19.9 C
Pýrgos
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Βουτιές για τα Αμεα και στην παραλία της Κουρούτας!

  • 1.1K
    Shares
spot_img

Προτεινόμενα

Το απέραντο γαλάζιο της Κουρούτας απολαμβάνουν από χθες τα Αμεα του νομού και όχι μόνο, αφού έντονο υπήρξε και το ενδιαφέρον ανθρώπων από την γειτονική Αχαΐα, καθώς μπήκε σε λειτουργία το ειδικό μηχάνημα πρόσβασης των Αμεα στην θάλασσα, γνωστό και ως sea track! Χθες το απόγευμα, τα μέλη του Σωματείου Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων νομού Ηλείας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πρώτη τους «βουτιά», αλλά και να δείξουν την λειτουργία του μηχανήματος σε όσους δεν την γνώριζαν, παρουσία της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας.

Ο δήμος Ήλιδας ήταν από τους πρώτους δήμους που «αγκάλιασε» το πρόγραμμα «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Θαλάσσιων Προορισμών» με την τοποθέτηση δύο sea track, με το δεύτερο να μπαίνει μέσα στις επόμενες ημέρες στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στα Δουνέϊκα, ενώ εκτός από τον μηχανισμό, τοποθετήθηκε διάδρομος πρόσβασης, αποδυτήρια και WC, ενώ στο χώρο στάθμευσης στην πλατεία της Κουρούτας, έχουν διαμορφωθεί και θέσεις πάρκινγκ για Αμεα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έκαναν χθες τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών, το sea track μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από Αμεα, αλλά από άτομα τρίτης ηλικίας και από όποιον ακόμα το έχει ανάγκη!

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήταν μια υπόσχεση που είχαμε δώσει εδώ και χρόνια ώστε να μπορεί όλος ο κόσμος να χαίρεται τη θάλασσα. Όταν άνοιξε το πρόγραμμα για την προσβασιμότητα, βρήκαμε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε αυτή την υπόσχεσή μας. Αποφασίσαμε το sea track να τοποθετηθεί εδώ, στο κέντρο της Κουρούτας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα το διαφορετικό από όλους τους άλλους ανθρώπους. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα τοποθετηθεί και το δεύτερο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας».

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι ο δήμος Ήλιδας μαζί με τον δήμο Αλίμου στην Αττική χαρακτηρίστηκαν ως οι πιο προσβάσιμοι δήμοι για Αμεα και έχουν μπει σε ειδικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν οι Παραολυμπιονίκες.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ζήτησε συγγνώμη για την όποια καθυστέρηση στην τοποθέτηση του μηχανήματος και ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων του νομού κ. Παντελής Παπαναγιώτου είπε: «ο δήμος Ήλιδας είναι ο πρώτος δήμος στην Ηλεία που τοποθετεί sea track στην Κουρούτα και που τις επόμενες ημέρες θα τοποθετήσει και δεύτερο στην Αγία Μαρίνα. Αυτό που υπάρχει στο Κατάκολο έχει τοποθετηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο κ. Χριστοδουλόπουλο, τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Τσεριώνη και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που μπόρεσαν και παρέκαμψαν τα όποια τεχνικά προβλήματα και έκαναν πράξη αυτό που τους ζητήσαμε».

Ο κ. Παπαναγιώτου ζήτησε την βοήθεια όλων στην προστασία του sea track τονίζοντας ότι είναι ένα μηχάνημα που τους βοηθά να απολαμβάνουν και αυτοί το μπάνιο τους και δεν προσφέρεται για να απλώνει κανείς πετσέτες και ρούχα ή να αφήνει μπουκάλια και ποτήρια του καφέ ή ακόμα περισσότερο, να πατάει κανείς επάνω. Τέλος, ο κ. Παπαναγιώτου ανακοίνωσε ότι ξεκινούν δράσεις για την προσβασιμότητα των Αμεα από το κέντρο της Αμαλιάδας έως το αθλητικό κέντρο.

Την προστασία του μηχανήματος από όλους τους λουόμενους ζήτησε και ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς πάσα κατεύθυνση για την υλοποίηση του έργου.

Τη μεγάλη του χαρά εξέφρασε και ο Γιώργος Αθανασόπουλος, από τα νεαρότερα μέλη του Σωματείου, ενώ ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Κουρούτας κ. Γιώργος Ευθυμίου, απευθύνοντας και αυτός τις ευχαριστίες του στον δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και σε όλους τους εμπλεκόμενους για την τοποθέτηση του sea track.

  • 1.1K
    Shares
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα