ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Βουλιάζει η παράταξη Λυμπέρη και «βγάζουν τα μάτια τους» μεταξύ τους


Από δυο χωριά χωριάτες στην παράταξη Λυμπέρη που δείχνει να βουλιάζει και να διαλύεται σε μόλις 10 μήνες…Οι πολίτες ειναι στα κάγκελα βλέποντας την απραξία τους και έχουν καταλάβει ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί μόνο για «ύποπτες» απευθείας αναθέσεις και μελέτες .

Οι περισσότεροι αιρετοί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην πόλη μην τους «λιντσάρουν» από τα τόσα σοβαρά σκάνδαλα και προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στον Δήμο και τα τόσα ψέματα…

Δεν φτάνουν όμως αυτά έχουμε και τις σοβαρές αψιμαχίες μεταξύ τους…

Βγήκαν λοιπόν τα μαχαίρια στην παράταξη του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, αφού πλέον τα μέλη της δημοτικής αρχής δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, βγάζοντας τα “άπλυτά” τους στη φορά, ακόμα και μέσω των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αναρτώνται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανάρτηση της απόφασης με την αντικατάσταση του παραιτηθέντος προέδρου του ΝΠΔΔ “Ο ΗΛΕΙΟΣ” κ. Ευγένιου Αστερή, από το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Μπακέλλα.

Εκεί αναφέρονται και τα υπόλοιπα μέλη που αναλαμβάνουν θέση στο Δ.Σ. ως δημότες, αλλά και η εκ νέου ανάληψη καθηκόντων αντιπροέδρου από τον παραιτηθέντα πριν από 6 μήνες, κ. Γιώργο Παρασκευόπουλο.

Κατά της ψηφοφορία ο δημοτικός σύμβουλος και απερχόμενος πρόεδρος κ. Ευγένιος Αστερής ανέφερε επί λέξη: «Ψηφίζω “ΝΑΙ” στον ορισμό του κυρίου Μπακέλλα στη θέση του προέδρου, “ΟΧΙ” στον ορισμό του κυρίου Παρασκευόπουλου στη θέση του αντιπροέδρου, διότι “υπηρέτησε” αυτή τη θέση με πλήρη απαξίωση και ανύπαρκτη συναδελφική αλληλεγγύη απέναντι εμού, που υπηρέτησα το νομικό πρόσωπο ως πρόεδρος, αλλά απέναντι και στο δημοτικό συμβούλιο που τον ψήφισε. Είχε σχεδόν μηδενική παρουσία στα διοικητικά συμβούλια του νομικού προσώπου».

Μαζί με τον κύριο Αστερή, το νέο αντιπρόεδρο καταψήφισε και ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος, δείχνοντας ότι εντός της δημοτικής αρχής δεν υπήρχε απόλυτη συμφωνία και συναίνεση στο πρόσωπο του κ. Παρασκευόπουλου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λυμπέρη και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος,  εκτός από αντιπρόεδρος του ΗΛΕΙΟΥ είναι σήμερα και άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Ήλιδας.

Από την απόφαση και μόνο φαίνεται ότι, το εσωτερικό της παράταξης Λυμπέρη μοιάζει με καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί!

Τα περιστατικά που κυκλοφορούν στην πόλη με τσακωμούς μελών της δημοτικής αρχής φαίνεται να είναι πολλά, ενώ οι πληροφορίες μιλούν για δύο στρατόπεδα που απαρτίζονται από συγκεκριμένα πρόσωπα και προσπαθούν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους.

Σε όλα αυτά που συμβαίνουν, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης είτε κάνει τον διαιτητή δηλώνοντας αδυναμία να παρέμβει και να επιλύσει διάφορες, είτε επιδιώκει το “διαίρει και βασίλευε” προκειμένου να εμφανιστεί προεκλογικά το 2023 ως αυτός που θα ενώσει και πάλι την παράταξη. Έως τότε, όμως, τι γίνεται;

Όπως βαδίζει η δημοτική αρχή ένα είναι σίγουρο. Σε κάτι λιγότερο από 10 μήνες θητείας δείχνει σημάδια διάλυσης κι αυτό αντικατοπτρίζεται σιγά σιγά και στην κοινωνική της απήχηση.

Αποτέλεσμα τα προβλήματα στην πόλη να διογκώνονται και αυτοί που καλούνται να τα λύσουν, να αφήνουν τη δουλειά τους για να δείξουν πρωτίστως στους δικούς τους ποιος είναι το αφεντικό!

 

ΑΔΣ-97-2020-Επί-αιτήσεων-παραίτησης-από-το-ΝΠΔΔ-Ο-ΗΛΕΙΟΣ