ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Διπλό εβδομαδιαίο rapid τεστ-Την Τρίτη τα σπουδαία στην ΕΠΟ


Στα… αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι Πρόεδροι των ομάδων της Γ΄ Εθνικής, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή βάση με το τηλέφωνο στο χέρι και ενημερώνονται γι’ αυτό το ατελείωτο «άνοιξε-κλείσε» των προπονήσεων.  Σύμφωνα με πληροφορίες του ilia.news, το νέο αυστηροποιημένο πρώτόκολλο, θα επιβάλλει στις ομάδες να υποβάλλονται δυο φορές την εβδομάδα σε τεστ. Μια φορά την Παρασκευή πριν το παιχνίδι και μια φορά τη Δευτέρα, μετά το παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρχει πλήρης και διαρκής ενημέρωση για τυχόν κρούσματα εντός της ομάδας, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και η δυνατότητα για να υπάρξουν εμβόλιμες αγωνιστικές ημερομηνίες.

Από εκεί και πέρα, πλέον εκείνο που απασχολεί τους πάντες, είναι αυτά τα οποία υποσχέθηκε από το βήματος της Βουλής ο Λευτέρης Αυγενάκης, να υλοποιηθούν και στην πράξη και να υπάρξει η θεσμική κάλυψη των τεστ, ώστε οι ομάδες να γνωρίζουν ότι θα μεταβαίνουν και θα υποβάλλονται στα τεστ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Τα τεστ αυτά, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες και εν αναμονή πάντα της νέας ΚΥΑ και της επίσημης ενημέρωσης από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, θα είναι rapid test.

Στο μεταξύ η διοργανώτρια του Πρωταθλήματος, η ΕΠΟ, όρισε για την προσεχή Τρίτη, Εκτελεστική Επιτροπή. Εκεί, θα μπει το θέμα αναβολής για μια βδομάδα της έναρξης, δηλαδή να γίνει η σέντρα στις 4 Απριλίου, ώστε να δοθεί στις ομάδες περισσότερος χρόνος να προετοιμαστούν.

Με τη σειρά τους οι ομάδες, περιμένουν επίσημη ενημέρωση, για τη διαδικασία την οποία θα κληθούν να ακολουθήσουν, πότε ακριβώς θα υποβάλλονται σε τεστ, πώς θα προσκομίζουν τα στοιχεία και με ποιον τρόπο θα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη μετακίνηση των ποδοσφαιριστών και του υπαλληλικού προσωπικού.