ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρέχει λεφτά…… και κρατάνε ομπρέλα  ΣΥΡΙΖΑ-ᾹΝΕΛ!


Πολλαπλά τραύματα προκαλεί στον αγροτικό κόσμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, καθώς στην ευρωπαϊκή γεωργία, βρέχει λεφτά και ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει μεγάλη ομπρέλα!

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ενώ έχουνε αποδυναμώσει  πλήρως τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, ο οποίος έχει πληγεί από την ασφαλιστική και φορολογική κυβερνητική πολιτική, φροντίζουν να μην επωφεληθεί ούτε 1 € από τα ευρωπαϊκά κονδύλια όπως το πρόγραμμα Γιούνκερ.

Αφορμή η πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας η οποία πραγματοποιήθηκε (3-1-19) για τη χορήγηση εγγύησης ύψους 610 εκατ. ευρώ από το πακέτο Γιούνκερ σε Ισπανική τράπεζα, για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά 15.000 μικρών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα όπως και η πρόσφατη χρηματοδοτική συμφωνία που υπογράφθηκε (13-9-2018) ύψους 155 εκατ. ευρώ μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και ρουμανικής Κυβέρνησης, με αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση των αγροτών και των επιχειρήσεων στις αγροτικές περιοχές.

Όπως αναφέρθηκε, είναι ένα Επενδυτικό Σχέδιο που αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που παρέχει εγγυήσεις πρώτης απώλειας. Ένα σχέδιο που εξασφαλίζει την πολυπόθητη δανειοδότηση με χαμηλά επιτόκια για τους νέους αγρότες, μεταβαλλόμενα επιτόκια ανάλογα με τις τιμές των προϊόντων στην αγορά κατά το πρότυπο της Ιρλανδίας και παροχή των αναγκαίων μικροπιστώσεων για τις αναγκαίες αγροτικές επενδύσεις.

Αποδεικνύεται καθημερινά πλέον πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει κανένα απολύτως πρόγραμμα, ώστε να κάνουν τον πρωτογενή τομέα καινοτόμο, βιώσιμο και ανταγωνιστικό.

Οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να εμπιστεύονται πλέον την τύχη τους σε ψευτοϊδεολόγους  και επικίνδυνους ανθρώπους για το μέλλον της χώρας μας, αλλά και του  Αγροτικού τομέα και αυτό θα αποδειχτεί  τρανά όταν ο ελληνικός λαός φτάσει, επιτέλους, στην κάλπη

Αλεξόπουλος  Α. Ιωάννης
Πρόεδρος  Ν.Ε.ΟΝΝΕΔ Ν. Ηλείας