ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Βουλιαγμένη Πηνείας: Μια ολόκληρη γειτονιά παίρνει νερό… από ένα λάστιχο!


Εν έτη 2020, μια ολόκληρη γειτονιά στην Βουλιαγμένη Πηνείας παίρνει νερό… από ένα λάστιχο! Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά οκτώ νοικοκυριά που είχαν την ατυχία να βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, είναι αναγκασμένα για την παραμικρή δουλειά του σπιτιού τους, να τρέχουν με κουβάδες και μπιτόνια στο λάστιχο… που και αυτό είναι σε κάποια απόσταση από τα σπίτια τους!

Όπως μας εξήγησαν κάτοικοι της περιοχής, η πίεση του νερού είναι λίγη και έτσι, δεν επαρκεί για να φτάσει στα σπίτια που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Το πρόβλημα είναι παλιό, δεν είναι καινούργιο, αλλά κάθε καλοκαίρι εντείνεται, αφού πέρα από την μικρή πίεση, είναι και λίγη η ποσότητα του νερού.

Εδώ και μήνες οι κάτοικοι της περιοχής έχουν απευθυνθεί στη Δημοτική Αρχή Ήλιδας, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί η παραμικρή λύση. Η μόνη λύση που δόθηκε, και αυτή μέσα από αρκετές προστριβές, ήταν να τραβηχτεί ένα λάστιχο από μια άλλη παροχή και να τοποθετηθεί μια παροχή ανάμεσα στα σπίτια, προκειμένου να μπορούν να παίρνουν νερό…

 

Η επίσημη θέση του προέδρου της Βουλιαγμένης

To Ιlia.news επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλαγμένης κ. Σπύρο Κολοβό ο οποίος μας είπε: «Το πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που κάποιοι κάνουν υπερκατανάλωση και ποτίζουν τα δέντρα. Προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, και πήραμε νερό από μια άλλη παροχή, το οποίο ρίξαμε στο δίκτυο. Τα συγκεκριμένα σπίτια παίρνουν νερό από το δίκτυο και όχι από το λάστιχο. Απλά, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, αφήσαμε και ένα λάστιχο για να μπορούν να παίρνουν νερό και από εκεί. Δεν τραβήξαμε ένα λάστιχο για να παίρνουν νερό τα σπίτια, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι, Το νερό που παίρνουμε από την άλλη παροχή πέφτει κανονικά στο δίκτυο».

 

Η Πηνεία δεν είχε… πρόγραμμα 100 ημερών;

Μπαλώματα, παροχές από εδώ, λάστιχα από εκεί… Μα καλά, η Δημοτική Αρχή Ήλιδας δεν είχε πρόγραμμα 100 ημερών για να λύσει τα προβλήματα της ύδρευσης; Ή αυτό ήταν μόνο για την πόλη της Αμαλιάδας;

Βέβαια ούτε στην πόλη της Αμαλιάδας λύθηκε το πρόβλημα… μας έμειναν τα προγράμματα και οι δεσμεύσεις!