ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βόλεϊ: Ανόδους στα χαρτιά φέρεται να προτείνει ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ-Απευθείας στην Α2 ο Κόροιβος


Η δυνατότητα που έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στις ομοσπονδίες να αλλάξουν τις προκηρύξεις τους και να διακόψουν οριστικά τα πρωταθλήματα, φέρεται να λύνει τα χέρια του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, που έχει έτοιμες τις προτάσεις του.

Η διάταξη αυτή προβλέπει την κατ’ εξαίρεση τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων.

Οι τροποποιήσεις που θα αποφασιστούν από τα αρμόδια όργανα κάθε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής δεν απαιτείται να επικυρωθούν από γενική συνέλευση. Σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή ισχύει αποκλειστικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ λοιπόν θα προτείνει στο έκτακτο ΔΣ της Ομοσπονδίας:

Οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων. Προβιβασμό των ομάδων με την ισχύουσα προκήρυξη (χωρίς πλέι οφ) όσον αφορά τον αριθμό τους ή και μεγαλύτερο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Υποβιβασμό των ομάδων που δεν έχουν μαθηματικά ελπίδες παραμονής (χωρίς πλέι άουτ) και παραμονή αυτών που έχουν ελπίδες.

Από εκεί και πέρα θα δοθεί η δυνατότητας σε όλες τις ομάδες να αποφασίσουν αν θέλουν να παίξουν σε χαμηλότερες κατηγορίες και να απαντήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον δυο μήνες πριν από την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων, που αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουμε προς το τέλος Νοεμβρίου. Τα οποιαδήποτε κενά, μπορούν να καλυφθούν με ομάδες από κατώτερες κατηγορίες…

Με αυτά τα δεδομένα μπορεί να αλλάξει άρδην ο χάρτης του ελληνικού βόλεϊ και ομάδες που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες να παίξουν σε δυο ή και τρεις κατώτερες κατηγορίες και αντίστροφα να προβιβαστούν ομάδες σε δυο ή και τρεις ανώτερες κατηγορίες.