ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Βραβεύτηκε η γενναιότητα και η ανθρωπιά!

  • 6
    Shares

Από τα χέρια του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη παρέλαβαν σήμερα το μεσημέρι τα βραβεία τους οι δύο Κελευστές του Λιμενικού Σώματος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, Θεόδωρος Καλτσάς και Παναγιώτης Μουρτζίνης, που στις 23 Δεκεμβρίου έσωσαν μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο της γυναίκας έπεσε στη θάλασσα από τον καταπέλτη πλοίου της Levante Ferries, που την ώρα της αποβίβασης «χτυπήθηκε» από ισχυρό μπουρίνι με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι, με τους δύο λιμενικούς να προλαβαίνουν, σε κλάσματα δευτερολέπτου, να «τραβήξουν» την οδηγό, πριν την «καταπιεί» η θάλασσα, μαζί με το αυτοκίνητό της.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου βραβεύτηκαν όλοι οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που διακρίθηκαν για τη γενναιότητα και τις πράξεις τους, τη χρονιά που μας πέρασε.

Πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερη υποδοχή των βραβευμένων στελεχών στο γραφείο του υπουργού παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος  και των συνεργατών του. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Λιμενάρχης Κυλλήνης Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Ασημακοπούλου Βασιλική, ο πρόεδρος της Ένωσης ΚΙΖΗ Κορίζης Γιάννης καθώς και η γυναίκα που διασώθηκε από τα στελέχη, η οποία με ιδιαίτερη συγκίνηση περιέγραψε το βίωμα της.

Ο κύριος υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός στην επίλυση του  προβλήματος στελέχωσης του Λιμεναρχείου Κυλλήνης και ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

 


  • 6
    Shares