ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Νοικιάζει πλοίο για να μεταβεί στη Ζάκυνθο ο Παλληξουριακός-“Οδύσσεια” περιμένει τον Αίαντα


Ληξούρι! Μια πόλη με τεράστια πολιτιστική παράδοση, η οποία διέθετε όπερα από τον 19ο αιώνα. Μια πόλη στην εσχατιά της Ελλάδας, η οποία δεν έχει καμία ποδοσφαιρική παράδοση, όπως δεν έχει και το νησί της Κεφαλιονιάς γενικότερα. Ένα νησί, το οποίο για τους κρατούντες το σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έχει θέση στα πράγματα. Κι όμως αυτή η ομάδα, κάνει τη μεγάλη υπεράνθρωπη προσπάθεια να σταθεί αξιοπρεπώς στην κατηγορία. Μια πόλη, την οποία θα επισκεφθεί ο Αίας Γαστούνης την ερχόμενη Τετάρτη, ώστε να δώσει ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι.

Μέχρι τότε και συγκεκριμένα αύριο Κυριακή, 6 Ιουνίου, η ομάδα του Παλληξουριακού, αγωνίζεται στη Ζάκυνθο. Και επειδή εν έτει 2021, δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση της Κεφαλονιάς με τη Ζάκυνθο, προκειμένου η αποστολή της ομάδας να μην μεταβεί στην Κυλλήνη και εν συνεχεία στη Ζάκυνθο, αποφάσισε να νοικιάσει το δικό της πλοίο. Ενα πλοίο το οποίο πραγματοποιεί τουριστικές κρουαζιάρες στο Ιόνιο. Θα αναχωρήσει γύρω στη 1:30 για να βρίσκεται στη Ζάκυνθο μιάμιση ώρα μετά και να πάει να παίξει το δύσκολο ματς απέναντι στο φαβορί για τον τίτλο, ομάδα του Τζάντε.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια,  την οποία κάποια στιγμή η ΕΠΟ θα πρέπει να φροντίσει να τιμήσει, ανεξάρτητα με το αν θα μπορέσει ο Παλληξουριακός να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική, ή μετά την αναδιάρθωση θα μπορέσει ποτέ να αγωνιστεί ξανά σε αυτή.

Όσον αφορά στο ρεπορτάζ της ομάδας, έχουν αποχωρήσει δυο από τους βασικούς παίκτες της, γεγονός που μαρτυρά ότι θα εμφανιστεί αποδυναμωμένη στο παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στον Αίαντα. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κάνει την ηλειακή ομάδα να εφησυχάζει, καθώς η νίκη της την Τετάρτη στην Κεφαλονιά είναι “μονόδρομος”.

Όσο για τον Αίαντα, με τη σειρά του κι αυτόν, τον περιμένει μια…. Οδύσσεια, καθώς θα πρέπει την Τετάρτη το πρωί να αναχωρήσει από την Κυλλήνη για να μεταβεί ακτοπλοϊκώς στον Πόρο και στη συνέχεια οδικώς να μεταβεί και να πάρει άλλο πλοίο, το οποίο θα τον μεταφέρει στο Ληξούρι. Η αποστολή θα διανυκτερεύσει εκεί, καθώς δεν έχει χρόνο να επιστρέψει μετά το παιχνίδι. Η αποστολή του Αίαντα, θα επιστρέψει την Πέμπτη πίσω στη Γαστούνη.