ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βόλεϊ: Προετοιμάζεται για τα Πλέι Άουτ ο Κόροιβος-Το σύστημα διεξαγωγής


Για τα Πλέι Άουτ της Α2 προετοιμάζεται ο Κόροιβος, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει ένα εισιτήριο για την πρώτη τετράδα και να εξασφαλίσει την αυτόματη παραμονή του. Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας του Ανδρέα Γκρουμούσα, είναι το μεθεπόμενο Σάββατο στην Αμαλιάδα, απέναντι στην ΑΕ Αρμενίων.

Το σύστημα των Πλέι Άουτ, είναι ένα μίνι Πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων, εκείνων οι οποίες τερμάτισαν στις θέσεις 4-8 στον όμιλο. Οι ομάδες αυτές είναι ο Κόροιβος, η ΑΕ Αρμενίων, η ΕΑΠ και η Παναχαϊκή.

Η Παναχαϊκή έχει αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα και ως εκ τούτου υποβιβάζεται. Οι άλλες τρεις θα παίξουν ένα μίνι Πρωτάθλημα μεταξύ τους, σε δυο γύρους. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη, εξασφαλίζει την παραμονή της. Η δεύτερη θα παίξει μπαράζ με την ομάδα που θα προκύψει από τον άλλο όμιλο του νότου, ενώ η ομάδα που θα τερματίσει 3η θα ακολουθήσει την Παναχαϊκή στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Αυτή τη στιγμή, ο Κόροιβος φαντάζει ανώτερος από την ΕΑΠ και πρακτικά, η θέση της απευθείας παραμονής θα παιχτεί με την ΑΕ Αρμενίων. Ως εκ τούτου το πρώτο ματς της Αμαλιάδας, κρίνεται ιδιαίτερα καθοριστικό για την υπόθεση της παραμονής.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση, παίρνουν και μπόνους βαθμών στο ξεκίνημα. Έτσι οι ομάδες θα μπουν με την εξής βαθμολογία;

  • Κόροιβος 4 
  • ΕΑΠ 3
  • ΑΕ Αρμενίων 2 

Σενάριο υποβιβασμού δυο ομάδων

Τέλος, υπάρχει και ένα σενάριο στο οποίο μπορεί να υποβιβαστούν περισσότερες ομάδες και αυτό θα εξαρτηθεί από τη “μάχη” παραμονής στη Volley League. Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που παραμείνει η Κομοτηνή στη Volley League και υποβιβαστεί στην Α2 ομάδα από τον νότο.