ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Και η ΕΠΣ Κορινθίας στο «μπλοκ» της διεύρυνσης


Η μία μετά την άλλη οι Ενώσεις της χώρας, στέλνουν επιστολές προς την ΕΠΟ και συντάσσονται με την άποψη ότι η Γ΄ Εθνική πρέπει να διευρυνθεί και να οδηγηθούμε σε ένα Περιφερειακό Πρωτάθλημα, προκειμένου και τα έξοδα να είναι μικρότερα. Όλες βεβαίως αυτές οι προτάσεις, προσκρούουν πάνω στον ΚΑΠ, που δεν επιτρέπει σε ομάδες που υποβιβάστηκαν να παραμείνουν (θα είναι π.χ. τελείως αυθαίρετο και σκανδαλώδες να υποβιβαστεί από τον δικό μας όμιλο μόνο ο Αστέρας Αμαλιάδας).

Ουσία όλων βεβαίως είναι ότι εδραιώνεται η πεποίθηση ότι πρέπει να διευρυνθεί η βάση της μικρής εθνικής κατηγορίας, στα πρότυπα του παλιού Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής, το οποίο αποδείχθηκε ότι εντελώς λανθασμένα καταργήθηκε. 

Ήδη πριν την ΕΠΣ Κορινθίας, υπέρ της αύξησης των ομίλων έχουν πάρει θέση η ΕΠΣ Αχαΐας και η ΕΠΣ Ηρακλείου.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΣ Κορινθίας προς την ΕΕ της ΕΠΟ:

“ΘΕΜΑ: Αναδιάρθρωση Γ΄ Εθνικής

Κύριε πρόεδρε,

Ενόψει της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ την 28.06.2019 παρακαλούμε να εισηγηθείτε την διεξαγωγή της Γ Εθνικής κατηγορίας σε 10 ΟΜΙΛΟΥΣ αποτελούμενους από 14-15 ομάδες ο κάθε όμιλος προκειμένου να μικρύνουν οι αποστάσεις ώστε να μειωθούν τα έξοδα μετακίνησης.

Για να γίνει αυτό παρακαλούμε να εισηγηθείτε να υποβιβασθεί 1 ομάδα από κάθε όμιλο προκειμένου από την Γ’ ΕΘΝΙΚΗ της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019 να μείνουν 87 ομάδες στην Γ΄ Εθνική +4 που θα υποβιβάζονται από την FL +56 οι πρωταθλητές των ΕΠΣ, ΣΥΝΟΛΟ: 147 ΟΜΑΔΕΣ».