Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
26.1 C
Pýrgos

Γ΄ Εθνική: Τέσσερις «18άρηδες» όμιλοι, με… 19 ομάδες ο καθένας!!

spot_img

Αυγενάκης, ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ 2, έκαναν το θαύμα τους!  Ο καθένας από τη δική του πλευρά, προκάλεσαν το χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αυγενάκης με την ετεροχρονισμένη αναδιάρθρωση, η Σούπερ Λιγκ με την προκήρυξή της και η ΕΠΟ, η οποία αφού επικύρωσε όλα τα παραπάνω, δεν εξέτασε αν οι προκηρύξεις συμφωνούν η μια με την άλλη.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Αποτέλεσμα αυτού, και η περίφημη προκήρυξη «τριετίας» της Γ΄ Εθνικής.  Δεκαοκτώ ομάδες προβλέπει η προκήρυξη σε κάθε όμιλο (εκ των τεσσάρων) για τη νέα σεζόν, δεκαεννέα βγαίνουν οι ομάδες αυτές σε εμάς. Δηλαδή, ένας μήνας παραπάνω πληρωμές για τις ομάδες σε μισθούς, ενοίκια και οδοιπορικά ποδοσφαιριστών. Ψιλοπράματα! Μια ομάδα παραπάνω, σε όμιλο των 19, σημαίνει δυο ματς παραπάνω (ένα εντός και ένα εκτός), καθώς και δυο βδομάδες ρεπό (μια στον πρώτο γύρο και μια στον δεύτερο), σε ένα πρωτάθλημα των 38 αγωνιστικών αντί για 34 (19+19 αντί για 17+17) και αυτό καθώς όταν έχουμε πρωτάθλημα 19 ομάδων, το πρόγραμμα αντιστοιχεί με ένα πρωτάθλημα των 20 ομάδων.

Μετρούσαμε και ξαναμετρούσαμε, να δούμε μπας και κάνουμε κανένα λάθος. Διαβάζαμε και ξαναδιαβάζαμε την προκήρυξη, ωστόσο τα κουκιά πάλι δεν μας έβγαιναν. Τελικά, με τα πολλά, καταλήξαμε ότι μάλλον τη νέα αγωνιστική περίοδο, οι 18αρηδες όμιλοι, θα περιλαμβάνουν 19 ομάδες ο καθένας. Από τις δεκαεννέα ομάδες, θα υποβιβάζονται οι έξι τελευταίες, ενώ ο πρώτος, θα κερδίζει απευθείας το εισιτήριο για τη Σούπερ Λιγκ 2. Όπως και να έχει δηλαδή, θα υποβιβάζονται 24 ομάδες, εκτός και αν αποχωρήσουν οικειοθελώς πριν την κλήρωση κάποιες ομάδες, οπότε θα πάμε σε ομίλους λιγότερων ομάδων.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

  • Ομάδες οι οποίες παρέμειναν στη Γ΄ Εθνική. Δηλαδή έξι από κάθε όμιλο εκ των έξι πρώτων (από τις θέσεις 2 έως 7) και πέντε από τον έβδομο όμιλο, της Κρήτης (από τις θέσεις 2 έως 6).

Σύνολο ομάδων: 41

 

  • Στις ομάδες που παρέμειναν (41), έρχονται να προστεθούν τρεις από τις εφτά, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ 2 (θα παίξουν μπαράζ οι εφτά πρωταθλήτριες για να ανέβουν οι τέσσερις).

Σύνολο ομάδων: 3

 

  • Σε αυτές, θα προστεθούν και οι 24 ομάδες που θα ανέλθουν από κάθε όμιλο από τα τοπικά (οκτώ όμιλοι των εφτά ομάδων, εκ των οποίων θα ανέρχονται οι πρώτοι τρεις από κάθε όμιλο).

Σύνολο ομάδων: 24

 

  • Τέλος, σε αυτούς, θα προστεθούν οκτώ ομάδες οι οποίες θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ 2 (οι τέσσερις τελευταίες από κάθε όμιλο).

Σύνολο ομάδων: 8

 

Συνολικό άθροισμα ομάδων, 76.

Εάν αυτές τις ομάδες, τις διαιρέσουμε δια του 4, τότε μας κάνει 19. Όσες θα περιλαμβάνει και ο κάθε “18αρης” όμιλος που λέει η προκήρυξη.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα