ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Άνω-κάτω το Πρωτάθλημα αν επιβεβαιωθούν τα κρούσματα στη Θύελλα Πατρών


Έξι κρούσματα covid-19 διατείνονται στη Θύελλα Πατρών ότι έχουν εντοπιστεί στην ομάδα, γεγονός το οποίο καθιστά αδύνατη τη διαξαγωγή του κυριακάτικου ματς με τη Ζάκυνθο, αλλά και του ματς της ερχόμενης Τετάρτης με τον Αίαντα Γαστούνης. Η Θύελλα Πατρών, πέρασε σήμερα από μοριακό τεστ και αναμένει αύριο τα επισημα αποτελέσματα, προκειμένου να τα προσκομίσει στην ΕΠΟ. 

 

Η ΕΠΟ από την πλευρά της, όπως έκανε και στο παιχνίδι Αχαϊκής-Θύελλας, τηρεί αυστηρή στάση, δηλαδή αν δεν φτάσουν στα χέρια της επίσημα εργαστηριακά αποτελέσματα, δεν αναβάλλει παιχνίδι. Πόσο δε μάλλον τώρα, όπου πάμε για μια διπλή αναβολή, μόλις τέσσερις και τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Με πρόσφατη απόφασή της η ΕΠΟ, αποφάσισε οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές, να μην διεξαχθούν αν πρώτα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα εξ’ αναβολής παιχνίδια, προκειμένου να υπάρξουν συνθήκες ισονομίας και αξιοπιστίας στο Πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που τελικά δεν μπορέσει να κάνει αλλιώς και κληθεί να αναβάλει το ματς της Θύελλας με τη Ζάκυνθο, μοιραία βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου, θα αναβληθεί και το ματς της Τετάρτης στη Γαστούνη με τον Αιαντα. Συνεπώς, θα πρέπει να αναβάλλει και ολόκληρη την 11η αγωνιστική, η οποία θα είναι η τρίτη από το τέλος.

Η Θύελλα, θα μπει σε δεκαπενθήμερη καραντίνα, οπότε το παιχνίδι με τη Ζάκυνθο, θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου. Η 11η αγωνιστική, η οποία περιλαμβάνει και το παιχνίδι της Θύελλας στη Γαστούνη με τον Αίαντα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου. Η προτελευταία αγωνιστική πηγαίνει για την Κυριακή 13 Ιουνίου και στην καλύτερη περίπτωση, το Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Δηλαδή πάμε δέκα μέρες πισω στην ολοκλήρωση της διοργάνωσης, με τρία ματς σε διάστημα εφτά ημερών. Και λέμε στην καλύτερη περίπτωση, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι δεν θα υπάρξουν κρούσατα σε άλλες ομάδες από τις δώδεκα που μετέχουν.

Όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες της Θύελλας, όλα ξεκίνησαν όταν εμφάνισε ένας ποδοσφαιριστής τους πυρετό. Δεν πήγε για προπόνηση, ενώ κάποια συμπτώματα είχαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μόλις ενημερώθηκαν για ύπαρξη κρούσματος, πήγαν για εξετάσεις. Εκεί, διαπιστώθηκαν και αυτοί θετικοί στην covid-19, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Θύελλας, η ομάδα έχει αυτή τη στιγμή έξι κρούσματα, έχοντας αναστείλλει τις προπονήσεις της. Όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, πέρασε η ομάδα σήμερα το πρωί από μοριακό έλεγχο και αναμένονται αύριο τα επίσημα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ, με βάση τα οποία και η ΕΠΟ θα αποφασίσει για την τύχη του ματς με τη Ζάκυνθο.

Υπενθυμίζουμε ότι για να αναβληθεί παιχνίδι, απαιτούνται πέντε ενεργά κρούσματα στην ομάδα. Παράλληλα, η ομάδα μπαίνει σε επιτήρηση, με συνέπεια να πρέπει να κλείσει και το αθλητικό κέντρο για ορισμένες μέρες.