ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βραδυφλεγής βόμβα το δημογραφικό με δυσμενείς επιπτώσεις στο Ασφαλιστικό

  • 4
    Shares

Τις δυσμενείς επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος της χώρας με αποδέκτη το Ασφαλιστικό καλείται να διαχειριστεί η Κυβέρνηση, καθώς είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης των Ελλήνων ξεπερνά τον αντίστοιχο της Ε.Ε.

Για το λόγο αυτό, το νομοσχέδιο της χορήγησης επιδόματος για κάθε παιδί που γεννιέται, θα είναι το πρώτο που θα καταθέσει το 2020, προκειμένου να λάβει μέτρα για την αντιστροφή της υπογεννητικότητας στη χώρα.

Στην Ελλάδα ο μέσος όρος θα ανέλθει στα 65, ενώ στην Ε.Ε στα 64.7

Μιλώντας στο συνέδριο του  Economist για την δημογραφική κρίση στην Ελλάδα, ο Υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως «Μέχρι το 2060 ο προβλεπόμενος πληθυσμός σε ηλικία 20-64 ετών θα έχει συρρικνωθεί στην Ελλάδα κατά 35%. Το δημογραφικό ζήτημα αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, του συστήματος κοινωνικής προστασίας και προφανώς της συνοχής της κοινωνίας μας»

Για το λόγο αυτό, εκτός από το επίδομα γεννήσεως των 2.000 ευρώ, θα ληφθούν και ορισμένα επιπρόσθετα μέτρα όπως:

Αύξηση κατά 30.000 των voucher παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε να μην μένει κανένα παιδί εκτός.

Επέκταση των ολοήμερων σχολείων, με παράλληλη εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής αγωγής, ώστε να μπορούν οι μητέρες να εργάζονται.

Αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί κατά 1.000 ευρώ και μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ για βρεφικά είδη από το 24% στο 13%.

Κοινωνικό μέρισμα και στους πολύτεκνους.


  • 4
    Shares