ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βράβευση για άλλους 9 μικρούς ζωγράφους από την Ηλεία

  • 148
    Shares

Εννέα μαθητές από την Ηλεία βραβεύτηκαν την Κυριακή στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, ανάμεσα σε άλλα παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής «Οι Λαοί και τα Μνημεία τους», που διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.

Μιλώντας στο «Ilianews» η δασκάλα ζωγραφικής των παιδιών, η κα Ελένη Σταθοπούλου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.   Συγχαρητήρια και στους δικούς μου μαθητές. Ολόθερμα συγχαρητήρια στο Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.

Μεγάλη τιμή και χαρά έφερε η διάκριση 9 μαθητών μου στον διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, με θέμα «Οι Λαοί και τα Μνημεία τους».

Οι μαθητές μου Ηλιοπούλου Βασιλική από Νεοχώρι, Ηλιοπούλου Γεωργία από Βάρδα, Θωμαδάκη Βάλια απο Διασπορά 117ΠΜ, Κατσαρίδη Ελένη από Γαστούνη, Κοντούλη Βάσια από Γαστούνη, Μαραζιώτης Ανδρέας από Τραγανό. Μουρτζίνης Παναγιώτης από Βαρθολομιό,  Στεφαναπούλου Ανθή από Βάρδα και Χριστοφή Γεωργία από Ανδραβίδα παρέλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα για τη διάκρισή τους.

Η Κοντούλη Βάσια διακρίθηκε στην κατηγορία Γ’ και Δ’ Δημοτικού. Το έργο της ήταν ένα από τα 9 που κόσμησαν την χριστουγεννιάτικη κάρτα του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και έλαβε ως δώρο ένα αντίγραφο έργου της Shanna Ingram Papademos με προσωπική αφιέρωση για το κάθε παιδί.

Αναμνηστικά Διπλώματα απονεμήθηκαν στους 51 ακόμα μαθητές των οποίων τα έργα έφτασαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού.

Καλωσορίζοντας μαθητές, γονείς και δασκάλους η Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι μέσα από τον Διαγωνισμό δόθηκε η ευκαιρία στα /παιδιά να εμπνευστούν από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και να στείλουν το μήνυμα ότι τα μνημεία είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ταυτότητας των λαών και του ανθρώπινου πολιτισμού και πρέπει να προστατευθούν.

Στην απονομή των βραβείων παραβρέθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, η διακεκριμένη ζωγράφος, σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, κυρία Shanna Ingram Papademos, η διακεκριμένη ιστορικός τέχνης- τεχνοκριτικός Δρ Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, η Υπεύθυνη της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, κυρία Αικατερίνη Λέγγου και ο Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του «Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη» κύριος Τάκης Μαυρωτάς, απηύθυναν χαιρετισμό συγχαίροντας τα παιδιά και ενθαρρύνοντάς τα να μη σταματήσουν να ασχολούνται με τη ζωγραφική και την τέχνη ευρύτερα.

Ολόθερμες ευχαριστίες στο Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.

Ολόθερμες ευχαριστίες στα παιδιά και τις οικογένειές τους για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους».


  • 148
    Shares