ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Δεν είναι αισιόδοξοι Λέντζας και ΠΑΟΒ για την επανεκκίνηση


Οι πρώτες ενέργειες για επανεκκίνηση της Γ΄ Εθνικής έχουν ήδη δρομολογηθεί, με τους φορείς, ΕΠΟ και Πολιτεία να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να συμφωνούν κατ΄αρχάς να υποβληθεί από τη διοργανώτρια ένα υγειονομικό πρωτόκολλο. Μια συμφωνία, η οποία όμως βασίζεται στη διενέργεια τεστ, τα οποία θα επωμιστούν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και κάπου εδώ, αρχίζουν τα πράγματα να δυσκολεύουν.

 

Ίσως πιο κατάλληλος άνθρωπος στην Ελλάδα να εκτιμήσει την κατάσταση, είναι ο Γιάννης Λέντζας. Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο οποίος εκτός από Δήμαρχος, έχει διατελέσει διοικητής σε νοσοκομείο, γνωρίζει πολύ καλά τα υγειονομικά θέματα, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας ταυτόχρονα διατελέσει Πρόεδρος σε ομάδα Γ΄ Εθνικής, παραμένοντας ακόμα και σήμερα ενεργό μέλος του Παμβουπρασιακού, μιας από τις πλέον οργανωμένες ομάδες πανελλαδικά, με γνώση και εμπειρία γύρω από τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας και του τρόπου λειτουργίας των σωματείων μέσα σε αυτή.

Ο Γιάννης Λέντζας λοιπόν, αλλά και όλοι οι συνεργάτες του στη διοίκηση του Παμβουπρασιακού, δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι ότι τελικά θα μπορέσει στην πράξη να λειτουργήσει ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο, δηλαδή να βρεθούν οι πόροι ώστε να καλυφθούν τα εβδομαδιαία τεστ των ομάδων όλης της χώρας, για όσους μήνες διαρκέσει το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ένα σχέδιο, το οποίο προϋποθέτει πολύ καλό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων, αθλητικών, διοικητικών και υγειονομικών φορέων. Παράλληλα, χωρίς να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση στις ομάδες, χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες και με την αγορά να τελεί υπό αναστολή, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι διοικήσεις, με πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο, αρκετές από αυτές να μην μπορέσουν να ακολουθήσουν.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πρόβλημα που αγγίζει τις ομάδες οι οποίες εδρεύουν στα σύνορα των νομών, είναι η άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων από τον ένα νομό στον άλλο. Δηλαδή ακόμα και να δοθεί το «πράσινο φως» να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις 15-20 Ιανουαρίου, θα πρέπει να δοθεί λύση και για τις μετακινήσεις των αθλητών οι οποίοι έχουν τη μόνιμη κατοικία τους στον γειτονικό νομό Αχαΐας.

Επίσης, πολύ σημαντική παράμετρος την οποία θίγουν οι ιθύνοντες της ομάδας της Βάρδας, είναι και το θέμα των νεαρών ποδοσφαιριστών. Μια ομάδα Γ΄ Εθνικής, υποχρεούται να χρησιμοποιεί δυο παίκτες κάτω των 20 ετών στην ενδεκάδα της, ωστόσο αν το Πρωτάθλημα τραβήξει μέχρι τον Ιούνιο, κάποιοι από αυτούς δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν, εξαιτίας των πανελληνίων εξετάσεων που θα δίνουν εκείνο το διάστημα.