της κατηγορίας, άποψή την οποία υιοθετούν ορισμένοι εν ενεργεία Πρόεδροι τοπικών ΕΠΣ. Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, είναι όμως ένας άνθρωπος που δεν εκφράζει συγκυριακά μια τέτοια άποψη προκειμένου να «γλιτώσει» από τον υποβιβασμό την ομάδα της δικής του ΕΠΣ, καθώς ο Κιλκισιακός δεν ενδιαφέρεται να παραμείνει, αλλά εκφράζει μια πάγια θέση του, μια θέση ετών, για την οποία έχει δώσει σκληρό αγώνα όλα αυτά τα χρόνια.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Τον Βασίλη Χατζηαποστόλου, δεν αποκλείεται, όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες να τον ξαναδούμε υποψήφιο στις εκλογές της ΕΠΟ. Ο ίδιος, αποφεύγει να σχολιάσει το παραμικρό για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απαντά όμως σε ερωτήσεις του ilia.news με κεντρικό άξονα, αν την άποψη που είχε εκφράσει στο παρελθόν, για την ύπαρξη ενός περιφερειακού πρωταθλήματος στη “βάση” της πυραμίδας των εθνικών κατηγοριών, εξακολουθεί να την έχει και σήμερα, μερικά χρόνια μετά. Εξάλλου, ως ένας από τους μακροβιότερους Προέδρους ΕΠΣ πανελλαδικά, πάνω από δυο δεκαετίες στην ΕΠΟ σε θέσεις κλειδιά, για πολλά χρόνια Αναπληρωτής Πρόεδρος, έως και υπηρεσιακός Πρόεδρος για σαράντα μέρες, η άποψή του πάντα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

 

-Ενθυμούμενος τον αγώνα που είχε δώσει στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για να μην συρρικνωθεί ο περιφερειακός χαρακτήρας της κατηγορίας, ανέφερε:

«Φαγώθηκαν να καταργήσουν το περιφερειακό πρωτάθλημα που είχαμε φτιάξει. Και μετά από καιρό, μας είπαν στη Γενική Συνέλευση ότι ο Χατζηαποστόλου είχε δίκιο που δεν είχε ψηφίσει την αναδιάρθρωση τότε. Τι να το κάνω να μου πουν όμως ότι είχα δίκιο, όταν είχε καταστραφεί αυτό που είχαμε δημιουργήσει. Τους είπα, πρώτα καταστρέψατε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα και τώρα μου είπατε ότι έχω δίκιο. Χάθηκαν οι ομάδες, θέσεις εργασίας, άνθρωποι οι οποίοι δούλευαν γύρω από αυτές, εστιατόρια, πούλμαν, διαιτητές, οι οποίοι εκπαιδεύονταν καλύτερα έχοντας την ευκαιρία να ξεφύγουν από τα τοπικά. Τα προτερήματα του περιφερειακού πρωταθλήματος ήταν πολλά».

 

-Σχετικά με το σήμερα και αυτά που ακούγονται για αναδιάρθρωση, ανέφερε:

«Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση προγραμματιστεί να γίνει, θα είναι συνάρτηση των επαγγελματικών κατηγοριών. Η σημερινή διάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, είναι μια τραγωδία. Μια αβελτηρία του Βασιλειάδη και όσων αρμόδιων συνεργάστηκαν γι’ αυτό. Αύξησαν και τη βία με τα έξι ντέρμπι των μεγάλων ομάδων μέσα από τα Πλέι Οφ. Η Ελλάδα θέλει δεκαέξι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία. Δεκατέσσερις στη Β΄ Εθνική και αν θέλουν και δυο ομίλους. Και μια Γ΄ Εθνική ερασιτεχνικού χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί η Γ΄ Εθνική οικονομικά. Επιβάλλεται να μειωθούν τα έξοδα. Και η μείωση των εξόδων, έρχεται μέσα από πιο κοντινές μετακινήσεις».

 

-Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, απαντάει και στην ερώτηση ποιο από τα τρία επικρατέστερα σενάρια θα επικροτούσε ο ίδιος. Να μην υποβιβαστεί κανένας, να υποβιβαστούν όλοι από τη 10η θέση και κάτω, ή να παραμείνουν και εκείνοι οι οποίοι είχαν μαθηματικές ελπίδες:

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω ποια από τις τρεις προτάσεις θα υιοθετούσα. Θα σας απαντήσω όμως ότι θα πρέπει να επικρατήσει η άποψη της διεύρυνσης. Ό,τι και να γίνει αυτή τη στιγμή, μετά την απρόσμενη διακοπή, θα είναι μια δύσκολη απόφαση. Θα πρέπει να επικρατήσει όμως το στοιχείο της δικαιοσύνης. Αυτό που θα γίνει, να είναι όσο το το δυνατόν δικαιότερο, διότι απόλυτα δίκαιο δεν μπορεί να είναι, από τη στιγμή που διακόπηκαν τα πρωταθλήματα. Αφετηρία όμως πρέπει να είναι η βιωσιμότητα της κατηγορίας. Να ελαττωθούν τα έξοδα. Θα σας αναφέρω σαν παράδειγμα, εδώ στην δικιά μας πόλη. Υπάρχει ο Κιλκισιακός, ο οποίος αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική και βρισκόταν κάτω από τη ζώνη. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη Γ΄ Εθνική ή στο τοπικό. Ωστόσο ότι και να γίνει, η διοίκηση που ανέλαβε είπε ότι δεν ενδιαφέρεται να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική και τη νέα σεζόν θα παίξει στο τοπικό. Σαν τον Κιλκισιακό θα υπάρξουν πολλές ομάδες οι οποίες θα εγκαταλείψουν, λόγω των συνθηκών και της οικονομικής κατάστασης».

 

 

-Τέλος, σε ερώτησή μας, για τις προσεχείς εκλογές και το ενδεχόμενο να διεξαχθούν αυτές μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε:

«Γιατί να κάνουν σύντομα τις εκλογές; Και γιατί να μην τις κάνουν με τη λήξη της τετραετίας. Μπορούν ναμην περάσουν καμία τροποποίηση για τον εκλογικό νόμο αν θέλουν να προασπίσουν τον αυτοδιοίκητο. Μην ξεχνάμε ότι αφού πρώτα η ΕΠΟ μόνη της παρέδωσε το αυτοδιοίκητο με την τροποποίηση του καταστατικού, τώρα μιλάει  για αυτοδιοίκητο».