36.5 C
Pýrgos
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Βόλεϊ: Καταργεί πρόστιμα και αφαίρεση βαθμών η ΕΟΠΕ

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο όσο μπορεί θα συγκεράσει τις διαφορετικές προσεγγίσεις των ομάδων, ανακάλυψε η ΕΟΠΕ, προκειμένου και τα πρωταθλήματα να ολοκληρώσει, χωρίς να αδικηθεί καμία ομάδα, αλλά και χωρίς να υποχρεώσει τις ομάδες να αγωνιστούν, τη στιγμή που θα αδυνατούν λόγω των καλοκαιρινών μηνών.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, σε συνέντευξή του στο volleyplanet, αποκάλυψε ότι εφόσον ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δώσει την δυνατότητα τροποποίησης των προκηρύξεων και των κανονισμών, η Ομοσπονδία θα καταργήσει τόσο τα οικονομικά, όσο και τα βαθμολογικά πρόστιμα που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

O προβληματισμός για τη δυνατότητα συμμετοχής των ομάδων στις εθνικές κατηγορίες, βάσει των οικονομικών των ομάδων είναι έντονος με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ να εκφράζει τον φόβο του ότι «θα ψάχνουμε να βρούμε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας πως θα συγκροτήσουμε τις κατηγορίες» και να διατυπώνει προτάσεις με μοναδικό στόχο τη διευκόλυνση των σωματείων και την ομαλή λειτουργία των πρωταθλημάτων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ευελπιστεί ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημα που έχει διατυπώσει προς τον κ. Αυγενάκη, να δοθεί η δυνατότητα να γίνονται μέχρι δύο μεταγραφικές περίοδοι, την έναρξη, την λήξη και την διάρκεια των όποιων να την καθορίζουν οι Ομοσπονδίες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αθλήματος.

Στόχος για εφέτος είναι να μην ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και να τελειώνουν στις 30 Ιουλίου, γιατί βάσει των σημερινών δεδομένων, θα είναι σχεδόν ανέφικτο για μία ομάδα να οργανωθεί σωστά τον Ιούλιο για την επόμενη περίοδο, αλλά να ξεκινήσουν παραδείγματος χάριν οι μεταγραφές την 1η Αυγούστου και να τελειώσουν 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι ομάδες και να κάνουν σωστά τον προγραμματισμό τους.

Έχοντας λοιπόν πάρει αυτή την πολύτιμη παράταση οι ομάδες θα κληθούν, αφού εξετάσουν προσεκτικά και διεξοδικά όλες τις πιθανές παραμέτρους, να δηλώσουν αν μπορούν ή όχι να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, αλλά και την κατηγορία που μπορούν.

Στόχος της ΕΟΠΕ είναι με όσες ομάδες ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, με τις ίδιες να ολοκληρωθούν.

«Η απάντηση που θα δώσουν τα σωματεία δεν θα πρέπει να ληφθεί «ελαφρά τη καρδιά» ώστε να μπορεί η Ομοσπονδία να κινηθεί και να καλύψει εγκαίρως τα κενά.

Αν μία ομάδα ξεκινήσει να συμμετέχει σε ένα εθνικό πρωτάθλημα και αποχωρήσει, χωρίς ασφαλώς να υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας, τότε η πρόταση της ΕΟΠΕ θα είναι το σωματείο να υποβιβάζεται αυτόματα στην Β’ εθνική, γιατί όλες οι Ενώσεις έχουν Β’ Εθνική.

Στόχος μας δεν είναι η ποινή, αλλά να μπορεί κάθε ομάδα να ανταπεξέλθει στην κατηγορία που θέλει και μπορεί να αγωνιστεί βάσει των οικονομικών της δυνατοτήτων.

Τέλος μιλώντας για το τι μέλλει γενέσθαι με τη συνέχεια ή όχι των πρωταθλημάτων ο κ. Καραμπέτσος δήλωσε στο Volleyplanet ότι η Ομοσπονδία -θέου θέλοντος και κοροναϊού επιτρέποντος- έχει προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο και έχει συγκροτήσει τα πλάνα της για την ολοκλήρωση τους σε συγκεκριμένο πάντα χρονικό ορίζοντα.

«Με την τελευταία επίσημη θέση της πολιτείας μέχρι τις 27 Απριλίου τα γήπεδα θα είναι κλειστά…» ξεκαθάρισε αρχικά ο κ. Καραμπέστος και συνέχισε: «Άρα ουδείς δύναται να πει αυτή τη στιγμή αν θα συνεχίσουμε ή όχι. Αν και εφόσον ανοίξουν τα γήπεδα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να είναι μάξιμουμ έως τις 15 Μαΐου και μπορούμε να δώσουμε μία δυνατότητα σε αθλητές-αθλήτριες το λιγότερο τρεις εβδομάδες για να προπονηθούν, θα μπορούμε έπειτα με κάποιες μικροτροποποιήσεις στις προκηρύξεις να κάνουμε τα παιχνίδια μέχρι όμως το τέλος Ιουνίου. Αν τα γήπεδα όμως ανοίξουν αργότερα, καταλαβαίνει κανείς πως δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν οι αγώνες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα