ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Η ένσταση της Θύελλας Πατρών κατά του Διαβολιτσίου (νεότερη ενημέρωση)


Ένσταση για αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα κατέθεσε πριν το ματς με το Διαβολίτσι η Θύελλα Πατρών. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της αχαϊκής ομάδας, το Διαβολίτσι, δεν είχε προσκομίσει τη σχετική άδεια τέλεσης αγώνα. Η ένσταση, έγινε για παράβαση του άρθρου 21, παραγράφου 3γ΄ του ΚΑΠ, με βάση το οποίο η γηπεδούχος ομάδα πρέπει να προσκομίσει άδεια τέλεσης αγώνα πριν από αυτόν. Η άδεια προσκομίζεται από την Περιφέρεια. Η Θύελλα έχει πιθανότητες να κερδίσει με 0-3 α.α. το ματς, όπως περιγράφει ο ΚΑΠ.

“Είμαστε νόμιμοι” λένε στο Διαβολίτσι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη Μεσσηνία, οι ιθύνοντες του Διαβολιτσίου ανέφεραν ότι η ομάδα τους είναι εντάξει, είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στη διάθεση των αξιωματούχων του παιχνιδιού και γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου το ματς διεξήχη κανονικά, παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Η ένσταση της Θύελλας

Η Θύελλα, υπέβαλλε ένσταση κάνοντας χρήση της δυνατότητας που της δίνει το άρθρο 23 του ΚΑΠ, το οποίο αναφέρει ότι μπορεί να γίνει ένσταση «κατά του κύρους του αγώνα ο οποίος τελέστηκε μη νόμιμα και κατά παράβαση διάταξης του Κ.Α.Π. ή εγκεκριμένης προκήρυξης, στην οποία διάταξη, όμως, θα πρέπει ρητά να αναφέρεται ως κύρωση ότι ενδεχόμενη παράβαση της συνιστά αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα και χορηγεί την δυνατότητα υποβολής της σχετικής ενστάσεως».

Σύμφωνα με τη Θύελλα, οι ιθύνοντες της ομάδας του Διαβολιτσίου, προσκόμισαν άδεια λειτουργίας του γηπέδου, δεν προσκόμισαν όμως άδεια τέλεσης του αγώνα. Είναι η άδεια που εκδίδεται από την οικεία Περιφέρεια και του Τμήμα Αθλητισμού, αφού το ενδιαφερόμενο σωματείο, προσκομίσει την άδεια λειτουργίας του γηπέδου και το πρόγραμμα της διοργανώτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαιτητής έγραψε στο Φ.Α. ότι το Διαβολίτσι προσκόμισε άδεια καταλληλότητας λειτουργία του γηπέδου, όχι όμως την άδεια τέλεσης αγώνα. Προκειμένου δε να προκαλέσει τη μη διεξαγωγή του αγώνα χωρίς την απαραίτητη άδεια όπως ισχυρίστηκε η Θύελλα, κατέθεσε την ένσταση προ της τέλεσης του αγώνα. Παρά ταύτα, ο διαιτητής διεξήγαγε το ματς.

 

Γ΄ Εθνική: Αποσύρει την ένσταση η Θύελλα Πατρών-Τί λέει ο Αντιπρόεδρος της ομάδας