Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
15.8 C
Pýrgos

Βιοκλιματικό πάρκο Αμαλιάδας… από έργο διαφήμιση έγινε έργο δυσφήμιση

spot_img

Την έκπληξη του, στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτικό στέλεχος της  ΝΔ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, όταν σε ερώτηση του σχετικά με την πορεία του έργου του Βιοκλιματικού Πάρκου Αμαλιάδας, έλαβε από τον ίδιο τον Δήμαρχο την απάντηση πως το έργο αυτό έχει παραδοθεί.

Μάλιστα για να επιβεβαιώσει την ορθότητα της απάντησης συνέχισε ρωτώντας πάλι το Δήμαρχο εάν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης σήμερα και να λάβει ως απάντηση ότι πράγματι συμφωνεί μαζί του πως το αποτέλεσμα αυτού του έργου δεν είναι το αναμενόμενο.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε επισημάνει από το 2015 πως αυτό το έργο θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον εμπορικό κόσμο της πόλης με την κυκλοφοριακή ασφυξία που θα προκαλέσει και πως η αισθητική του περιβάλλοντος χώρου δεν ταυτιζόταν με τη  φυσιογνωμία της πόλης. Μάλιστα είχε καλέσει τη νέα δημοτική αρχή να εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποιήσεων ή άλλων παρεμβάσεων, που θα δημιουργούσαν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε το έργο αυτό να συμβάλει επί της ουσίας στην περιβαλλοντική αποστολή του, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Όμως λίγα χρόνια μετά και αντικρίζοντας κάποιος τη σημερινή εικόνα της πόλης, αντιλαμβάνεται πόσο δίκιο είχε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Ένα έργο με αρχικό προϋπολογισμό 4,8 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, το οποίο όχι μόνο θα άλλαζε το βιοκλίμα του κέντρου της πόλης και αλλά την αισθητική του, σήμερα δυστυχώς τα αποτελέσματα που παρουσιάζει είναι άκρως απογοητευτικά.

«Η εικόνα του κέντρου της πόλης, εκεί που χτυπά η καρδιά του εμπορικού κόσμου είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντόπουλος. Από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα είχα κάνει πολλές τοποθετήσεις αλλά και ερωτήσεις για την πορεία του έργου και τη δυνατότητα τροποποιήσεων σε βασικά σημεία του. Σήμερα βλέπουμε μια πόλη με αρκετά χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων που δεν χρησιμοποιεί κανένας, στενούς δρόμους όπου επιτρέπει τη διέλευση ενός οχήματος μόνο και όταν κυκλοφορεί ένα μεγάλο όχημα, όπως λεωφορείο του ΚΤΕΛ ή κάποιο φορτηγό, το κέντρο της πόλης να φρακάρει. Καθημερινές εικόνες δυσφορίας, που προκαλούνται από τη προχειρότητα που τα περισσότερα έργα γίνονται. Και με αγανάκτηση ρωτώ ότι ρωτούσα πριν λίγα χρόνια, πώς στενεύεις δρόμους  ή πεζοδρομείς άλλους όταν πριν δεν έχεις φροντίσει για τα αντίστοιχα πάρκινγκ που θα επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού στο εμπορικό κέντρο; Πώς συνδέεις το υπάρχον φυσικό περιβάλλον με τόσες κατασκευές που μόνο αντιαισθητικό αποτέλεσμα έχουν; Και κυρίως γιατί δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για σιντριβάνια που ακόμα δεν λειτουργούν, για εκατοντάδες δέντρα και χιλιάδες θάμνους που δεν βλέπουμε να δεσπόζουν σε αυτή τη βιοκλιματική παρέμβαση; Και αναρωτιέμαι εάν υπάρχει έστω και ένας κάτοικος αυτής της πόλης που είναι υπερήφανος για αυτό το πάρκο, ή ένας επισκέπτης που εκφράζει το θαυμασμό του.

Η απάντηση είναι προφανής…».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα